שיתוף

פיתוח מקצועי של עובדים הוא נושא מורכב. עובדים ומנהלים כאחד מרגישים פעמים רבות שאין מספיק הכשרות, או שההכשרות שהם קיבלו אינן מספיקות.

בנוסף לסגירת פערי מיומנויות, תוכניות הכשרה קבועות יכולות גם לשפר את הביטחון העצמי של העובדים, משום שזה מאפשר להם לקבל יותר ידע על התחום בו הם פועלים, על מטרות הארגון ועל תחומי האחריות שלהם.

אחד האתגרים בנושא הכשרת עובדים הוא לזהות את הנקודה בזמן, שבה העובדים זקוקים להכשרה.

כלומר, נקודת הזמן שבה העובד מתחיל להרגיש שבגלל היעדר מידע מספיק, הוא לא יכול לבצע את המשימות לו ביעילות הנדרשת או להגיע לביצועים הנדרשים.

כדי לאתר את העובדים שזקוקים להכשרה, בזמן שבו הם אכן זקוקים לה, מנהלי משאבי אנוש יכולים להיעזר בכלים של בינה מלאכותית, כמו למשל ChatGPT.

במילים אחרות, הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לסייע למנהלי משאבי אנוש לזהות את המועד המדויק שבו עובדים צריכים לקבל הכשרה כדי לשדרג את המיומנות שלהם.

מנהלי משאבי אנוש יכולים לשלב תובנות שניתן להפיק באמצעות ChatGPT עם המומחיות והידע שהעובדים זקוקים להם בכל תפקיד, בנקודת הזמן בה הם זקוקים לשדרוג הידע והמומחיות, ולגבי יעדי הארגון והפיתוח המקצועי הנדרש, כדי ליצור תוכניות מקיפות להכשרה ופיתוח מקצועי, באופן שהן יענו ביעילות על צרכי העובדים והארגון כאחד.

כדי שאיתור המיומנויות הנדרשות בנקודת הזמן שבה הן נדרשות יהיה מדויק ויעיל, יש חשיבות גדולה מאוד לכך שמנהל משאבי האנוש יוודא שהנתונים שמוזנים ל-ChatGPT לגבי המיומנויות הקיימות של העובדים ולגבי דרישות המיומנות המתפתחות בתפקיד אותו הם ממלאים, יהיו מדויקים, רלוונטיים ועדכניים.

להלן 10 אמצעים שמאפשרים ל-ChatGPT לסייע למנהל משאבי האנוש לאתר את העובדים שזקוקים להכשרה בנקודות זמן מסוימות:

1 ניתוח נתונים:

מנהלי משאבי אנוש יכולים להזין ל-ChatGPT נתונים רלוונטיים הקשורים לביצועי העובדים, התפקידים שכל עוד מילא בארגון, והיסטוריית ההכשרות של כל עובד.

ה-ChatGPT יכול לנתח נתונים אלה כדי לזהות דפוסים ומגמות המצביעות על מתי עובדים ספציפיים עשויים להיות זקוקים להכשרה נוספת או פיתוח מיומנויות.

2 מודלים של תחזית:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה להשתמש במודלים של תחזיות כדי לצפות את צרכי פיתוח המיומנויות של עובדים בהתבסס על נתונים היסטוריים ומגמות ביצועים.

על ידי חיזוי דרישות מיומנות עתידיות, מנהלי משאבי אנוש יכולים להציע הזדמנויות למידה לעובדים באופן יזום לפני שהצורך הופך להיות קריטי.

3 ניתוח משוב בזמן אמת:

מנהלי משאבי אנוש יכולים להשתמש ב-ChatGPT כדי לנתח משוב בזמן אמת ונתוני ביצועים שהתקבלו ממנהלים, עמיתים או לקוחות.

ניתוח זה יכול לעזור לזהות פערי מיומנויות מיידיים או תחומים שדורשים שיפור ושיש לטפל בהם באופן מיידי.

4 סקרי עובדים:

מנהלי משאבי אנוש יכולים לתכנן סקרים או שאלונים באמצעות ChatGPT, כדי לאסוף משוב מהעובדים לגבי צרכי פיתוח המיומנויות שלהם.

ה-ChatGPT יכול לסייע בבניית השאלות ובניתוח התשובות כדי לספק תובנות לגבי דרישות למידה ספציפיות.

5 סקירות ביצועים:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לתמוך במנהלי משאבי אנוש בניתוח נתוני סקירת ביצועים כדי לזהות עובדים שעשויים להפיק תועלת מהזדמנויות הכשרה ממוקדות כדי לשפר את הכישורים והמיומנויות שלהם.

6 המלצות על תוכניות הכשרה:

בהתבסס על התפקידים של העובדים ונתוני הביצועים שלהם, ChatGPT יכול להמליץ על תוכניות הכשרה רלוונטיות או קורסים שמתואמים לצרכי הפיתוח המקצועי האישיים שלהם.

ה-ChatGPT יכול גם להציע את הפורמטים המתאימים ביותר להכשרה לרבות קורסים מקוונים, סדנאות או מפגשי חונכות.

7 ניתוח פערי מיומנויות:

מנהלי משאבי אנוש יכולים להשתמש ב-ChatGPT כדי לבצע ניתוח פערי מיומנויות, תוך השוואה בין רמות המיומנות הנוכחיות של העובדים מול המיומנויות הנדרשות לתפקידיהם.

ניתוח זה יכול להדגיש תחומים שבהם יש צורך בהתערבויות של הכשרה והתפתחות.

8 משוב ומעקב אחר אינטראקציות:

מנהלי משאבי אנוש יכולים לעקוב אחר האינטראקציות של העובדים עם לקוחות, עמיתים וממונים ישירים, כדי לזהות כל בעיה או פערי מיומנויות שדורשים הכשרה ושיפור מיומנויות.

9 מעקב אחר התקדמות הלמידה:

הבינה המלאכותית באמצעות ChatGPT יכולה לסייע למנהלי משאבי אנוש במעקב אחר התקדמות העובדים בכל הנודע לרכישת מיומנויות.

על ידי מעקב אחר שיעורי השלמה, הכשרות עוקבות, ציוני הערכה ושיפור ביצועים, מנהלי משאבי אנוש יכולים לקבוע את האפקטיביות של ההכשרה.

10 מסלולי הכשרה מותאמים אישית:

בהתבסס על התובנות שנאספו ממקורות נתונים שונים, ChatGPT יכול ליצור מסלולי למידה מותאמים אישית לעובדים, בהתאם לכישורים הספציפיים שהם צריכים להתמקד בהם ולהמליץ על מקורות ידע מתאימים.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה