שיתוף פעולה בין משאבי אנוש לכספים כמפתח להצלחה

שיתוף פעולה בין משאבי אנוש לכספים כמפתח להצלחה

כשמדובר בצמיחה עסקית, הבעיות הבוערות ביותר קשורות למחסור במימון ומחסור בהון האנושי

שיתוף
שיתוף פעולה Photo by Nutdanai Apikhomboonwaroot

הפתרון שמרבית החברות מיישמות והוכח כיעיל ביותר, הוא שיתוף פעולה בין מחלקת משאבי אנוש ומחלקת הכספים בחברה. הבעיה? המטרות של סמנכ"ל משאבי האנוש ושל לסמנכ"ל הכספים בחברה, אינן תמיד מיושרות. הפרספקטיבות שלהם יכולות להיות שונות בהרבה רבדים, ובתקופות מסוימות אפילו מנוגדות אלו לאלו.

להלן שלושה צעדים לחיזוק שיתוף הפעולה בין שני הגורמים הנ"ל:

לשלב את שני הסמנכ"לים בתכנון האסטרטגי

הצעד הראשון הוא לשלב את סמנכ"ל משאבי האנוש וסמנכ"ל הכספים בתהליך התכנון. למרות שבחברות מסוימות, התחום הפיננסי מקבל עדיפות על פני תחום ההון האנושי. בסקר האחרון של 'Visier' שפורסם ע"י שירותי המחקר 'הרווארד ביזנס ריוויו' – 44% מתוך 323 המנכ"לים שהשתתפו בסקר אמרו, כי התכנון האסטרטגי שלהם בהתאם למטרות מחלקת הכספים, לא כללו את הכשרונות האנושיים בשלב התכנון.

כאשר תכנון כוח האדם מתמקד אך ורק על תקציב, חברות מסתכנות בפסיחה על כשרונות. שילוב סמנכ"ל משאבי אנוש בתהליך התכנון האסטרטגי, יסייע בהקצאת התקציב האידיאלי לכוח האדם, כולל שיקולי גיוס כשרונות לחברה.

היום, יותר ויותר מנכ"לים מכירים בעובדה זו, מתוך הכרה בחשיבות שילוב המבט של משאבי האנוש. למעשה, סקר 'CareerBuilder' שנעשה בעבר מצא כי 65% מהמנהיגים בחברות שנסקרו, עם הכנסות של לפחות 50 מיליון דולר, סברו, כי הדעות של סמנכ"לי משאבי אנוש בעלות משקל משמעותי בהחלטות ההנהלה הבכירה. 73% מהמנהיגים הנסקרים אמרו, כי משאבי האנוש ספקו נתונים שהשתלבו היטב באסטרטגיה העסקית שלהם.

סמנכ"לי משאבי האנוש בחברה תורמים באופן פעיל בעת הגדרת מטרות ויצירת אסטרטגיות. חשוב לקחת את דעתם ברצינות, בדיוק כפי שנשקלת דעתם של סמנכ"לי הכספים בחברה. למרות שמשאבי האנוש מתמקדים בהון אנושי, התובנות שלהם משפרות את השורה התחתונה. סמנכ"לי משאבי האנוש יכולים להציג דרכים להגביר את היעילות ולקצץ בעלויות על ידי שימוש בהון האנושי של החברה.

ליישר נתוני משאבי אנוש ופיננסים עם מטרות החברה

נתונים מובילים להחלטות טובות יותר, ולכן חשוב להשתמש בכל מידע קיים רלוונטי להגדרת מטרות והישגים. בפועל, זה לא תמיד קורה. לארגונים רבים חסרים חלקים חיוניים של הפאזל.
בסקרים שנערכו בנושא נחשף, כי בחברות בהן היתה הסכמה שילוב מחלקת הפיננסיים עם מחלקת משאבי האנוש לצורך תכנון אסטרטגי, לא נעשה שימוש בנתונים הקיימים לצורך שיפור ההון האנושי בחברה.

ממצאים אלו מדגישים את חוסר התקשורת בין המחלקות, לצורך השגת ההבנה של איזה מידע נחוץ כדי לעמוד ביעדים העסקיים. על סמנכ"ל משאבי האנוש בחברה לנתח את הנתונים שיש לו לצד להשתמש בו לצד הנתונים הפיננסיים, על מנת להשיג תוצאות עסקיות אופטימליות. ניתוח נתונים משני הצדדים מאפשר לבחון את הכל כראוי, כדי לקבוע את דרך הפעולה הטובה ביותר לעמידה ביעדי החברה.

יישום תהליך בחינה שוטף

לאחר שהאסטרטגיות הוגדרו באמצעות שילוב של שני הסמנכ"לים האמורים, יש להגדיר תהליך בחינה שוטף לבדיקת את היעילות שלהם. בהתחשב בכך שמנכ"לים רבים שנסקרו טענו, כי החברה שלהם הפסידה כסף בשל גיוס שאינו יעיל, טקטיקות גיוס ההון האנושי צריכות לעבור הערכה קבועה על מנת לעמוד ביעדי גיוס הכשרונות בהתאם לנתונים הפיננסים.
אחת הדרכים המוצלחות לבצע זאת, היא שימוש בכלים אנליטיים טכנולוגים כגו תוכנות שמנתחות ועוקבות אחר ניתוח נתוני ההון האנושי הקריטי. בדרך זו, מחלקת הכספים יכולה לבחון את תוצאות הגיוס ולעבוד יחד עם מחלקת משאבי האנוש על מנת לשפר את היעילות העסקית של החברה.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה