בתקופה של משחקי גביע העולם בכדורגל, אולימפיאדה, אליפות אירופה בכדורסל או כל טורניר גדול אחר, אנחנו רגילים לראות אנשים עייפים ואדומי עיניים מגיעים בבוקר למשרד, ובמקום שיחות על עבודה נשמעים דיונים ופרשנויות על הקבוצות, השחקנים והמשחקים.
לכאורה מדובר בימים רעים לתפוקה, אבל התקופות האלה יכולות להיות טובות למשאבי האנוש: זה הזמן לחשיבה חיובית על צפייה במונדיאל בעבודה.
"מתרחש דבר מעורר השראה ומוטיבציה, ואנחנו צריכים לנצל את ההזדמנות," אמרה לחדשות NBC מוניק הונאמן, מייסדת שותפה של חברת הייעוץ למשאבי אנוש ISHR Group."הרעיון הוא שכאשר אנשים חוגגים יחד, הם מתקרבים זה לזה ונוצרת אווירה שיכולה לתרום לתפוקה ולשיתוף הפעולה. אם משחקים חשובים משודרים בשעות העבודה, אולי עדיף לא להילחם ברצון של עובדים רבים לצפות בהם ולהחליט על משחקים נבחרים שמי שהעובדים המעוניינים בכך יוכלו לצפות בהם יחד במשרד.
חמש סיבות לצפות במשחקים בעבודה:
1. המשחקים הם נושא טוב לשיחה. משחקים כמו גביע העולם בכדורגל מספקים לעובדים נושא מוכן לשיחה כאשר הם באינטראקציה עם שותפים בינלאומיים. כדורגל הוא ספורט שאהוד מאוד ברוב מדינות העולם (לא כולל את ארצות הברית, אבל אולי גם זה ישתנה) והוא יכול להיות גשר מצוין מעל פערים תרבותיים.
2. תועלת לגיוס ולשימור עובדים. כשאנחנו מראים שאנחנו בעד נבחרת ישראל (או קבוצה ישראלית כשמדובר בטורנירים ואליפויות שישראל מצליחה להיכנס אליהם) ומקום נהדר לעבוד בו, זה טוב לשימור עובדים ולגיוס. בתחומים שבהם התחרות על כישרונות היא קשה, תמונות בעמוד הפייסבוק של החברה שמראות את העובדים מריעים לקבוצה שולח מסר חיובי למועמדים פוטנציאלים.
3. העובדים יצפו במשחקים ממילא, וזה יקשה על ה-IT. לרוב איסור על העובדים לצפות במשחק זה לא מה שיעצור אותם. זה רק יגרום להם לתחמן את המנהלים. הזרמת השידורים בחשאי להרבה מחשבים עלולה להאט מאוד את הגישה של החברה לאינטרנט. כך אלה שרוצים לעבוד ולא לצפות במשחקים יתקשו לעשות זאת בשל איטיות הרשת. לכן מומלץ לקבץ את חובבי הספורט מול מסך אחד ולעודד אותם לצפות בגלוי וביחד בלי לחשוש מסנקציות. להפך, אפשר גם לספק להם חטיפים.
4. אנשים עלולים לזייף ימי מחלה. איסור על צפייה בזמן העבודה במשחק חשוב יכול לגרום לעובדים מסוימים להודיע שהם חולים. היעדרויות בלתי צפויות עלולות לפגוע בתפוקה הרבה יותר מאשר הפסקה יזומה לצפייה במשחק. כשהעובד צופה במשחק במשרד, הוא עדיין יכול לענות לטלפונים ולפניות של חבריו לעבודה.
5. צפייה משותפת תורמת מאוד לנושא גיבוש עובדים. כאשר מדובר בתחרויות בינלאומיות כאשר קבוצה ישראלית משחקת, או במקרים שבהם – אם זה אפשרי בכלל – רוב עובדי המשרד אוהדים את אותה קבוצה, נוצרת אווירה של "אנחנו והם", שגורמת לכולם להתאחד סביב משהו משותף.