שינה בזמן העבודה – זה כדאי!

שינה בזמן העבודה – זה כדאי!

אין כמעט אף אחד שהיה מתנגד לתנומה בשעות הצהריים, אבל הנורמות אינן מאפשרות זאת. דווקא כמה מהאנשים הפורים ביותר נהגו ונוהגים לנמנם באמצע היום

שיתוף
שינה בזמן העבודה

שינה בזמן העבודה

נכון, מספרים על חברות כמו גוגל ונייקי שמעמידות לרשות עובדיהן חדרי נמנום, אבל ברוב החברות האחרות תנומה במהלך יום העבודה אינה דבר רצוי – בלשון המעטה. על פי מאמר שהתפרסם בוושינגטון פוסט, יש שמונה סיבות טובות למה כן מומלץ לנמנם בעבודה.

1. נמנום מגביר את התפוקה. תנומות מרעננות את הגוף, מה שמתבטא בקשב מוגבר ובמצב רוח משופר. תוצאות התנומה מיטיבות הן עם המועסקים והן עם המעסיקים מכיוון שהראשונים מגיעים לתפקוד המיטבי שלהם.

2. לנמנמנים תוחלת חיים ארוכה יותר. מחקר שבוצע ב-2007 הראה שאנשים שנהגו לתפוס תנומה היו בסיכון מופחת של 30% למות ממחלת לב. התנומה גם ידועה כבעלת תרומה חיובית להורדת לחץ הדם.

3. ווינסטון צ'רצ'יל נמנם, אפילו בזמן מלחמת העולם השנייה. על אף שעמד בראשה של מדינה שהשתתפה באחת המלחמות הקשות ביותר בהיסטוריה האנושית, צ'רצ'יל מצא זמן לנמנם. כנראה שלדבר הייתה פונקציה חשובה דיה. הוא נחר כאשר פצצות נפלו ועדיין נחשב למנהיג גדול. "הטבע לא ייעד את בני המין האנושי לעבוד משמונה בבוקר עד חצות בלי התרעננות בשכחה מבורכת, שגם אם היא נמשכת 20 דקות בלבד, היא מספיקה לחדש את כל הכוחות החיוניים," כך כתב בזיכרונותיו המנהיג הבריטי.

4. כמה מהמוחות הגדולים ביותר בהיסטוריה נהגו לנמנם. לאונרדו דה וינצ'י, בנימין פרנקלין, תומס אדיסון, נפוליאון וגם אלברט איינשטיין – כולם נטו לנמנם.

5. תנומה מגבירה יצירתיות. העובדים שלכם לא חייבים להיות מנהיגים ברמתו של צ'רצ'יל או גאונים כמו איינשטיין בשביל להיות ראויים לשינה. מחקרים הראו ששנת החלימה, REM, תורמת לחיזוק של כ-40% של רמות יצירתיות. הצייר הספרדי-קטלאני סלבדור דאלי, שאין צורך להסביר עד כמה היה יצירתי, נהג לתפוס תנומה לאחר ארוחת הצהריים. הייתה לו שיטת תנומה מיוחדת: הוא ישב על כיסא כשידיו נמתחות מעבר למסעדים. בין האצבע לאגודל בידו האחת אחז מפתח. לאחר שנרדם, אצבעותיו התרפו והמפתח היה נופל לרצפה. הרעש העיר את דאלי ואז הוא השתמש באסוציאציות הפרועות שבאופן שכיח עולות ברגעי השינה הראשונים כנושאים ביצירותיו.

6. תנומה היא דבר טבעי. רוב היונקים ישנים בדפוסים קצרים במהלך היום. בני אדם נוטים להתעייף בשעות אחר הצהריים המוקדמות, מתקשים להתמקד וחשים דחף חזק לישון. אך החברה מאפשרת לנו לישון רק במהלך חלק אחד של היממה.

7. תנומה יעילה וזולה יותר מקפה. עובד אמריקאי ממוצע מוציא בכל שנה 1,092 דולר על קפה. הקפאין שימושי לשם שמירה על ערנות, אך הוא עלול לשמור על אנשים במצב של ערות גם כאשר הם במצב של חוסר שינה, מה שגורם לתגובה קוגניטיבית לא טובה כאשר נדרשות יכולות מורכבות. מחקר השווה בין קפאין לשינה ולתנאי פלצבו בשלושה תפקודים של הזיכרון: חזותי, מוטורי ומילולי. בקבוצת הקפאין חלה ירידה ביכולות המילוליות והמוטוריות, ואילו שינה הגבירה את הביצועים בכל סוגי המשימות.

8. חברות פורות במיוחד אימצו את התנומה מבלי שיסבלו מהשלכות שליליות. בעולם המערבי אנשים חוששים שייתפסו כעצלנים אם יאפשרו לעצמם להניח ראש על השולחן ולנמנם באמצע היום. יפנים, לעומת זאת, אינם מוטרדים מכך. "כאשר אנחנו רואים אנשים מנמנמים במהלך הפסקת הצהריים, אנחנו חושבים, 'הם מתכוננים לתת 100% מעצמם במהלך אחר הצהריים,'" אמר פול נולסקו, דובר חברת טויוטה בטוקיו לוושינגטון פוסט. "אף אחד לא מתרגז מזה, ואף אחד אינו מהסס לתפוס תנומה במהלך הפסקת הצהריים."

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה