תקופת החגים: לגייס או לא לגייס עובדים?

תקופת החגים: לגייס או לא לגייס עובדים?

ההתלבטות האם בתקופת החגים להמשיך בעבודה השוטפת ולגייס עובדים היא לא חדשה. אז מה נכון אצלכם?

שיתוף
גיוס עובדים

גיוס עובדים

תקופת החגים, קסומה וחגיגית שכזאת, מוציאה את כולנו מהשגרה הרגילה. אי אפשר שלא לשים לב לריח אחר, ובעיקר לשקט יחסי, לעומת תקופות חול רגילות.

השאלה האם להמשיך לתת פוש רציני בגיוס עובדים למשרות הפתוחות תלויה כמעין דיאלוג שקט בין מגייסי העובדים לבין מחפשי העבודה, כאשר גם מהצד השני נשאלת תמיד השאלה: האם לחפש עבודה בחגים?

אז יש סיבות טובות למה כן כדאי להמשיך ולגייס עובדים, אך מה מראה המציאות בשטח? הבאנו לכם דוגמא אחת.

ב' עובדת כרכזת השמה בחברת השמה בתחום ההייטק, ומספרת שההתנהלות בחברה היא כזו שמחייבת להמשיך לגייס במרץ, ולא להתייחס לתקופה כמעין "הורדת הילוך". כמו בשנה שעברה, היא הגיעה לעבודה עם שרוולים מופשלים כרגיל. תהליכי העבודה והחיפוש אחר מועמדים מתאימים נשארו כפי שהם, רק שהמציאות, לדבריה, הייתה שונה: זרם קורות החיים נחלש, מועמדים רבים לא יכלו להגיע לראיון עבודה כי הם נסעו לחופשה, ורבים מהם בכלל לא ענו לטלפונים, ככל הנראה כי הם טסו לחופשה בחו"ל.

א' ועמיתיה לעבודה תכננו להמשיך לגייס עובדים כרגיל. בפועל, הם היו צריכים לעשות עבודה כפולה: ליצור קשר עם מועמדים פעם אחת במהלך החגים, ופעם נוספת בתום תקופת החגים, כדי לתאם ראיונות עבודה ולהמשיך בתהליך הגיוס. וכל זה, למרות שבחדשות דווח כי למעלה ממיליון נוסעים צפויים לעבור בנתב"ג בתקופת החגים…

מיליון נוסעים בנתב"ג – כמה מהם מועמדים טובים?

ההחלטה האם להמשיך בגיוס תלויה בהיקף החופשות בתקופה זו בחברה בה נדרשים עובדים. מחפשי עבודה רבים נופשים בתקופת החגים, והם אולי ישלחו קורות חיים אך הסיכוי להמשיך את תהליך הגיוס אינו גבוה.

אם אכן הדברים הם כאלה, זה הזמן לנצל את ההאטה, ולעשות סדר לא רק בניירת, אלא גם במשרות: לדרג את דחיפות איוש המשרות, לאסוף את קורות החיים ולבצע מיון וסינון, ומייד לאחר החגים ליצור קשר עם מועמדים.

לעוסקים בצייד ראשים ככל הנראה יבחרו באפשרות להאט את הקצב. מועמדים פאסיביים, כאלה שלא תכננו לעזוב את מקום עבודתם, לרוב לא יחליטו על שינוי במהלך תקופת החגים. מצד שני, אולי זו תקופה טובה רק לחשוב על זה.

יחד עם זאת, יש חברות או תחומים שבהם אין כל בעיה להמשיך בגיוס עובדים מאסיבי: מועמדים לעבודה, כאלה שעובדים וכאלה שלא, מנצלים את זמן החופשה על מנת לשפץ ולשפר את קורות החיים שלהם ולהשקיע זמן בחיפושים אחר משרות פנויות ויכולים להיות זמינים יותר להגעה לראיונות.

לסיכום, יש מחפשי עבודה זמינים ויש שלא, אך ההחלטה האם להמשיך בגיוס המסיבי היא כנראה תלויה בדחיפות המשרה, ובזמינות עובדי החברה לה נדרשים עובדים. זו אולי קלישאה, אך ההמלצה היא פשוט לזרום: אם אתם חשים שהקצב מואט בעקבות חוסר זמינות של מועמדים לעבודה – בצעו את כל ההכנות שלפני, סדרו ניירת והגיעו עם כוחות מחודשים לאחר החגים.

ההתלבטות האם לחפש עבודה מחד והאם לגייס עובדים בחגים מאדך היא כשאלת הביצה והתרנגולת: המועמדים מניחים שרוב המעסיקים ואנשי משאבי האנוש בחופשה, ולכן מורידים הילוך בעצמם. המעסיקים מצדם מניחים שמחפשי העבודה בחופשה, ונחים ממלאכת מציאת העבודה המפרכת..

ויש פתרון נוסף: מעסיקים שתמיד יעבדו כרגיל גם בחגים, מוזמנים להוסיף שורה במודעת הדרושים שלהם שתמשוך מועמדים רבים: "אנו ממשיכים בתהליכי הגיוס גם בחגים!".

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה