'שומעים' שאתה מעסיק טוב

'שומעים' שאתה מעסיק טוב

מנהל יקר, האם העובדים שלך מרימים את הקול? אולי זה לא בגלל שהם כועסים על העמיתים או מתחצפים ללקוח. אולי הם פשוט צועקים כי רועש סביבם?

שיתוף
בטיחות וגהות בעבודה
בטיחות וגהות בעבודה

בב בורסט (Bev Borst), מומחית בתחום של בריאות תעסוקתית, בטיחות ומניעת תאונות במקום העבודה, בחברת הייעוץ 3M Canada, התראיינה לאתר HR Reporter בנושא מפגעי רעש במקום העבודה.
 

בב בורסט, בטיחות וגהות בעבודה
בב בורסט, בטיחות וגהות בעבודה

לדברי בורסט, מקומות עבודה רבים טומנים סכנת רעש. יש כל מיני סימפטומים שונים לנזקי רעש: עובדים מתחילים להגביר את הקול עד שהם מגיעים לכדי צעקות. עובדים מתלוננים על קשיי ריכוז בשל הרעש סביבם. עובדים שמתלוננים על קשיים בתקשורת בתוך הארגון או עם גורמים חיצוניים (בתקשורת טלפונית, סקייפ).

במקרים הללו, חשוב להזמין מומחים למפגעי רעש. לאלו יש את הידע ואת המכשור המתאים לאמוד מפגעי רעש ולהעריך את הנזקים שלהם לטווח הקצר והארוך. חשוב לבצע את הבדיקות הללו בכל חלל במפעל / בבית העסק ולא רק במקומות מדגמיים.

במקביל לבדיקת נזקי הרעש בחברה, יש לבדוק את ההשפעות הללו על העובדים עצמם באמצעות בדיקות שמיעה שגרתיות (אותן יש להתחיל לבצע עם כניסתו של העובד לתפקיד ולארוך כל תקופת העסקתו כדי לראות אם חלה מגמת ירידה בכושר השמיעה שלו באופן אישי וכדי לזהות מגמות בארגון). אם מבצעים רק בדיקת שמיעה אחת, לאחר מספר שנות עבודה, קשה להעריך את היקף הנזק, האם הוא נגרם כתוצאה מהעבודה או שעובד הגיע עם בעיות שמיעה. בדיקות תקופתיות של העובדים יספקו מידע מספיק בכדי לקבל תחזית ברורה.

חשוב אולם לציין כי כאשר מבצעים בדיקות שמיעה לעובדים, יש להביא בחשבון את החשיפה לרעש גם מחוץ למקום העבודה. לשם כך חשוב לבחון לאיזו מידה של רעש העובדים נחשפים אחרי שעות העבודה כמו לדוגמה: האם הם גרים ליד מפגע רעש (כמו שדה תעופה או תחנת רכבת), האם הם הולכים הרבה לקונצרטים והופעות רוק או מאזינים לרדיו בתדרים גבוהים, האם הם רוכבים על אופנוע או הולכים למרוצי מכוניות וכיו"ב. כל אלו חשובים לנו כדי להבין עד כמה מקום העבודה משפיע לרעה (אם בכלל) על השמיעה של העובדים כי אם הם חשופים למפגעי רעש אחרים, אזי זה לא באחריותנו לטפל. אנחנו רוצים למפות את הנזקים הנגרמים מתוך מקום העבודה בלבד. 

את בדיקות הרעש חשוב לחזור ולבצע על רקע שינויים בארגון כגון תוספת מסיבית של כוח אדם, שינויים במבנה עצמו (במסגרת שיפוצים לדוגמה), החלפת ציוד או הוספה מסיבית של ציוד ועוד. כל שינוי כזה יכול לגרור מפגע רעש שרק מומחים מקצועיים יוכלו להעריך נכונה את מידת הנזק שהוא מהווה.  

לסיכום, כל ארגון רוצה להבטיח את שלומו ובריאותו של העובד לאורך כל מחזור העבודה שלו. זה מתחיל מבדיקות ראשוניות וממשיך בבדיקות תקופתיות להערכת המצב כדי לראות שלא נגרם לעובדים נזק מצטבר מתוך חשיפה מתמשכת, המכונה גם פגיעה מסוג מיקרו טראומה. זו יכולה לפגוע באיכות החיים של העובד ואף להוביל לאובדן כושר עבודה.

למידע נוסף בנושא מפגעי רעש במקום העבודה, הנך מוזמן/נת לקרוא את המאמר תחת הכותרת מה כל הרעש?

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה