תהליך גיוס קצר ומהיר – איך עושים את זה?

תהליך גיוס קצר ומהיר – איך עושים את זה?

תהליך גיוס קצר וקולע נתפש לעתים כפזיז. מהם היתרונות והחסרונות, ואיך עושים את זה בכלל?

שיתוף
תהליך גיוס מהיר

תהליך גיוס מהיר

תהליך גיוס עובדים קצר, כזה שנסגר במשרה מאוישת בתוך יומיים או מספר ימים לכל היותר, נחשב כיעיל ביותר. יחד עם זאת, תהליך שמסתכם במספר בודד של ימים עלול להיתפש גם כפזיז. מה הסיכוי שבתוך יומיים שלושה נדע שבחרנו את המועמד המתאים ביותר לתפקיד?

  • כדי לבחון את אפשרות בחירת תהליך גיוס קצר, כדאי לאפיין אותו:
  • לגיוס זה אופי פרויקטלי. הוא מתחיל בתוך לחץ של זמן, אינטנסיבי וממוקד מטרה.
  • תהליך זה לרוב מתוכנן היטב מראש, כשיש בו שלבים ברורים המוגדרים בזמן.
  • התהליך גם יכול להיות ספונטני לחלוטין, כשמתרחשת עזיבת פתע של עובד, וכשנדרש עובד חלופי באופן דחוף.

הגורמים הנפוצים לקיומו של תהליך גיוס מהיר:

  1. עדיפות לאייש את המשרה בכל מקרה, גם אם העובד יאייש את המשרה לטווח לא ארוך, העיקר שבזמן הקרוב כן ינתן סיוע/ שירות כלשהו.
  2. לחץ שנובע מתוך עזיבה לא מתוכננת של עובד, ורצון "לכבות את השריפה" בהקדם.
  3. אמונה כי תהליך גיוס אינו נועד להיות ארוך, וכי לאחר מפגש עם העובד ניתן מייד לדעת האם הוא מתאים למשרה או לא וכי אין צורך לבדוק מועמדים נוספים.  
  4. אמונה כי אי טעם למשוך תהליך גיוס או לעכב החלטות, כי הוא חייב להיות ממוקד, עם רצף של שלבים ללא מרווחי זמן ארוכים ביניהם. ברצף קצר של שלבים הקשר עם המועמדים נשמר והזיכרון לגבי כל מועמד טרי.

דרכים לביצוע תהליך גיוס קצר וקולע:

  1. ימי גיוס מרוכזים. התהליך מתבצע תוך החלטה מראש על סדר ראיונות וקביעה מראש של לוחות זמנים לכל שלב בגיוס. בימים מרוכזים מוזמנים מועמדים רבים, ומתבצע מרתון ראיונות. לקיצור התהליך, ניתן גם לבצע ראיונות משותפים, לדוגמא ראיון משאבי אנוש יחד עם המנהל המגייס.
  2. ירידי תעסוקה. ביריד תעסוקה ניתן לסיים את תהליך הגיוס בתוך יומיים לכל היותר. ביריד עצמו מתקיים מפגש עם מועמדים פוטנציאליים, מתקיימים ראיונות ראשונים בהם מובאים כל פרטי המשרה, כולל תנאי העסקה. המועמדים המתאימים ממשיכים לראיון שני/ למבחני מיון כבר למחרת. יש משרות שביריד התעסוקה העובד כבר חותם על חוזה ההעסקה.
  3. ויתור על שלבי גיוס. יש תפקידים שלמשל מאפשרים ויתור על מבחנים המתבצעים במכוני מיון חיצוניים. במקום מבחנים אלה, ניתן לתת למועמד שאלון אישיות ושאלון מקצועי ביום הראיון בהגעתו לארגון.

ארגון המעוניין לבצע תהליך גיוס קצר בארגונו, ובעיקר "גיוס בזק" כמו ביריד תעסוקה, חייב ליידע על כך את המועמדים. עדכון המועמד כי הארגון החליט לבצע תהליך מהיר כדי לא לאייש את המשרה בהקדם וכדי לא למתוח את המועמד. כך, התהליך ייתפש  בעיני המועמדים וגם בעיני חבריהם – המועמדים הפוטנציאליים הבאים – כארגון יעיל. יש לעדכן מראש את המועמד המוזמן מה מתוכנן לו באותו יום.

לתהליך גיוס קצר יש חיסרון: לעתים הלחץ, האינטנסיביות ומהירות קבלת ההחלטות עשויות להביא לטעויות בגיוס. יתרון בולט וברור: התהליך מהיר, המשרה מאוישת תוך זמן קצר והארגון ממשיך בפעילותו הרגילה. בעצם קיצור התהליך ובאינטנסיביות שלו, העלויות  הכספיות פוחתות בהתאם.

כדי שיהיה זה תהליך גיוס קצר אך איכותי, מומלץ ללמוד את התפקיד ואת הנפשות הפועלות במחלקה. מומלץ גם לתכנן אותו היטב מראש, תוך הצבת יעדי זמן. בד בבד, במקביל לשאיפה לעמוד ביעדים, תמיד יש להיערך למצבים בלתי צפויים, ולהיות גמישים: עלתה התלבטות אמיתית לגבי עובד? עדיף לשנות את היעד ולדחות את ההחלטה בעוד יום או יומיים, כדי להגיע להחלטה מושכלת.

לכתבה הקודמת על תהליך גיוס ארוך

בואו ללמוד ולהתחדש בנושא גיוס עובדים בכנס הגיוס השנתי! לפרטים והרשמה לחצו כאן  

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה