דרוש/ה High Performer

דרוש/ה High Performer

מיהו העובד הכישרוני שלא רק ישרוד בתקופת שינויים ותהפוכות אלא אף יציל את הארגון?

שיתוף
כיצד לראיין מועמדים מוכשרים

כיצד לראיין מועמדים מוכשרים

בבואנו לאייש משרה אנחנו ניגשים מיד לפרופיל משרה המורכב מרשימת קריטריונים בסיסיים מקצועיים גרידא, כגון: סוג ההשכלה וההסמכה, מספר שנות ניסיון, רקע מקצועי מענפים ספציפיים ואפילו מחברות ספציפיות וכיו"ב. אך מה יקרה אם וכאשר הארגון יתמודד עם שינוי? האם אותן תכונות שהגדרתם יאפשרו לעובד להישאר רלוונטי ויותר מכך – High Performer – גם בעת שינוי?

בעידן של חוסר יציבות במשק לצד צמיחה בקצב מואץ, על רקע שינויים חדשות לבקרים (שינוי אסטרטגיה עסקית, מיזוגים, פניה לשווקים גיאוגרפיים חדשים, לצד שינויים פרסונליים על רקע תחלופת כוח אדם ושינוי במבנה הארגוני) – מה שאתם צריכים באמת זה את הטאלנט השורד.

אז מיהו אותו עובד מצטיין שמתאים היום לתפקיד אבל גם יתאים מחר ובעתיד הרחוק, על רקע שינויים בלתי צפויים מראש?

אתר משאבי האנוש Global HR News מציג את רשימת התכונות של העובד שיצליח לא רק לשרוד בארגון הדינאמי של ימנו אלא לתרום להצלחתו על רקע שינויים והתפתחויות ואף להציל אותו בעת משבר.

העובדים שמסוגלים להיות High Performers היום ובעתיד, יהיו השינויים אשר יהיו, הם עובדים בעלי חסינות, כאלה שאינם חוששים משינויים ולא נותנים לשינויים ולחוסר ודאות לקבע אותם ולהוריד את האפקטיביות שלהם. התכונה הזו איננה קשורה לכישרון מקצועי, זו תכונה אישיותית שלחק מאתנו יש אותה ולחלק פשוט אין.

לא רק שהעובדים שאתם מחפשים צריכים להיות כאלה שאינם חוששים משינויים ושאינם נותנים לשינוי לשתק אותם, הם אף צריכים להיות טיפוסים שמתמודדים היטב עם שינוי ויודעים לנצל את ההזדמנויות החדשות ששינויים אלה טומנים בחובם.

כדי להצליח בסביבה משתנה, על העובד להיות חסין ויציב מצד אחד אך גם גמיש, בעל יכולת לתקשר ולשתף פעולה עם מגוון רחב של אנשים ובעל ביטחון לא מבוטל.

ה-High Performer הוא עובד שמסוגל להתרגל במהרה למציאות חדשה ולסביבה אנושית חדשה כשהאינטראקציה שלו עם האוכלוסייה החדשה לא נגמרת בכך שהוא מצליח להסתדר עם אנשים אלא – תרומתו העיקרית טמונה ביכולת שלו להעביר מידע/ ידע למכלול האנשים שאתם הוא בא במגע. זהו למעשה אחד שמצליח לסחוף ולהרים את הסובבים אותו.

קונרד שמידט, מנהל מחקר בינלאומי בקבוצת:CEB "גמישות, תקשורתיות והיכולת לשתף פעולה עם מגוון רחב של אוכלוסיות הן תכונות שכבר אינן בגדר nice to have אלא must. כיום החלטות חשובות מתקבלות בדרגים נמוכים יותר לרוחב הארגון ולא רק על ידי קומץ של מנהלים בכירים. לכן חשוב שהעובדים ומנהלי דרג הביניים יהיו אנשים בעלי כושר שיפוט. הארגון מתבסס על הידע וההבנה של מנהלים מקצועיים אשר נמצאים בתפקידי ליבה וסומך עליהם שהם יקבלו את ההחלטות הנכונות.

ככל שהארגון חשוף יותר למגמות ושינויים (חוץ ו/או פנים ארגוניים) כך הוא זקוק יותר ל- High Performers שלו. הארגון מתייעץ איתם וסומך על שיקול הדעת המקצועי שלהם בבואו לקבל החלטות קריטיות ולכן אחת התכונות החשובות ביותר היא היכולת לקבל החלטות נורמטיביות בצורה מושכלת.

על פי מחקר שערכה חברת CEB, שבו השתתפו למעלה מ-20,000 עובדים מיותר מ-40 ארגונים ברחבי העולם, ה-High Performer האידיאלי הוא בעל 10 התכונות הבאות:

  • יכולת לתעדף
  • יכולת לעבוד בצוות
  • מודעות ארגונית (Organizational Awareness)
  • יכולת לפתור בעיות מורכבות
  • מודעות עצמית
  • פרו-אקטיביות
  • כושר השפעה
  • יכולת לקבל החלטות

רוצים לשכלל את מיומנויות הגיוס בארגון? בואו לכנס מנהלי הגיוס שיערך ב-15 בדצמבר. לחצו לפרטים 

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה