שיתוף

איילה ראובן ללונג, חלוצה בתחום עולם העבודה החדש, חוזרת עם מפה עדכנית להצלחה. בספרה הראשון, "הצלחה בעולם העבודה החדש – מסע בחמש יבשות", איילה עסקה במיומנויות הנדרשות לעולם החדש וסיפקה לכל קורא מפה חדשה להצלחה בחיים ובקריירה. הספר החדש שלה, "100 במשאבי אנוש – מדריך מעשי להכנת עובדים וארגונים לעולם העבודה החדש במציאות של משברים תמידיים", מתמקד במתן כלים פרקטיים ויישומיים למנהלי משאבי אנוש להכנת המנהלים, העובדים והארגון שלהם להצלחה ושגשוג מתמשך בעולם העבודה החדש. זהו המדריך הפרטי הראשון בישראל שמתבסס על ניסיון רב שנים בהכנת ארגונים ואנשים לעולם העבודה החדש במציאות של פרמה קרייסיס.

איילה ראובן ללונג התחילה להוביל תהליכים אסטרטגיים להכנת מנהלים, עובדים וארגונים להצלחה בעולם העבודה החדש כבר לפני 13 שנים, ומאז ועד היום הובילה ומובילה תהליכים אסטרטגיים להכנת המשאב האנושי באנגליה, יוון, רומניה, לוקסמבורג, קנדה, דרום אמריקה וישראל כמובן. הספר מבוסס על ניסיון רב שנים בהכנת מנהלים, עובדים וארגונים לעולם העבודה החדש, הן בארץ והן בעולם. המתודולוגיה המתוארת בספר להכנת מנהלים, עובדים וארגונים זכתה במקום הראשון בתחרות המצוינות של העמותה לחקר וניהול משאבי אנוש בישראל בקטגוריית המצוינות.

הספר "100 במשאבי אנוש" כתוב בצורה קולחת, פשוטה וברורה, כך שכל מי שרוצה להיות רלוונטי ולהוביל בתחום משאבי האנוש ימצא כאן את הכלים הדרושים לו. המדריך מציע תובנות עמוקות ואסטרטגיות מעשיות להתמודדות עם האתגרים וההזדמנויות במציאות המשברית של ימינו, ומצייד את הקוראים בידע וביכולת להוביל את הארגונים שלהם להצלחה בעולם עבודה המשתנה תדיר.

אחד היתרונות הבולטים של הספר הוא השאלות למחשבה והרהור שבסוף כל נקודת ציון. שאלות אלו מאפשרות לקוראות ולקוראים לעצור, לחשוב על התהליכים שהם מובילים או צריכים להוביל, ולהגיע לתובנות משמעותיות. השאלות מעודדות חשיבה מעמיקה וביקורתית, ומסייעות לפתח תובנות חדשות ושיטות פעולה אפקטיביות.

הספר מתחיל בהקדמה מאת פרופסור אליעזר שלו, נשיא מכללת תל-חי. הפרק הראשון מציג את עולם העבודה החדש ואת המגמות המרכזיות המניעות אותו, תוך התמקדות בצורך להבין את הפרמה-קרייסיס ואי-הוודאות של העתיד. הפרק השני מציג את מודל חמש היבשות כמפה מנטלית חדשה להצלחה אישית וארגונית, עם דגש על מרכיביו וחשיבותם להצלחה. הפרק השלישי עוסק במוכנות אישית לעולם העבודה החדש, כולל יצירת פרופיל המוכנות האישי ובחירת אסטרטגיות להשקעה והתפתחות אישית. הפרק הרביעי מתמקד במוכנות משאבי אנוש בישראל, ומציג את רמת המוכנות של מחלקות משאבי האנוש לאתגרים החדשים. 

הפרק החמישי מסכם עשור של תובנות בנוגע להכנת מנהלים וארגונים להצלחה בעולם העבודה החדש, כולל סיפורי הצלחה ותובנות שנצברו מהניסיון הרב של המחברת. הפרק השישי עוסק בבניית תרבות ארגונית בריאה ומנותבת עתיד, תוך התמודדות עם אתגרים ושינויים הנדרשים. ולבסוף, הפרק השביעי מתאר מסע בחמש היבשות לבניית תרבות ארגונית מנצחת ומנותבת עתיד. 

הספר כתוב בצורה זורמת וקוהרנטית, ומציע לקוראים תובנות מעשיות להתמודדות עם האתגרים וההזדמנויות במציאות המשברית של ימינו, ומצייד אותם בידע וביכולת להוביל את הארגונים שלהם להצלחה בעולם עבודה המשתנה תדיר.

המלצה של פרופסור אילן משולם, מהפקולטה לניהול של אוניברסיטת חיפה:

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה