3 דרכים באמצעותן AI מייעלת את תהליך הגיוס

3 דרכים באמצעותן AI מייעלת את תהליך הגיוס

כיצד ניתן לייעל ולהעצים את תהליך הגיוס באמצעות מערכות בינה מלאכותית

שיתוף
AI בגיוס עובדים

AI בגיוס עובדים

בינה מלאכותית היא הדבר הבא, גם בתחום הגיוס. אימוץ בינה מלאכותית זה דבר אחד, לדעת כיצד להשתמש בה כדי לייעל ולהקל את תהליכי הגיוס, זה דבר אחר לגמרי.

מחקרים שנעשו לאחרונה בנושא הראו, כי בינה מלאכותית מספקת עבור ארגונים מגייסים הצלחה בתחרות על כישרונות. הטכנולוגיה מספקת דרך מדויקת הרבה יותר לראות מגוון רחב ועומק של כישרונות. באמצעות בינה מלאכותית, קל יותר למצוא מועמדים טובים ולשמור איתם על קשר. היא מאפשרת את בחינת ההתאמה המושלמת בין המועמד לצרכי התפקיד והארגון.

אין שום סיבה שארגון כלשהו יוותר על יכולות ה- AI לגיוס עובדים. בין אם מדובר בעסק קטן או ארגון גדול וגלובלי. צריך רק לדעת כיצד להשתמש בה נכון כדי להצליח.

להלן 3 שיטות עבודה עם מערכות AI להגדלת יעילות הגיוס:

מציאת כשרון

צוות הגיוס בכל ארגון, שואף שיהיה לו מאגר של כישרונות מובנה שיוכל להשתמש בו ו"לשלוף" ממנו מועמדים בעת הצורך.
מערכות בינה מלאכותית יודות להקים ולנתב מאגר כזה. הן יוצרות מארג נתונים אלחוטי סביב מיקומים ספציפיים ובאופן אוטומטי, אוספים המוני קורות חיים של מועמדים מפולחים גיאוגרפית ומקצועית, ומנתבים אותם בעת הצורך. בינתיים, הצוות בוחן את הנתונים הקיימים על מועמדים קודמים ובודק כיצד לנתב אותם גם.

ביצוע חיבורים

מאז שמערכות AI עובדות על המשימות המונוטוניות, אנשי הגיוס מתפנים לעשות דברים מורכבים ומאתגרים יותר. המערכות מתאימות את הנתונים שהן כבר סרקו לגבי מועמדים ומייצרים עבור המגייסים מארג קשרים ראשונים עם מועמדים אלו, תוך שימוש באירועי גיוס, מסרים חברתיים וניידים ודוא"ל אישי. הם מתחילים להרכיב מאגרי כישרון פוטנציאליים עבור כל רמה של תפקיד, ומתחילים לסרוק קורות חיים כדי לראות אם הם מתאימים לתפקידים השונים. מאחר שכל הצוות עובד על אותה פלטפורמה עם גישה לאותו מידע, אפשר להגדיר במהירות משימות אוטומטיות עבור AI כדי שישלימו את המשימות ויסייעו לאתר מועמדים אידאליים עבור כל עמדה, והם יכולים להתחיל להגיע למועמדים הבולטים.

טיפול בכישרון

עוד לפני שהם מתחילים לבדוק מיומנויות, יכולות וניסיון, יש כבר שיחות בין מועמדים פוטנציאליים לבין צוות גיוס. זה לא אנשים עובדים שעושים את השיחה, אלא בוטים ווירטואליים מתוחכמים שמסייעים להם. הבוטים הללו יכולים לספק למועמדים מידע, לשאול שאלות מקדימות ולקבל תמונה ברורה יותר על המועמדים השונים. כל שיחה מציעה הודעות דינמיות, קוראת לתגובה ומייצרת נתונים על המועמד שהעוזר הווירטואלי יכול לשתף עם צוות הגיוס.

באותו זמן, המועמדים שנסרקו ונמצאו מתאימים יכולים להתחיל בשיחות בזמן אמת עם צוות הגיוס, שכבר יודע הרבה על כל מועמד לפני שהם מדברים איתו והוא יכול להתאים את השיחות על סמך מה שהם יודעים.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה