תוכנית הכשרה חדשה למנהלים ובכירים בשם "מנהיגות לשוויון וגיוון תעסוקתי", תיפתח בקרוב בתל-אביב באחריות הפקולטה לניהול באוניברסיטה המקומית ובשיתוף נציבות שוויון הזדמנויות בעבודה.
מטרת התוכנית, אליבא דיוזמיה, הוא להכשיר מנהלים בכירים בסקטור העסקי והארגוני, לשם הטמעה ויישום שוויון וגיוון תעסוקתי. ההשתתפות בתוכנית היא ללא תשלום אך מחייבת מעבר של משוכת ועדת קבלה ומיועדת למנהלים מארגונים המעסיקים 50 עובדים לכל הפחות.
במסגרת התכנית החדשה, יקבלו המשתתפים בהרצאות בכמה נושאי לימוד עיקריים: המציאות הכלכלית והחברתית בישראל; סוגיית אי השוויון; מגמות בשוק העבודה הישראלי והגלובלי; כדאיות עסקית של רבגוניות עבור חברות עסקיות וארגונים; גיוון והכלה; תמונת מצב בארגונים בישראל ובעולם; תהליך הגיוון וההכלה; תהליכי גיוס, מיון והכשרה של אוכלוסיות מוחלשות; תהליכים פנימיים תומכים בגיוון ובהכלה; תוכנית תקשורת ארגונית ותגמול; ניהול השינוי ועוד.
המנהל האקדמי של התוכנית הוא אילון סלייטר, יועץ ארגוני המתמחה בגיוון תרבותי. בליין-אפ המרצים מצויים פרופ' ערן ישיב; ד"ר בועז שליט; ד"ר נירה אדלר – מנהלת קבוצת הייעוץ הארגוני אסטרטגי Deloitte ומנהלים מחברות מובילות המיישמות בהצלחה מדיניות של גיוון.
יצירת גיוון בשוק העבודה הישראלי הפכה בשנים האחרונות למטרה ברמה הלאומית, כמו גם ליעד של חברות וארגונים, סבורים בפקולטה לניהול. במחקרים נמצא כי שילוב מנהלים ועובדים מרקעים מגוונים בצוותי עבודה, בהנהלות ובדירקטוריונים, משפר תוצאות ומביא להישגים גבוהים יותר לאורך זמן. לאוכלוסיות שונות פוטנציאל לתרום רבות למשק, אך אלו לא תמיד משולבות היום בשוק העבודה. למרות שבארגונים רבים קיימת מדיניות התומכת בהעסקה מגוונת, היישום של מדיניות זו בפועל הינו מאתגר. הטמעה מוצלחת של תהליך הגיוון בארגון מחייב גיבוש אסטרטגיה מתאימה, בניית תכניות גיוס ומיון, הדרכה, תגמול ועוד. בד בבד ועל מנת להשלים את התהליך, היא מחייבת בניית תכנית לחינוך ולהדרכה של כוח העבודה הקיים להכללה ולהכלה.
להתחיל מהפסגה
אודי אהרוני, מנכ"ל להב (בית הספר לניהול של אוניברסיטת תל-אביב): "ארגונים רבים מתמודדים כיום עם סוגיות של גיוון תעסוקתי. גיוון תעסוקתי המתבצע היטב יכול להביא ערך רב לארגון, אך כמו כל שינוי ארגוני משמעותי, זהו תהליך מורכב המחייב התמחות. להב חברה לנציבות לשוויון הזדמנויות בתעסוקה על מנת לתת למנהלים את הידע והכלים לביצוע תהליכי גיוון והטמעה בארגון, מתוך מטרה לתרום לקידום נושא חשוב זה לעסקים ולכלכלה הישראלית".
עו"ד ציונה קניג-יאיר, נציבת שוויון ההזדמנויות בעבודה הוסיפה, ש"על מנת ליצור שינוי אמיתי במשק צריך להתחיל מהפסגה, מהמנהיגות, רק על ידי כך נוכל להביא להטמעה משמעותית של שוויון הזדמנויות, רב גוניות והכלה בשוק העבודה. מכאן גם חשיבותו הרבה של קורס זה, שמבקש לתת בידי המנהיגות העסקית את הכלים לייצר שינוי מהותי ומשמעותי, בעל יתרונות כלכליים, עסקיים, חברתיים וערכיים".
סקר חדש: 17% מכוח העבודה חשו מופלים לרעה על רקע מגזרי ב-2011