שיטת הניהול הישנה שבה המנהל 'יורה פקודות!' לא תעבוד יותר

שיטת הניהול הישנה שבה המנהל 'יורה פקודות!' לא תעבוד יותר

ספר ניהול חדש שיצא לאור מציג את תפקידו של המנהיג בארגון מזווית מעט ייחודית ושם דגש על הפן האנושי וה'פיקנטי' בכל אחד

שיתוף
ניהול משאבי אנוש
ניהול משאבי אנוש והעצמת מנהלים

ג'ניפר לדט Jennifer Ledet, החלה את הקריירה שלה, שכללה 15 שנות עשייה, כמנהלת משאבי אנוש בבנקים ובכמה ארגונים ממשלתיים. לאחר שילדה, היא הבינה שהגיע הזמן לשינוי מקצוע ופתחה בקריירה שניה של ייעוץ, פיתוח והעצמת מנהיגים בארגונים. לדט הוציאה לאור ספר ניהול חדש תחת הכותרת: Lead, follow, or get me the hot sauce במטרה לתת לקהל הרחב כלים פרקטים יישומיים להבין את תפקידו של המנהיג בארגון ולאמץ את התכונות להן הוא נדרש כתכונות יסוד. לדט: "כמנהיג אתה לרוב מביא עמך את הסגנון שלך, את הטעם שלך ואת ה'פלפל' שלך אבל היסודות המנחים כל מנהיג בשוק הם משותפים."

במסגרת הפתרונות שמציעה לדט למנהיגים, היא שמה את הדגש על פיתוח קשרים בינאישיים ועל פיתוח כישורי ניהול, בהתאם לענף העיסוק ולתרבות הארגונית האינדיווידואלית של החברה.

בספרה מתייחסת לדט למודל שפיתחה שמכונה gumbo model (מודל הגמבה *כמו הירק) לניהול אפקטיבי. לדט מקדישה פרק שלם לתיאור הגמבה כמשל למרכיב האינדיווידואלי של כל אחד ואחד, המרכיב הפיקנטי (לכן השימוש בגמבה), כשלמעשה היא מעודדת מנהיגים לא רק שלא לזנוח את האישיות הצבעונית והפיקנטית שלהם לטובת המנהיגות אלא דווקא לעשות בו שימוש, לחבק ולהעצים אותו כמרכיב ייחודי בשיטות הניהול וההנהגה.

לדט ממשיכה עם משל הגמבה כדי להבהיר לקוראיה שכמנהיג, חשוב להבין שמרכיב הגמבה לא קיים רק בעצמך, אלא גם בסובבים אותך קרי עובדים ומנהלים אחרים וכדי לנהל נכון הון אנושי, יש להכיר בעובדה שכל אחד שונה ופיקנטי בדרכו הוא ושהדרך להגיע לאנשים, לרתום אותם, לקיים איתם מערכת יחסי עבודה פורייה – היא דרך ההבנה וההתחשבות ב'גמבה' של כל אחד ואחד.

לדט: "שיטת הניהול הישנה שבה המנהל מכתיב לעובדים שלו 'תעשו כך וכך כי ככה אני אמרתי' היא דינוזאורית בעולם הניהול של ימינו. כיום, מנהיג טוב לא מכתיב אלא רותם אנשים לצד שלו. מנהיגות אמתית דורשת כושר לשכנע אנשים להאמין בך, בחזון שלך ובדרך שלך ללא הטלת מרות וללא שימוש מובהק בסמכות. לכן, הניהול החדש מחזיר אותנו לשיטות המסורתיות של להכיר אנשים, להבין אנשים, להעריך אנשים ולדרוש מעצמנו לפחות את מה שאנחנו דורשים מהזולת, כבסיס מוצק לניהול קשרי עבודה אפקטיביים."

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה