שיתוף

ארגונים רבים מתלבטים לגבי הסוגייה האם להעלות לענן הארגוני את המסמכים הדיגיטליים המשמשים את מנהלי משאבי האנוש בעבודתם.

טכנולוגיית הענן מציעה יתרונות רבים לניהול המשאב האנושי בארגון, ומשנה את הדרך שבה מנהלי משאבי האנוש מטפלים בהיבטים שונים של ניהול מחלקת משאבי אנוש.

הטמעת טכנולוגיית הענן בתפעול השוטף של מחלקת משאבי אנוש דורשת התייחסות מדוקדקת של אבטחת מידע, שמירה על פרטיות הנתונים והצרכים הספציפיים של הארגון.

טכנולוגיית הענן שמנוצלת ביעילות, מעצימה את מנהלי משאבי האנוש ומאפשרת להם לשפר את יעילות עבודתם, ולשפר את שיתוף הפעולה וניהול כוח העבודה הכולל.

להלן 10 דרכים בהן יכולה טכנולוגיית הענן לסייע בייעול עבודת מנהלי משאבי אנוש:

1 אחסון נתונים מרכזי:

ניהול נתונים יעיל: פתרונות משאבי אנוש מבוססי ענן מאפשרים למנהלי משאבי אנוש לאחסן ולנהל נתוני עובדים בצורה מרוכזת ומאובטחת.

נגישות: השימוש בענן מאפשר לצוות מורשה של משאבי אנוש לגשת לנתוני משאבי אנוש מכל מקום, מה שמקל על עבודה מרחוק ועל שיתוף הפעולה בין אנשי הצוות השונים.

2 תהליכי גיוס יעילים:

מערכות מעקב מועמדים מבוססות ענן: מנהלי משאבי אנוש יכולים להשתמש במערכת מעקב מועמדים מבוססת ענן כדי לייעל את תהליך הגיוס, החל מפרסום משרות פנויות ועד ניהול פייפליין של מועמדים.

3 פורטלים לשירות עצמי לעובדים:

העצמה: פורטלים מבוססי ענן לשירות עצמי מאפשרים לעובדים לגשת מכל מקום למערכות ולעדכן את המידע האישי שלהם, לצפות בתלושי השכר שלהם ולנהל את ההטבות המועדפות עליהם, תוך צמצום התקורה האדמיניסטרטיבית.

נגישות ניידת: פתרונות ענן מציעים לעתים קרובות ממשקים ידידותיים למכשירים ניידים, המאפשרים לעובדים לאנשי צוות משאבי האנוש למלא משימות משאבי אנוש תוך כדי תנועה.

4 ניהול ביצועים:

משוב בזמן אמת: כלי ניהול ביצועים מבוססי ענן מאפשרים משוב בזמן אמת ומעקב אחר ביצועים, ומאפשרים שיפור מתמיד.

תאימות מול יעדים: מנהלי משאבי אנוש יכולים להשתמש בפלטפורמות ענן כדי לתאם יעדים אישיים וארגוניים, תוך טיפוח תרבות ארגונית של ביצועים ממוקדי מטרה.

5 למידה והתפתחות:

פלטפורמות למידה אלקטרוניות: מערכות ניהול למידה מבוססות ענן מקלות על העברה ומעקב אחר תוכניות הכשרה, ומבטיחות פיתוח מתמשך של עובדים.

מסלולי הדרכה מותאמים אישית: מנהלי משאבי אנוש יכולים למנף פתרונות ענן ליצירת מסלולי למידה מותאמים אישית המבוססים על תפקידי העובדים ושאיפות הקריירה שלהם.

6 ניהול שכר והטבות:

עיבוד שכר אוטומטי: מערכות שכר מבוססות ענן מייצרות עיבוד שכר אוטומטיות, מפחיתות טעויות ומבטיחות עמידה בחוקי המס.

ניהול הטבות: מנהלי משאבי אנוש יכולים להשתמש בפלטפורמות ענן כדי לנהל ולתקשר את הטבות העובדים, מה שמאפשר לעובדים לבחור מבין ההטבות המוצעות ולבצע שינויים קלים.

7 אבטחת נתונים ותאימות:

אחסון נתונים מאובטח: ספקים של טכנולוגיית הענן משקיעים רבות באמצעי אבטחת מידע, ומבטיחים שנתוני משאבי אנוש מאוחסנים ומועברים בצורה מאובטחת.

כלי תאימות: פתרונות משאבי אנוש מבוססי ענן מגיעים לרוב עם תכונות תאימות כדי לעזור למנהלי משאבי אנוש לבצע שינויים בקלות על פי שינויים בדרישות החוק והרגולציה.

8 ניתוח כוח אדם:

תובנות מבוססות נתונים: כלי ניתוח משאבי אנוש מבוססי ענן מאפשרים למנהלי משאבי אנוש לאסוף תובנות מנתוני כוח אדם, ומסייעים בקבלת החלטות אסטרטגית.

ניתוח תחזיות: חלק מפלטפורמות הענן מציעות ניתוח תחזיות, המסייע למנהלי משאבי האנוש בזיהוי מגמות וקבלת החלטות יזומות.

9 תקשורת שיתופית:

איחוד פלטפורמות התקשורת הפנים ארגונית: כלי שיתוף פעולה מבוססי ענן מקלים על התקשורת ועל עבודתו של צוות משאבי אנוש, כמו גם על התקשורת בין משאבי אנוש למחלקות אחרות.

שיתוף מסמכים: מנהלי משאבי אנוש יכולים להשתמש באחסון בענן לשיתוף מסמכים, כדי להבטיח שהמסמכים הרלוונטיים יהיו נגישים בקלות לצוות.

10 סקלביליות וגמישות:

יכולת הסתגלות מהירה לשינויים: פתרונות ענן ניתנים להרחבה בקלות ובפשטות, ולכן מאפשרים למנהלי משאבי האנוש להתאים את המשאבים בהתאם לצרכים המשתנים של הארגון.

פריסה מהירה: לפתרונות משאבי אנוש מבוססי ענן יש לרוב זמני פריסה מהירים יותר בהשוואה למערכות מקומיות מסורתיות.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה