בכל מקום עבודה יש את האנשים שמזוהים כשליליים ולפעמים הם אפילו זוכים לכינויי "חיבה" בהתאם. אבל שליליות אינה אמורה להיות דבר מוכר במקום העבודה. אווירה שלילית עלולה להוביל לביצועים ירודים, אי שביעות רצון של הפרט מהמשרה ומהביצועים של עצמו, ושיעורי שימור עובדים נמוכים.
איך מעלימים שליליות ממקום העבודה? מולי האייס מהבלוג לקהילת משאבי אנוש Workplace Insights אומרת שהשאלה הזאת עשויה להיראות טריקית כי בסופו של דבר אנו יכולים לשלוט רק בעצמנו, אבל כאן גם נמצאת התשובה. כל העובדים, מהבכירים ביותר ועד העובד המתחיל, צריכים להעריך את הגישות וההתנהגות שלהם ואת הדרך שבה הם מבטאים את השקפותיהם. האייס מציעה מספר תחומים שבהם אנו יכולים להעריך מחדש את הגישות שלנו.
• אינטראקציות עם קולגות. שימור העובדים קשור קשר ישיר למידת האושר של העובדים. זה אולי נראה מובן מאליו, אבל אף אחד לא מחבב אנשים עם גישה שלילית או כאלה שאף פעם אינם שמחים עם אף אחד בעבודה. בכל תקשורת עם קולגות יש לחשוב איך ניתן להישאר חיוביים ואופטימיים מפני שגישה חיובית היא מדבקת. אם לאנשים יש אינטראקציות חיוביות זה עם זה, אז סביר יותר שיהיו להם אינטראקציות חיוביות עם קולגות נוספים, כך שהגישה החיובית תתפשט במקום העבודה.
• בלי רכילות. נסו להימנע מרכילות או בדלנות כי הן עלולות להפוך את המשרד לסביבה שלילית באמצעות בידוד עובדים מסוימים והפצת עוינות כלפי אנשים מסוימים. כאשר מעודדים אחרים להישאר חיוביים באמצעות דוגמה אישית, אפשר לסייע בצמצום הרכילות והסנוביזם במשרד וכך גם למנוע אכזריות מרושעת כלפי הזולת.
• אחד על אחד עם המנהלים הישירים. משוב הוא כלי מפתח לפיתוח עובדים, אך הוא יכול להיות גם מזיק אם הוא מוצג בדרך הלא נכונה. משוב חיובי עשוי לתרום הן לנותן והן למקבל. כאשר אתם נותנים משוב, נסו לעשות זאת באופן חיובי. תגידו לעובדים שהם עובדים טוב ואז הציגו בפניהם כמה דברים שהם יכולים לעשות על מנת לשפר ביצועים במקום רק לומר להם מה הם עושים לא נכון. באמצעות שמירה על גישה חיובית, העובדים ירגישו שיש להם למה לקוות ויקבלו עידוד לתפקד היטב.
• מחמאות. שרית בר און, מנהלת משאבי אנוש בחברת מילגם, הציגה בכנס הרווחה 2014 את המודל שלה ליצירת מקום עבודה חיובי, עם אנרגיות חיוביות וחיבור חיובי בין מחלקות ובין אנשים: שרית בר און: " העובדים בנו יחד מנגנונים שמתחזקים את החיבור ביניהם ואת היחס החיובי ביניהם בעזרת לוח תודות, לוח מחמאות וכיוצא בזה, והכל דרך משחקים וחוויות ולא דרך הרצאות…"
לכתבה המסקרת את הרצאתה של שרית בר און לחץ/לחצי כאן