שיטת גיוס עובדים ידועה ומקובלת היא צייד ראשים: פניה לעובדים מוכשרים ופאסיביים, כאלה שאינם מחפשים עבודה, עובדים בחברה מתחרה ולעתים אף מרוצים בחלקם. אותם עובדים מקבלים ביום בהיר אחד פניה מרכזת גיוס בחברה אחרת, המציעה להם להגיע לפגישה, כי יש לה הצעת עבודה מפתה. במקרים מסוימים בשיחה מפתיעה זו העובד כבר נשאל על התנאים שהוא מקבל כיום מהחברה, וכבר מובטחים לו תנאים טובים יותר. העובדים חשים מוחמאים ומחוזרים, ובמקרים רבים בסופו של דבר הם חותמים על הסכם עבודה בחברה המתחרה.
תביעה שהוגשה בארצות הברית נגד החברות eBay ואינטואיט חושפת הסכם בין חברות המפסיק את התחרות הגדולה על גיוס העובדים: שתי חברות אלה סיכמו ביניהן לא לגייס עובדים האחת של השנייה. המטרה של ההסכם היא להפסיק את התחרות על כישרונות, אך הרשויות במדינה מכנות את ההסכם כלא חוקי, ועל כן משרד המשפטים האמריקאי הגיש תביעה כנגדן. במסגרת התביעה נאמר כי ההסכם פוגע בזכותם של העובדים לשאוף ולנסות להתקדם לתפקידים טובים יותר ולתנאי העסקה משופרים.
החוקרים שעסקו בפרשה מצאו כי שתי החברות הגיעו להסכמה זו בשנת 2006, והיתה בתוקף במשך שלוש שנים לפחות. מדובר בהסכם שגובש בין מנכ"לית eBAY, מג וויטמן, לבין מייסד אינטואיט, סקוט קוק. קוק סיפר כי בעבר הוא עבד ב-eBAY ונחשף לגיוס עובדים נרחב בחברת אינטואיט.
בתגובה לתביעה הודיעו החברות כי מדובר בפרשנות שגויה ואגרסיבית של בית המשפט בנוגע לחוק ההגבלים העסקיים בכל הנוגע לגיוס עובדים, וכי הן פעלו לפי חוק כאשר הגיעו להסכם. החברות הוסיפו גם כי בעבר כבר עלו סוגיות דומות במשרד המשפטים והן הגיעו עמו להסדרים, וכי הן בטוחות כי גם התיק הזה ייסגר.
הדובר של וויטמן היה חתום על ההסכם, אולם במהלך השנים עזב את eBAY וכיום הוא עומד בראשה של חברת HP. הוא סרב להתייחס לנושא. משרד המשפטים האמריקאי בוחן עוד ששה מקרים דומים ושוקל תביעות דומות נגד חברות גדולות כמו אפל, אדוב, גוגל אינטל ופיקסאר.