צריך Focus List גם בישראל

צריך Focus List גם בישראל

ראוי שגם חברות ביטוח ישראליות יספרו לציבור לא רק באילו חברות הן משקיעות - אלא גם באילו חברות הן אינן משקיעות ומדוע ואף יכינו רשימה דוגמת ה- Focus List של CalPERS

שיתוף

CalPERS  היא גוף ציבורי בקליפורניה האחראי לניהול קרנות הפנסיה וביטוחי הבריאות של למעלה מ-1.7 מליון עובדים בשירות הציבורי ומשפחותיהם.
בשנת 2008 שילמה החברה 10.9 מיליארד דולר עבור פנסיות, והיקף התשלומים עבור טיפולים רפואיים בשנת 2009 הגיע ל-5.7 מיליארד דולר. היקף הנכסים של חברה זו הוא 180 מיליארד דולר והיא נחשבת לגדולה מבין קרנות הפנסיה והביטוח הרפואי הציבוריים.

החל משנת 1987 החברה החלה לערוך רשימה המכונה Focus List, אליה נכנסים חברות "המהוות מקור לדאגה בשל ביצועים פיננסיים כושלים". בחברות אלו נמנעת CalPERS  מלהשקיע כספים אך בכך לא די, הקריטריונים – המשתנים אגב משנה לשנה, לכניסת חברות לרשימה הזו, לא רק מונעים מהחברות מלהיכנס לרשימת הגופים בהם משקיע החברה, אלא מהווים מדד המקובל בשווקים הפיננסיים האמריקניים לסיכון כלכלי.

[adrotate banner="27"] כניסה של חברה ל-Focus List, עלולה לגרור עימה התפטרויות של יו"ר ומנכ"ל החברה וכן בכירים נוספים. הרשימה נועדה להבטיח את כספי החוסכים בקרנות הפנסיה והיא מעידה גם על שקיפות מצד החברה, המציינת מה הן אמות המידה שלה להשקעה בחברות.

Focus List עשוי לשמש גם בישראל אמצעי שיבטיח את האינטרס הציבורי בכל הקשור לקרנות פנסיה. במשק מבוזר ולא ריכוזי, ראוי שגם חברות ביטוח ישראליות המנהלות קרנות פנסיה בהיקף ניכר, יאמצו את המודל הזה ויספרו לציבור לא רק באילו חברות הן משקיעות – אלא גם באילו חברות הן אינן משקיעות  ומדוע.
פרסום רשימה כזו תסייע, בין היתר,  למנהלי משאבי אנוש או ראשי וועדי העובדים בארגון, לאתר את הקרנות הבטוחות יותר על מנת להבטיח את ערך הפנסיה של העובדים בארגון.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה