שיתוף

שמירה על איזון בר קיימא בין עבודה לחיים אישיים הינה חיונית לרווחה הנפשית של העובדים ולפרודוקטיביות הכללית.

ביצוע צעדים מעשיים כדי להציב גבולות בין עבודה לחיים אישיים, מתן עדיפות טיפול עצמי של העובדים והאפשרות לעובדים לתכנן ולארגן את חייהם ביעילות, יאפשרו להם לבנות ולשמור על איזון בר קיימא בין עבודה לחיים אישיים.

חשוב שמנהלי משאבי אנוש יזכרו, שאיזון בין עבודה לחיים אישיים הוא תהליך דינמי שעשוי לדרוש התאמות לאורך זמן. לכן יש לבחון שוב ושוב את הגישה של הארגון כדי להבטיח שהיא תמשיך לענות על הצרכים של העובדים.

להלן 3 דרכים מעשיות לבנות את האיזון בין עבודה לחיים אישים ולשמור עליו:

1 לעודד את העובדים להגדיר גבולות ברורים:

יצירת גבולות ברורים בין העבודה לחיים האישיים היא חיונית ויש מקבץ של פעולות שמאפשרית זאת:

  • לעודד את העובדים להגדיר את שעות העבודה. לקבוע מתי יום העבודה מתחיל ומתי מסתיים. להקפיד להצמד לשעות אלו במידת האפשר. כמו כן, לתקשר את שעות העבודה עם הצוות והממונים, ולוודא שהם מכבדים את הגבולות הללו.
  • לעודד את העובדים ליצור סביבת עבודה ייעודית במידת האפשר, כלומר, להגדיר סביבת עבודה ייעודית לפעילויות הקשורות לעבודה. זה עוזר ליצור גבול פיזי בין העבודה לחיים האישיים. בסוף יום העבודה, לעזוב את המקום הזה כדי לאותת על המעבר לזמן אישי.
  • לעודד את העובדים להשתמש בטכנולוגיה באופן שלא יטשטש גבולות. בעוד שהטכנולוגיה מאפשרת עבודה מרחוק וגמישות, היא יכולה גם לטשטש גבולות. יש להגדיר התראות או להשתמש בתכונות תזמון כדי לציין את זמינותו של העובד. לאחר שעות העבודה, רצוי להשתיק הודעות הקשורות לעבודה.

2 תעדוף טיפול עצמי:

יש לעודד את העובדים לטפל בבריאות הפיזית והנפשית שלהם. זה חיוני לאיזון בר קיימא בין עבודה לחיים אישיים. יש לעודד את העובדים לבצע את הפעולות הבאות:

  • פעילות ספורט סדירה: לשלב פעילות ספורט בשגרת היומיום. התעמלות מסייעת בהפחתת מתח, מגבירה את מצב הרוח ומגבירה את רמות האנרגיה. אפילו אימונים קצרים וקבועים יכולים להוות הבדל משמעותי.
  • לאכול אכילה בריאה: לשמור על תזונה מאוזנת ולשתות הרבה מים. תזונה נכונה תומכת ברווחה הפיזית והנפשית כאחד. להימנע מצריכה מוגזמת של קפאין וסוכר, שעלולים להוביל להתרסקות אנרגיה ולהשפיע על השינה.
  • שינה מספקת: לתת עדיפות לשינה (על פני עבודה בלילה) מכיוון שהיא משפיעה ישירות על מצב הרוח, התפקוד הקוגניטיבי והבריאות הכללית. יש לשאוף לשבע עד תשע שעות שינה איכותיות בלילה, וליצור שגרת שינה מרגיעה כדי לעזור להירגע.

3 תכנון וארגון:

יש לתכנן ולארגן את השעות במהלך היום ביעילות. זה יכול לתרום משמעותית לאיזון בין חיים אישיים לעבודה. להלן כמה דרכים לעשות זאת:

  • להשתמש בכלים לניהול זמן: רצוי ליישם טכניקות וכלים לניהול זמן כגון רשימות מטלות, לוחות שנה או חסימת זמן לפעילות פנאי. שיטות אלו עוזרות לבנות את היום, לקבוע סדרי עדיפויות ולהפחית את הסיכון לעבודת יתר.
  • להגדיר יעדים ריאליים: יש לעודד את העובדים להגדיר מטרות ברורות וניתנות להשגה לעבודה ולחיים האישיים. זה עוזר לשמור על מיקוד ומונע את התחושה של טביעה בעבודה.
  • לחפש עזרה ולהאציל סמכויות: יש לעודד את העובדים שלא להסס להאציל משימות בעבודה או לבקש עזרה. שיתוף פעולה ותמיכה מצד עמיתים יכולים להקל על עומס העבודה.
  • לקחת הפסקות: הפסקות קצרות סדירות במהלך יום העבודה יכולות להגביר את הפרודוקטיביות ולהפחית מתח. בנוסף, חשוב לתכנן הפסקות ארוכות יותר, חופשות או ימי חופש כדי לטעון מצברים.

 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה