תהליך גיוס הוא מרגש ומלחיץ כאחד. זה עשוי להיות מתסכל לגייס עובדים כאשר התהליך הוא ארוך – יש לבחון את כל המועמדים הרלוונטיים בזהירות ולבחור את זה שנראה האיכותי ביותר. התסכול הופך לאסון של ממש, כאשר הגיוס אינו יעיל והמועמד שגויס עוזב את החברה לאחר תקופה קצרה.
כשחושבים על תהליך הגיוס, יש שני דברים עיקריים בהערכת מועמד:
האם הוא יכול לעשות את התפקיד?
האם הוא יבצע את תפקידו היטב?
יכולת: האם הוא יכול לעשות את התפקיד
השאלה הראשונה והבסיסית ביותר שיש לשאול את עצמך כמראיין היא, האם המועמד שמולך יכול לעשות את התפקיד. האם הוא מוכשר דיו לעבוד באופן יצירתי, האם הוא רכש ניסיון וידע שיובילו אותו להצלחה, האם הוא מנוסה ובקיא בתוכנות עליהן יצטרך לעבוד, האם הוא בעל ניסיון מוכח והמלצות? האם למועמד שלכם יש את הכישורים החשובים ביותר להצלחה בתפקיד.
עליכם להגדיר את הכישורים החשובים ביותר לתפקיד, כדי להשיב על שאלה זו. קל לייצר "רשימת מכולת" של כל מה שאתה רוצה שיהיה למועמד, אך במקום זה יש לרשום 3-5 תכונות עיקריות וידע הכרחיים כדי למלא את התפקיד ולבדוק האם למועמד שלכם יש אותם.
כאשר אתה מעריך מועמד לגבי כישרון מסוים, ברגע שאתה יודע מה שאתה צריך, חשוב לפתח דרכים להעריך את הכישורים הללו בכל שלב של תהליך ההעסקה. נניח שיש חמש יכולות הבולטות מעל השאר: האם יש דרך שתוכל לבחון אותן כבר בשלב סריקת הרזומה של המועמד? בשלב ראיון העבודה?
לא משנה מה הקריטריונים, חשוב שמנהלי הגיוס יש שאלות ראיון ספציפיות עבור כל תפקיד. ודא שהשאלות פתוחות וממוקדות בניסיון של מועמד ("ספר לי על זמן שבו …") או על שיקול דעת מצבי ("מה היית עושה אם …").
מוטיבציה: האם הוא יבצע את תפקידו
זה שהמועמד יכול לבצע את התפקיד לא יועיל, אם הוא לא יבצע אותו בפועל. מידת ההנעה של המועמד לביצוע התפקיד הינה הכרחית. לאנשים יש דרך לשכנע את עצמם שהם יכולים לגרום לזה לעבוד, אך אם לא יהיו מונעים לתפקיד, יום אחד הם פשוט לא יוכלו לגרום לזה לעבוד יותר.
החדשות הטובות הן שהמועמדים הנכונים יהפכו ליותר מונעים, אם הם יראו שלחברה ולהם יש ערכים דומים. חשוב להבין את העדפות העבודה שלהם – האם סגנון העבודה שלהם תואם את שלך? האם האנשים שלך פועלים מהר ודואגים לפרטים מאוחר יותר?
יש לחשוב פעמיים על גיוס מישהו מחברה איטית וביורוקרטית במידה וכן. האם יש לך סביבת עבודה פעילה, פתוחה? אולי המועמד שלך יצטרך משרד שקט כדי לעשות משהו? לשאול שאלות פתוחות לגבי העדפות העבודה שלהם יועיל מאוד בזיהוי ההתאמה לתרבות החברה.
אל תסמוך רק על שיקול דעתך – תן לצוות שלך קול לבחון את הדברים. זה מעצים את הצוות שלך ומראה כי אכפת לך מדעתם.