שיתוף

מועמדים לעבודה מתמקדים פעמים רבות בנושא השכר, ולעיתים מפסידים מקום עבודה טוב רק משום שלא היו מוכנים להתפשר על גובה השכר המבוקש.

אלא שבמקרים רבים קורה שההבדלים בין רמות שכר שמציעות להם חברות שונות אינם גדולים.

לעומת זאת, יש סוגים רבים של הטבות, שחלקן שוות ערך לכסף רב וחלקן משפר את איכות החיים של העובד.

מדובר בהטבות שהענקתן לעובדים על ידי הארגון מהווה גורם אטרקטיבי ביותר למשיכת מועמדים, ומאפשר לארגון לבדל עצמו לטובה לעומת מעסיקים אחרים, גם אם השכר הבסיסי שהוא מציע נמוך יותר לעומת מה שהעובד ציפה או מה שארגונים אחרים מציעים.

להלן 7 דוגמאות להטבות האטרקטיביות ביותר שניתן להעניק לעובדים:

1 ביטוח בריאות לעובד ולכל משפחתו:

יש מעסיקים שמעניקים לעובדים ביטוח בריאות לכל המשפחה על חשבון המעסיק. זוהי אחת ההטבות היותר משתלמות לעובדים.

יותר ויותר ארגונים רוכשים כיום עבור עובדיהם פוליסת ביטוח בריאות פרטית קבוצתית – שמשמעה היא שפוליסת ביטוח הבריאות נרכשת על ידי הארגון באופן קבוצתי עבור כל עובדי הארגון.

פוליסת ביטוח בריאות לעובד ולכל בני משפחתו מאפשרת לעובדים לקבל שירותים רפואיים בזמינות ובאיכות גבוהות, ומעניקה לעובד הטבה כספית ממשית.

אחד היתרונות החשובים של ביטוח בריאות פרטי שמוענק על ידי הארגון, הוא בכך שתוכנית ביטוח הבריאות הקבוצתית במסגרת הארגון הינה זולה משמעותית מפוליסות בריאות פרטיות שכל אחד עושה עבור עצמו ומשפחתו, כלומר שלא דרך מקום העבודה.

יתרון נוסף נעוץ בכך, שבעוד שפוליסת בריאות פרטית הינה מוצר המוגדר מראש שכולל, לדוגמה, גיל ממוצע נמוך, כיסויים מסויימים שלא נדרשים לכל מבוטח כמו למשל כיסוי נרחב להריון, ועוד, הרי שפוליסת הבריאות לעובדים שנרכשת על ידי הארגון, נתפרת באופן ייחודי לכל עובד על פי הצרכים האמיתיים שלו עצמו ושל בני משפחתו.

בנוסף, בפוליסת הבריאות שרוכש הארגון עבור העובדים ניתן להגדיר תקרות כיסויים גבוהות יותר מאשר בפוליסות אחרות, ולהעניק למבוטח הגדרות משופרות המיטיבות איתו, דבר שלא ניתן לעשות בפוליסת בריאות פרטית.

 2 תוכניות פנסיה וקרנות השתלמות:

ניתן להציע הטבה של קרן השתלמות ואף תוכנית פרישה ופנסיה שהיא נוספת לפנסיית החובה, כדי לעזור לעובדים לחסוך לעתידם לאחר הפרישה.

היתרון הגדול של קרן ההשתלמות עבור העובדים הוא בכך שזו תוכנית חסכון שהינה פטורה ממס הכנסה והיא הופכת לנזילה, שש שנים לאחר פתיחתה.

קרן השתלמות לשכירים היא קופת חסכון שבה המעסיק מפקיד מדי חודש 7.5 אחוזים משכר הברוטו של העובד על חשבון המעסיק ו-2.5 אחוזים על חשבון העובד (בניכוי מהשכר החודשי).

מדובר באפיק חיסכון משמעותי ביותר לטווח בינוני. זהו האפיק היחיד של חסכון לטווח לא ארוך, שהינו פטור ממס.

המשמעות היא שהסכומים והרווחים שנצברו בקרן ההשתלמות פטורים ממס הכנסה, אם כי רק  בכפוף לכמה תנאים.

למשל, לצורך חישוב הטבת מס הכנסה, מתייחסים להפקדות מתוך השכר ברוטו ללא שעות נוספות וללא החזר הוצאות.

תנאי נוסף לפטור ממס הכנסה: תקרת ההפקדה לקרן השתלמות לשכיר עמדה בשנת 2022 על הפקדה כשיעור משכר חודשי בסכום של 15,712 שקלים.

כלומר, אם המעסיק יפקיד לקרן ההשתלמות סכום הנגזר משכר חודשי גבוה יותר, העובד יצטרך לשלם מס הכנסה וביטוח לאומי (בעת משיכת הכסף) עבור ההפרש.

יתרון נוסף נעוץ בכך שעובדים שחוסכים בקרנות השתלמות יכולים לקבל הלוואות בריביות נמוכות ובתנאי החזר נוחים יותר מאשר בבנקים.

3 יותר ימי חופשה בתשלום:

הארגון יכול להעניק  לעובדים יותר ימי חופשה בתשלום ממספר ימי החופשה שקבוע בחוק. בכך מאפשר הארגון לעובדים לקחת חופשות שמאפשרות להם למלא מצברים ולמנוע שחיקה.

4 גמישות בעבודה:

מעסיקים יכולים להציע לעובדים לעבוד על פי מודל העבודה ההיברידי, או לעבוד מהבית באופן מלא ואף ניתן להציע לוח זמנים גמיש, שמאפשר לעובד לעבוד בשעות שנוחות לו. הטבה זו מאפשרת לעובדים לאזן טוב יותר בין העבודה והחיים האישיים שלהם.

5 תוכניות סיוע לעובדים בלימודים ובבעיות אישיות:

יש ארגונים שמממנים עבור עובדיהם לימודים בתחומים שאינם בהכרח קשורים בצורה ישירה לאופי התפקיד של העובד ושאינם חלק מתוכניות ההכשרה של הארגון.

לימודים אלה מיועדים לתרום להתפתחות האישית של העובד, בלי שיהיה לכך בהכרח קשר לתפקידו במקום העבודה, החל בקורסים בודדים ועד לימודים לתארים במכללות ובאוניברסיטאות.

במקביל, יש ארגונים שמציעים לעובדים תוכניות סיוע המספקות תמיכה ומשאבים כדי לסייע לעובדים שנזקקים לכך, להתמודד עם בעיות אישיות.

6 הזדמנויות לפיתוח מקצועי:

פרט לסוג הלימודים שהוזכר בסעיף 5, יש גם תוכניות הכשרה של הארגון עצמו, כמו גם תוכניות חונכות והזדמנויות אחרות לפיתוח מקצועי, כדי לאפשר לעובדים לקדם את הקריירה שלהם.

7 הטבות והנחות לעובדים במגוון בתי עסק:

יש ארגונים שמציעים לעובדים הטבות של מימון מלא או הנחות במחיר, במגוון רחב של עסקים אחרים, כמו למשל  מנוי לחדר כושר, מוצרים או שירותים מוזלים והנחות אחרות לעובדים. כל זאת כדי לסייע לעובדים לשפר את חווית העובד שלהם ולהתמודד טוב יותר עם יוקר המחיה.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה