עבודה מרחוק – האם טוב להיות מחוברים 24/7?

עבודה מרחוק – האם טוב להיות מחוברים 24/7?

אריאנה הפינגטון נפצעה לאחר התמוטטות בשל שעות עבודה מרובות מדי. עקב כך היא קבעה מדיניות שאוסרת לדרוש מהעובדים זמינות לאחר שעות המשרד. האם היא תהיה מקור להשראה?

שיתוף
שעות עבודה ארוכות

שעות עבודה ארוכות

כולם כבר מכירים את המעלות והחסרונות של הטכנולוגיה שמצד אחד מאפשרת לנו לעבוד מכל מקום שבו אנו רוצים להיות, אך מצד שני מאפשרת לנו להיות זמינים כל הזמן, גם בלילות ובסופי שבוע עד כדי כך שהדרישות לזמינות נמתחות עד אין קץ.

נראה שלרוב העובדים אין בעיה עם המצב הזה. בסקר חדש של גאלופ, רוב המשיבים אמרו שהאפשרות לעבוד מרחוק אחרי שעות המשרד היא דבר טוב. 42% אמרו שהאפשרות להיות בקשר עם המשרד בזמן החופשי היא התפתחות "חיובית ביותר", 37% אמרו שהתפתחות זו היא "חיובית במידת מה". יחד עם זאת, רק כשליש מהמשיבים אמרו שהם יוצרים קשר "לעתים תכופות" עם מקום העבודה אחרי שעות המשרד שלהם.

אנט ריצ'מונד, עורכת ראשית ב-career-intelligence.com, כותבת באתר TalentCulture שגם אם הם מתנגדים לכך וגם אם לא, עובדים שמעבירים יותר שעות בעבודה מרחוק מעבר לשעות המשרד נמצאים בסיכון מוגבר לחוות סטרס. אף על פי כן, עבור רובנו החיבור לעבודה כמעט ללא הפסקה הוא הנורמה.

התעוררה בשלולית של דם

יש עדיין כמה מנהיגים שמדברים נגד המצב הזה. לפני כמה חודשים אריאנה הפינגטון דיברה בלהט בכנס Wisdom 2.0 על הצורך לקחת צעד לאחור. היא סיפרה איך התעוררה בתוך שלולית של דם לאחר שחתכה את עינה ושברה את עצם הלחי שלה כאשר התמוטטה מרוב תשישות ב-2007. היא קבעה בהפינגטון פוסט מדיניות של התנתקות מהמשרד שבמסגרתה לא מצפים מהעובדים לענות לדוא"ל לאחר שעות העבודה או במהלך סוף השבוע.

כמה מדינות באירופה עשו שינויים מרחיקי לכת. למשל:

• משרד העבודה הגרמני קבע קווים מנחים שמונעים מסגל המשרד להיענש אם לא הגיבו לפניות לאחר שעות העבודה.

• כמה חברות גרמניות, ביניהן פולקסוואגן, BMW ופומה אוסרות על דוא"ל לאחר שעות העבודה. בפולקסוואגן גם לא מעבירים הלאה דוא"ל זמן קצר לאחר תום יום העבודה.

• בצרפת פדרציית המעסיקים והאיגודים חתמו על הסכם שדורש מהעובדים להתנתק מהמשרד לאחר שעות העבודה. הסכם זה משפיע על הסניפים הצרפתיים של כמה חברות שאינן צרפתיות, ביניהן גוגל ופייסבוק.

• מועצת העיר גות'נבורג בשוודיה החליטה לנסות יום עבודה באורך של שש שעות בלבד, ובתשלום מלא.

לא נראה שחוקים כאלה או דומים להם יגיעו לישראל בעתיד הנראה לעין, אבל אין מניעה מחברות לקבוע אותם בעצמן. אפשר לבחון את נושא התפוקה, המעורבות ומדדים נוספים בפיילוט שיופעל על צוות או מחלקה מסוימים, ולהחליט אם להרחיב את המדיניות לכל הארגון. אם צמצום שעות העבודה אינו פוגע בתפוקה, הרווח הוא של כולם – יותר זמן חופשי לעובדים וצמצום בהוצאות התפעול של החברה.

 דואגים לבריאות העובדים ולתפוקת העבודה שלהם? בואו לכנס wellbeing – רווחת העובדים שיתקיים ב-9/7/14. לחצו כאן לפרטים

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה