הטכנולוגיה מסכנת את בריאותם של עובדים חרוצים

הטכנולוגיה מסכנת את בריאותם של עובדים חרוצים

הטכנולוגיה שעוזרת להאריך את שעות העבודה תובעת מחיר בריאותי יקר דווקא מהעובדים שהמעסיקים לא היו רוצים לאבד

שיתוף
טכנולוגיה וסיכון בריאות

טכנולוגיה וסיכון בריאות

בתחילת השנה התפרסם בעיתון הטלגרף הבריטי מאמר שעסק במגמה המדאיגה שנראית בקרב אנשי עסקים מצליחים. על פי המאמר, עובדים חרוצים נמצאו בסיכון מוגבר לפתח תחלואה הקשורה למצבי סטרס בשל הגידול בשימוש באינטרנט ובמכשירים דיגיטליים המאפשרים להם להמשיך לעבוד שעות רבות יותר מעבר לשעות הפעילות של המשרד.

מעסיקים מתעלמים בדרך כלל מהסכנות הללו כיוון שהעובדים שנמצאים בסיכון הרב ביותר הם עובדיהם המוצלחים ביותר והם אינם נתפסים כבעיה פוטנציאלית.

בטווח הקצר לא נראה שיש היגיון עסקי בקיצוץ כנפיהם של העובדים גבוהי הביצועים, אבל על המעסיקים להתחשב בסיכון בפגיעה פסיכולוגית ובאפשרות שיתחוללו השפעות ארוכות טווח בשל עבודת היתר. דוח Health and Safety Executive שפורסם לאחרונה בבריטניה הראה, שקרוב למחצית מ-452,000 המחלות שעליהן דווח באופן עצמאי החל מ-2011/2012 נגרמו בשל סטרס, דיכאון או חרדה, ומכל המחלות הקשורות לעבודה, פגיעה בבריאות המנטלית גרמה לאובדן הרב ביותר של ימי עבודה.

במחקרים החמורים ביותר, מתח עלול להתבטא בשורה של בעיות פסיכיאטריות כמו דיכאון. אם כך קורה, המעסיק עלול למצוא את עצמו נתבע לשלם סכום גדול עקב תלונה של המועסק. במקרים רבים קשה יותר להבחין בחולי נפשי מאשר בחולי גופני. על כל פנים, אם מועסק עובד שעות ארוכות יותר במשרד ומחוצה לו, מעבר למספר השעות החוקי, כך יש לו עילה ברורה יותר לתביעה. במקרים רבים העובדים המצטיינים, כלומר אלה שנמצאים בקבוצת הסיכון, מנוטרים פחות בהשוואה לעובדים האחרים ונשארים לעבוד שעות עבודה מרובות. בטווח הקצר הדבר עשוי לשרת את המעסיק ואת העובד, אבל בטווח הרחוק זהו מתכון לאסון.

נטרו גם את העובדים שאתם סומכים עליהם

על המעסיקים להיות פרואקטיביים יותר בניהול העובדים שלהם בכך שיבטיחו שמתקיים פיקוח מתמיד על שעות העבודה ושישנה מערכת תמיכה. בארגון פיתוח משאבי האנוש CIPD ממליצים:

• לתעד שעות עבודה, לעבור על הנתונים ולבקוע מהו הסף שמחייב התערבות. סף מומלץ הוא 48 שעות בשבוע.

• להתמודד עם תרבות של שעות מרובות באמצעות עידוד העובדים לשמור על מאזן חיים-עבודה ועל ידי החלת תוכנית רווחה.

• לוודא שמנהלים עוברים הכשרה למודעות לסטרס שתאפשר להם לזהות סימני סטרס ולפעול בהתאם.

• לתכנן "מדיניות סטרס" ולוודא שהעובדים מכירים אותה ויודעים למי לפנות כשיש בעיה. על צוות משאבי האנוש להיות מעורב לא רק כאשר עובד נעשה חולה.

• להטמיע מדיניות שעות עבודה.

יש כמובן קשר חיובי בין עבודה קשה לבין הצלחה, אבל לא כדאי שמעסיקים יתעלמו מהסיכונים הכרוכים בעבודה קשה ומהנטייה של עובדים חרוצים לפתח מחלות הקשורות בסטרס. באנגלית כבר קיימת מילה שמתארת את המחלות האלה – succstressful.

בואו לשמוע ולקבל רעיונות נוספים על בריאות העובדים – בכנס wellbeing – רווחת העובד שיתקיים ב-9/7/14. לחצו כאן לפרטים

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה