רילוקיישן – חווית והזדמנות מקצועית אדירה או מלכודת מס?

רילוקיישן – חווית והזדמנות מקצועית אדירה או מלכודת מס?

עו"ד אורה וקנין, מנהלת מחלקת מיסים במשרד רו"ח עובדיה פיק קריכלי, מסבירה את היבטי המיסוי והסכנות הטמונות ליוצאים לרילוקיישן

שיתוף

הירשמו עוד היום – ללא עלות! – לכנס השנתי לרילוקיישן שיתקיים ב-25.03.2015 
לפרטים נוספים והרשמה און-ליין יש ללחוץ כאן! 

עורכת הדין אורה וקנין, מנהלת מחלקת מיסים במשרד רו"ח עובדיה פיק קריכלי, נבחרה להרצות בכנס השנתי למשאבי אנוש (שיתקיים ב-25/26 במרץ). את ההרצאה בכנס הרילוקיישן השנתי, תקדיש עו"ד וקנין לנושא תכנון נכון של צורת העבודה/העסקה של העובד והנושאים החשובים שבהם הוא צריך לטפל על מנת להימנע מתביעות מצד שלטונות המס ודרישות לתשלום מסים כפולים.

רקע על המרצה:
אורה וקנין, עו"ד הינה מנהלת מחלקת מיסים במשרד רו"ח עובדיה פיק קריכלי Crowe Horwath Israel. עו"ד וקנין הינה בעלת תואר ראשון LLB במשפטים (התמחות בפרקליטות המדינה) ותואר שני MBA במנהל עסקים. משרד רו"ח עובדיה פיק קריכלי חבר ברשת Crowe Horwath Iinternational שלה 140 סניפים פרוסים ברחבי העולם והיא מדורגת כיום בין עשרת הפירמות הגדולות והמובילות בעולם. הפירמה מלווה כיום אנשים שיוצאים לרילוקיישן מעבר לים וארגונים השולחים את העובדים שלהם במסגרת העבודה. בין יתר השירותים אותם מעניקה הפירמה, ניתן למנות כמובן את הייעוץ בנושא מיסים, הסכמי עבודה, ביטוח לאומי וייעוץ פנסיוני.

עו"ד וקנין, מה הטעות הנפוצה ביותר שאנשים עושים כשהם יוצאים לרילוקיישן?
עו"ד אורה וקנין: חוסר המודעות של הארגונים והעובדים לכללי המס החלים בישראל, גורם פעמים רבות למצבים בהם עובד, תושב ישראל, חוזר לאחר מספר שנים ברילוקיישן במדינה זרה, ומחכה לו בארץ דרישה לתשלום מיסים. הימיסים החלים עליו כתושב ישראל, הינם ללא קשר למיסים ששילם במדינת השליחות. לכן ישנה חשיבות רבה לביצוע פעולות מסוימות טרם היציאה לרילוקיישן. על פעולות אלה לבטא באופן אובייקטיבי וסובייקטיבי את כוונתו של העובד, על מנת שלא ייחשב כתושב ישראל בשנים אלה, וכן לקבל ייעוץ מקיף באשר לעמדתם של רשות המיסים בעניין.

מה קורה אם עובד נשלח לרילוקיישן, לתקופה ארוכה, והוא אכן מתעתד להעתיק את מרכז חייו למדינה הזרה אך הוא משאיר את אשתו והילדים בארץ?
עו"ד אורה וקנין: מדובר בנושא מורכב. לפי הפקודה, אדם אשר מעתיק את מרכז חייו למדינה אחרת יכול שלא להיחשב עוד תושב ישראל. יחד עם זאת, אדם שבחר שלא לעבור עם משפחתו לחו"ל אלא לעבור בגפו, ובהתאם למבחן "מרכז החיים" ו"חזקת הימים" הוא אינו נחשב תושב ישראל; בעיני רשות המיסים, העובדה שמשפחתו נשארה בארץ הופכת אותו כמעט אוטומטית לתושב ישראל. "כמעט"- כיוון שלאחרונה ניתנה פסיקה בעליון שהחלה לכרסם בעמדתם זו של הרשות.

איזה פתרון אתם נותנים לאנשים לקראת רילוקיישן ומה הערך המוסף שלכם כחברה ששייכת לפירמה עולמית?
עו"ד אורה וקנין: אנו נותנים פתרון מקיף מהרגע הראשון. בין היתר, אנו בוחנים את הסכם הרילוקיישן של העובד ומוודאים שמוסדר בו עניין המיסוי הכפול שיכול להתעורר; מייעצים לעובד באשר לפעולות שעליו לעשות במידה והוא  אינו רוצה להיחשב תושב ישראל בתקופת הרילוקיישן; במידה והעובד חייב בהגשת דוח אישי, ניתן לו ייעוץ מקצועי, (לדוגמאה באשר לאפשרות לדרוש הוצאות).

חזרתו לארץ של העובד לאחר סיום תקופת הרילוקיישן, מזכה אותו לעתים בהטבות מס לא מבוטלות. ניתן על ידי ייעוץ מקדים למנוע ממנו לבצע טעויות שלא יאפשרו לו לקבל את הזיכוי כאמור. וכמובן ערך מוסף של הפירמה הוא העובדה שמשרדנו הנו חלק מרשת בינלאומית, הפרוסה על פני כ-140 מדינות. כך שהשירות והייעוץ ניתן גם מהארץ וגם ממדינת השליחות בתיאום, דבר המאפשר מענה מקיף, הן מבחינה מיסויית והן חשבונאית.

מיותר לציין כי הבעיה שיכולה להיווצר לעובד שלא נערך מבעוד מועד לרילוקיישן, היא לא רק בעיה שלו אלא גם של הארגון אשר חובתו לדאוג לעובדיו. טיפול מול רשות המיסים הוא הליך משפטי בדרך כלל שעולה לא מעט כסף (שכ"ט) ואורך לא מעט זמן. אי טיפול יכול להוביל להתערבות של הוצל"פ ואף צו עיכוב יציאה מהארץ, דבר שיכול להפריע לא מעט למהלך התקין של הארגון. לסיכום, לעובדים ולארגונים ששולחים אותם לחו"ל יש אינטרס מובהק להתחיל לטפל בנושא המס כבר בשלב ניסוח הסכם העבודה.

הירשמו עוד היום – ללא עלות! – לכנס השנתי לרילוקיישן שיתקיים ב-25.03.2015 
לפרטים נוספים והרשמה און-ליין יש ללחוץ כאן! 

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה