שיתוף

שילוב של תוכניות חינוך פיננסי במכלול ההטבות לעובדים יכול ללבוש צורות שונות, החל מסדנאות וסמינרים ועד לייעוץ פיננסי של אחד על אחד (עם יועצים פיננסיים) או על ידי אספקת הדרכה מקוונת.

מטרת ההטבה של חינוך פיננסי לעובדים היא להפוך את החינוך הפיננסי לנגיש לעובדים, רלוונטי ומתמשך כך שהעובדים יוכלו לבנות את האוריינות הפיננסית שלהם באופן רצוף.

בסופו של דבר, ההשקעה ברווחתם הכלכלית של העובדים מאפשרת לחברות להשיג כוח אדם מרוצה, מעורב ונאמן יותר.

להלן 11 סיבות לכך שלארגון כדאי לממן חינוך פיננסי לעובדים:

1 בריאות כלכלית לעובד:

לחץ כלכלי מהווה דאגה משמעותית עבור עובדים רבים. זה יכול להוביל להפחתת הפרודוקטיביות, להיעדרות מוגברת, ואף להשפיע על הבריאות הנפשית והפיזית של העובדים.

הענקת חינוך פיננסי כחלק מההטבות לעובדים, מאפשרת לארגונים לעזור לעובדים לנהל את הכספים שלהם טוב יותר, ובכך להפחית את הלחץ הפיננסי ולשפר את הרווחה הכללית שלהם.

2 מחוברות עובדים משופרת:

מתן חינוך פיננסי ממחיש מחויבות לרווחתם הכוללת של העובדים. עובדים מחוברים נוטים יותר להיות נאמנים, ופרודוקטיביים יותר ובעלי מוטיבציה גבוהה יותר. הם נוטים להישאר זמן רב יותר בחברה ולתרום באופן חיובי לסביבת העבודה.

4 גיוס ושימור משופרים:

בשוק העבודה התחרותי של היום, הענקת חינוך פיננסי יכולה להיות כלי חשוב לגיוס עובדים ושימור. מחפשי עבודה נמשכים למעסיקים שדואגים לרווחתם ההוליסטית. בנוסף, יש סיכוי גבוה יותר לעובדים להישאר בחברה שמשקיעה בצמיחה ובפיתוח שלהם.

5 כוח עבודה בעל ידע פיננסי:

עובדים בעלי ידע פיננסי טוב יותר מקבלים החלטות מושכלות יותר, כגון תכנון פרישה, השקעות וניהול חובות.

כוח עבודה בעל ידע פיננסי נוטה פחות לעשות טעויות יקרות ועשוי לתרום טוב יותר לתוכניות הפרישה וההטבות של החברה.

6 פרודוקטיביות מוגברת:

עובדים שדעתם מוסחת בגלל דאגות פיננסיות הם פחות פרודוקטיביים. חינוך פיננסי יכול לעזור לעובדים ליצור תקציב, לתכנן הוצאות גדולות ולבצע בחירות מושכלות. זה מוביל לשיפור המיקוד והפרודוקטיביות בעבודה.

7 עלויות תחלופה נמוכות יותר:

תחלופת עובדים גבוהה יוצרת עלויות משמעותיות לארגון, כולל הוצאות גיוס, השתלמות והדרכה. מתן השכלה פיננסית יכולה לסייע בשימור עובדים, להפחית את הצורך בגיוס תכוף ולחסוך בעלויות אלו.

8 תרבות ארגונית חיובית:

השקעה בחינוך הפיננסי של העובדים תורמת לתרבות ארגונית חיובית. זה מראה שהחברה מעריכה צמיחה אישית ומסורה להצלחת עובדיה.

9 יתרונות מותאמים אישית:

חינוך פיננסי יכול לעזור למנהלי משאבי אנוש להתאים חבילות הטבות כך שיתאימו טוב יותר לצרכים ולהעדפות של העובדים.

לדוגמה, אם לעובדים יש הבנה טובה יותר של תכנון פרישה, הם יכולים לעשות בחירות מושכלות יותר לגבי בחירת קרן הפנסיה שלהם.

10 תכנון פיננסי לטווח ארוך:

תמיכה בעובדים ביצירת תוכניות פיננסיות ארוכות טווח עשויה להביא ליציבות וביטחון פיננסיים גדולים יותר, ואלה יכולים להוביל לצמצום הצורך בסיוע פיננסי או בהלוואות.

11 מותג מעסיק משופר:

חברות המשקיעות בחינוך הפיננסי של העובדים שלהן נהנות לרוב ממוניטין טוב יותר בשוק העבודה. ארגונים אלה  נתפסים כמעסיקים מתקדמים ואחראים, שיכולים למשוך כישרונות מובילים.

עובדים שמקבלים מהארגון חינוך פיננסי נוטים יותר להפוך לתומכי מותג המעסיק ואף לתומכי המותג המסחרי של החברה.

חווית העובד החיובית שלהם יכולה להיות מתורגמת להיותם שגרירי החברה בהיבטים של מותג המעסיק והמותג המסחרי של החברה, בקרב חברים ובני משפחה ובפלטפורמות מקצועיות.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה