מסקר שערכה חברת המידע העסקי CofaceBdi בקרב מנהלי משאבי אנוש בנוגע לחופשות המרוכזות בחגים, עולה כי 60% מהמנהלים השיבו כי מקום העבודה שלהם יהיה סגור בחגים ובערבי החג. 24% מהחברות יסגרו את שעריהן בחול המועד סוכות, בעוד ש-3% בחרו לסגור את הפעילות מיום כיפור ועד לסוף סוכות. יתר המנהלים ענו כי בכוונתם לסגור את הפעילות בשילובים אחרים – חלקם עובדים גם בערבי חג, או שמפצלים את החופשות בין החטיבות השונות בחברה. בכוונת אחת מכל עשר חברות להאריך את החופשה המרוכזת שלה בהשוואה לשנים קודמות.
כלל משתתפי הסקר (100%) סבורים שהעובדה שצפויים במהלך החגים שיבושי תנועה בתל אביב לא מהווה סיבה לשנות את מדיניות החופשות המרוכזות בחברה לעומת שנים קודמות.
"הכרחי ליעילות הכלכלית"
העובדה שעסקים רבים יעבדו בתפוקה מינימלית צפויה ליצור למשק הישראלי הפסד בהיקף של 7 מיליארד שקלים . מדובר בסכום הגבוה בכ – 1.5 מיליארד שקלים בהשוואה לשנה הקודמת. כלכלני CofaceBdi מסבירים כי בתקופת החגים עסקים רבים מפסיקים לייצר הכנסה, ובמיוחד בענפי שירותים. גם פסי הייצור במפעלים צפויים לרדת בתפוקה, ובמשרדים הממשלתיים העבודה תהיה חלקית.
"העלות למשק היא גבוהה יחסית, אולם חשוב לזכור כי מדובר באירוע זמני, שכן לאחר החופשות צפויה התפוקה של העובדים לגדול ולהחזיר את ההפסד כביכול שנגרם למשק מהפגיעה הצפויה בפעילות העסקית", אומרת תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת CofaceBdi. "יש לציין כי ישראל לא חריגה בנושא זה, שכן חופשות מרוכזות של מספר שבועות מקובלות ברחבי העולם, למשל בתקופת חג המולד או בקיץ, והן הכרחיות ליעילות הכלכלית".