אנו יודעים כיצד נכון לנהוג, אבל הרבה פעמים אנחנו מתקשים להתמיד בהרגלים חיוביים או להשריש אותם בקרב העובדים אם אנחנו מנהלים. גרורי סיוטי מ-99U מציע כמה דרכים מדעיות לבניית הרגלים שנשארים:
• משימות במיקרו, יעדים במקרו. מחקרים מראים שחשיבה מופשטת, כלומר "לחלום בגדול", עשויה להיות שיטה יעילה למסד משמעת עצמית. מכיוון שידוע שיצירת מניעים פנימיים (בניגוד להנעה בעזרת פרסים או עונשים) היא תהליך חיוני בבניית הרגלים שנשארים לאורך זמן, המשימה היא למצוא את האיזון בין התשוקה לחלום בגדול לבין פעולות יום-יומית שלעיתים קרובות אינן מניבות שינויים דרמטיים מהירים. הרעיון הוא לקבוע יעדים גדולים, יעדי מקרו, ובמקביל לדרוש מילוי משימות קטנות, יעדי מיקרו, שיש להשלים בכל יום ובכך המטרות של יום עבודה בודד ניתנות להשגה ונוצרת תחושה של תכלית.
• שרשרות התנהגות. קל יותר ליצור הרגלים שנשארים לאורך זמן אם משתמשים בשגרה המעשית שכבר קיימת ולא נלחמים בה. כדי לעשות זאת, מתבססים על טריגרים סביבתיים שאומרים לנו שעכשיו הגיע הזמן ליישם את ההרגל. בוחרים פריט בלוח הזמנים ועליו בונים שרשרת של הרגלים חדשים. למשל, את שתיית הקפה של הבוקר מחברים לסקירה של חדשות שקשורות לעסק, אחרי שחוזרים מהפסקת צהריים מנקים את תיבת הדוא"ל.
• חבקו את השגרה. על פי מחקרים רבים שעסקו בשליטה עצמית, לשעמום יש כוח גדול. קחו לדוגמה את ברק אובמה שמתעקש ללבוש אך ורק חליפות אפורות או כחולות. הוא מסביר זאת כך: "אני מנסה להפחית את ההחלטות. אני לא רוצה לעשות החלטות רבות מדי שקשורות למה שאני אוכל או לובש, בגלל שיש לא יותר מדי החלטות אחרות לעשות." מחקרים מראים שהצורך לבצע הרבה החלטות גוזל אנרגיה מנטלית, גם אם מדובר בהחלטות יום-יומיות פשוטות. הרעיון הוא להגדיר מה בשגרה יכול להישאר קבוע ואינו מצריך קבלת החלטות מחודשת וכך להשאיר אנרגיה לדברים החשובים באמת. פתאום לבישת מדים מקבלת היגיון מחודש.
• דמיינו. שלב שעליו רבים מדלגים כאשר הם מפנטזים על רכישת הרגל חיובי חדש הוא לענות לעצמם על השאלה למה הם רוצים שהשינוי יקרה. מחקרים רבים מראים שפינטוז מוגבר על תוצאות רצויות עלול לפגוע בהתמדה בהרגל החדש. על פי מחקר מ-UCLA, הטעות היא מה שאנו מדמיינים. החוקרים גילו שאנשים שדמיינו את מה שצריך לעשות על מנת להשיג את המטרה הצליחו להתמיד יותר בהשוואה לאנשים שדמיינו את עצמם משיגים את המטרה. לדוגמה: עדיף לדמיין איך אתם לומדים שפה חדשה מאשר לפנטז את עצמכם כבר מדברים בה באופן שוטף.
• אל תשברו את הכלים. מחקרים שבדקו את "אפקט המה-לעזאזל" מראים שאם אנו רוצים שהרגל חדש יתקבע, עלינו להימנע מהרגעים שבהם נשבר לנו ואנחנו שולחים את הכל ל"קיבינימט", גם אם לאחר מכן אנחנו מנסים לחזור "למוטב". הרעיון הוא לזהות את נקודות השבירה ולטפל בהן. אם למשל החלטנו על סידור עמדת העבודה בסוף היום ואנחנו מגיעים בכל פעם מחדש לרגע השבירה כי אנחנו עייפים מדי, עלינו לטפל בעייפות ולא לוותר על ההרגל. הפתרון יכול להיות למשל סידור השולחן לפני שאנחנו מגיעים לקצה גבול האנרגיה שלנו.