סקר עובדים שפורסם באתר משאבי האנוש HR Online בדק מה העובדים היו מציינים ברשימת המשאלות שלהם לשנה האזרחית החדשה.
במסגרת הסקר העדכני נשאלו העובדים מה הם היו עושים לו היו מקדמים אותם בתפקיד ונותנים להם להחליט על שינויים ארגוניים בשנה הבאה, ומה היו רוצים שיקרה בשנה הבאה בארגונים שלהם. אלה התשובות:
11% בקרב העובדים שהשתתפו בסקר השיבו שהם היו רוצים שהבוס שלהם יפוטר. 16% מקרב העובדים גורסים שלו הם היו מקודמים והייתה ניתנת להם האפשרות לבצע שינויים ולהשפיע על הארגון, המהלך הראשון שלהם היה לפטר את המנהלים הישירים שלהם.
11% היו רוצים להוביל מהלך של הטמעת סטנדרטים התנהגותיים בארגון.
11% היו רוצים להוביל מהלכים לצורך שיפור התקשורת בארגון.
10% היו מובילים מהלך לשיפור השכר.
9% היו רוצים לפעול לוויסות שעות העבודה.
העובדים היו משנים דברים רבים בסביבת העבודה הנוכחית שלהם לו ניתנה להם היכולת, כך קובע הדו"ח. הגיע הזמן להיות פרואקטיביים לגבי חלק מהשינויים הארגוניים שאותם העובדים היו רוצים להוביל.
הדו"ח המסכם את הסקר אמנם מציג נקודת מבט פסימית, לפיה העובדים אינם מרוצים לא מהמצב הכללי בארגון ולא מהמנהלים הישירים והם היו משנים דברים רבים.
אולם מצד השני ניתן להבין כי הרצון של העובדים לשנות בא לידי ביטוי ברצון לשפר, לתקן, להפוך את הארגון למקום שטוב יותר לעבוד בו.
שימו לב לעובדה שציפיות העובדים/ משאלות העובדים אינן בלתי סבירות (הרוב לא מדברים על הכנסת מכונות ממתקים בחינם או מסכי פלזמה שבהם ניתן יהיה לצפות בסדרות טלוויזיה או לצפות באח הגדול במהלך היום… המשאלות של העובדים אינן פוגעות או גורעות במאומה מהאסטרטגיה של הארגון, אינן יוצרות התנגשות עם מטרות עסקיות או עם התרבות הארגונית הקיימת. המשאלות הראשיות של העובדים הינן סבירות וישימות לחלוטין.
נקודה נוספת שחשוב להסב אליה תשומת לב היא שהמשאלות העיקריות של מרבית העובדים אינן מתנגשות עם המשאלות או רשימת המטלות של הארגון לשנה הבאה. איזה ארגון לא היה רוצה לשפר את המדיניות שלו בכל הנוגע לכישורים רכים ודפוסי התנהגות תקינים יותר? איזה ארגון לא היה רוצה לשפר את ערוצי התקשורת הפנים ארגונית שלו כדי לתקשר טוב יותר בעיקר עם העובדים? איזה ארגון לא היה רוצה להעלות את שביעות רצון העובדים דרך העלאת שכר וויסות שעות עבודה, כדי לתת לעובדים יותר איזון בית עבודה.