שיתוף

בשנים האחרונות ארגונים רבים מיישמים שינויים מבוססי טכנולוגיה בקצב מהיר. ככל שהחברה הופכת דיגיטלית יותר, כך אימוץ הטכנולוגיות וניהול יעיל של תהליכים חדשים הופך למפתח המרכזי להצלחתו של כמעט כל ארגון.

מקומות עבודה רבים עוברים עם טרנספורמציה מהירה במגוון ענפים ותעשיות, בין אם זה מעבר לעבודה על פי מודל העבודה ההיברידי או על ידי אימוץ טכנולוגיות חדשות.

להלן 2 מגמות מרכזיות בתחום הרובוטיקה בשילוב עם עובדים אנושיים, שצפויות להתממש במהלך שנת 2023:

1 כניסתה של הרובוטיקה המודולרית:

רובוטים תעשייתיים מסורתיים המשמשים במפעלים גדולים, נותרו חשובים בחלקים מסוימים של תעשיות העוסקות בפסי ייצור.

אבל כיום ניתן לראות גם מגמה ברורה של מודלים גמישים יותר של רובוטיקה. זה נובע בעיקר מהעובדה שרובוטים תעשייתיים מסורתיים הם בדרך כלל גדולים וקבועים וכרוכים בפריסה מורכבת, בעוד שרובוטים קטנים יותר שניתן להוסיף להם תכונות ומאפיינים על ידי הוספת מודולים בשיטת הלגו, מתאימים יותר לארגונים שעוסקים בתחומים אחרים.

רובוטים אלה, שמיועדים מרגע ייצורם לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם בני אדם, נקראים קובוטים (Cobots שילוב בין "רובוט" ו"שיתוף פעולה" – Collaboration + Robot).

לדברי מומחי הטכנולוגיה, קובוטים יכולים לבצע מגוון פעילויות הדומה לזה של הרובוטים התעשייתיים המסורתיים, אבל הם קטנים יותר, קלים יותר והרבה יותר קלים להטמעה בארגון.

הם נועדו לעבוד לצד בני אדם ויחד איתם ולכן מפחיתים את סיכוני הבטיחות ומתאימים יותר לסביבות הדורשות גמישות ויכולת הסתגלות.

בנוסף על כך, הם הרבה יותר חסכוניים עבור ארגונים שרוצים להטמיע בארגון אוטומציה. שיקול העלויות צפוי להיות אחד השיקולים המרכזיים ב-2023.

אנליסטים המתמחים בטכנולוגיות בתחום הרובוטיקה צופים, כי בתוך כשלוש שנים, עד שנת 2026, תצמח תעשיית הקובוטים תצמח ל-2.2 מיליארד דולר.

עוד צופים האנליסטים, כי במהלך 2023 ניתן יהיה לראות גם חברות גדולות המטמיעות את הקובוטים הקלים, כדי להגביר את המודולריות בקווי הייצור שלהן.

משקלו של הרובוט ורבגוניות התכונות והמאפיינים שלו צפויים להיות המפתח עבור ארגונים שמחפשים פתרונות אוטומציה חדשים.

2 האוטומציה והרובוטיקה יהפכו נגישות יותר מאי פעם, עם פלטפורמות מרובות מאפיינים ופתרונות מקצה לקצה:

בשנים האחרונות ניתן לראות התפתחות מהירה של סוגים רבים ושונים של טכנולוגיות מתוחכמות.

ההתקדמות בתחום הרובוטיקה, למידת המכונה, המציאות המדומה והמציאות הרבודה, הבינה המלאכותית וטכנולוגיות צילום ותקשורת מתוחכמות, צפויה להגביר את קצב השינוי הזה בסדרי גודל.

כל ארגון שואף לבצע שינויים ולהגביר את היצירתיות והחדשנות, אבל ארגונים לא יכולים להצטיין בכל תחום – מרכזי או שולי – של עיסוקם.

בנושא זה, תחום הרובוטיקה אינו שונה משאר התחומים. יצירת מערכת רובוטית מצריכה פיתוח חומרה, פיתוח תוכנה, פיתוח יישומים, חיישנים וממשקים. לכן צופים ששנת 2023 תהיה השנה של פרויקטים מקצה לקצה של קבלני משנה בתחום הרובוטיקה.

כלומר, קבלני משנה יקחו על עצמו לבצע פרויקטים שכוללים את כל פרויקטי המשנה, וירכזו את פעילותם של קבלני משנה יעודיים יותר, שיעבדו תחתם. בלב העשייה יהיו יצרני ציוד המתמחים בסוגים ספציפיים של יישומים ומוצרים חדשים.

יצרנים אלה יודעים איך לייצר חדשנות על ידי שילוב טכנולוגיות. השילוב של כמה טכנולוגיות על גבי פלטפורמה אחת יאפשר לספק פתרונות מלאים ליישומים הנפוצים ביותר והנדרשים ביותר. המשמעות היא, שהרובוטיקה תהפוך מתוחכמת יותר אך פשוטה יותר לשימוש מאי פעם.

ארגונים שירצו להטמיע רובוטים בעבודה עם עובדים אנושיים, יוכלו לרכוש פלטפורמה שלמה של תכונות ומאפיינים המשולבים יחדיו, ומאפשרים להקל מאוד על שילוב טכנולוגיות חיוניות בארגונים. המשמעות היא שלא יהיה גבול ולא יהיו מגבלות לשיטות ולדרכים שבהן ישולבו עובדים אנושיים עם רובוטים.

 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה