האם אנו עומדים בפני מהפכת איזון מגדרי?
שלושת הנשים הכריזו על מועמדותן לרשויות אמש בכנס נשים מעוררות השראה שנערך במועצה המקומית גני תקווה.
חברת הכנסת לשעבר, יפעת קריב, אשר כהנה כחברת מועצה בהוד השרון, ראש מינהל החינוך במרכז השלטון המקומי וראש אגף בכיר במשרד לפיתוח הנגב והגליל וכיום חברת הנהלה בחברה ציבורית, הובילה בכהונתה בכנסת את החוק לייצוג הולם לנשים בהנהגת השלטון המקומי וכעת החליטה להתמודד לראש עיריית הוד השרון במטרה להביא "שינוי עם ניסיון ומקצועיות".
ביום שני הקרוב תנאם קריב באו"ם בכנס בינלאומי ליום האישה על החוק שחוקקה כחלק ממשלחת מיוחדת בנושא מהפכת הנשים בשלטון המקומי בישראל.
ד"ר קרן גונן אשר מגיעה מעולם הרווחה, האקדמיה ועם רקורד מרשים בעשייה בשטח, מגיעה מתפקידה כמנכ"לית מרכז טיפולי רב תחומי ויחידה להתפתחות הילד, מעולם הניהול והייתה בעברה עובדת סוציאלית, שם טיפלה בין היתר בסיפורים קשים של נשים מוכות, מכורים, נפגעי תקיפה מינית ועוד. את התואר השני שלה חתמה בתיזה על התמכרויות ומיניות ואת הדוקטורט שלה עשתה בתחום של פגיעות מיניות מחוץ ובתוך המשפחה. גונן מגיעה משכונת מצוקה בתור ילדה, יצאה לעבוד כבר בגיל 12 כדי להשתתף בכלכלת הבית ומאז מצליחה לכבוש יעדים בזה אחר זה, ברחבי העיר מכנים אותה "ילדת פלא" על ההצלחה שלה להגיע מנקודת הפתיחה הנמוכה לעבר פסגות. כיום מקיימת הרצאות לבני נוער בסיכון בנושא התמדה ונחישות שם פורשת את סיפור חייה המרתק.
רותם שטיינר-יוסף, בת 39 תושבת מגדים, המתמודדת לראש המועצה האזורית חוף הכרמל נולדה והתחנכה במושב כפר נטר. שטיינר – יוסף היא בת להורים חקלאיים ובעלת רקע אקדמי בתחום החינוך והלשון. רותם בעלת עבר חינוכי ארוך בתור מורה, מחנכת ורכזת חברתית בבית הספר הריאלי העברי בחיפה, ובשבע השנים האחרונות היא מרצה בתחומי הלשון והספרות ומשמשת מדריכה פדגוגית במכללה האקדמית גורדון ואף במקביל מתנדבת במג"ב ובשירותי הכבאות וההצלה של חוף הכרמל.
ליזי דלריצ'ה, ראש המועצה המקומית גני תקווה ויו"ר הוועדה לשוויון מגדרי בשלטון המקומי, אמרה: "בחודשים האחרונים לקחתי על עצמי משימה ללוות ולתמוך אישית ומקצועית בכל אישה ראויה שתבחר להתמודד לראשות העיר שלה. מאז שהכרזתי על כך במאמר בישראל היום וקראתי לנשים לפנות אליי – הגיעו נשים רבות וביקשו את תמיכתי. הבנתי שיש לנו סיכוי אמיתי לשנות את המאזן בתחום המוניציפלי, לקדם נשים איכותיות וחזקות לתפקידים בכירים בשלטון המקומי ובמדינה בכלל. יש פחד בקרב נשים רבות להיכנס לעולם הזה, שהתדמית שדבקה בו לאורך השנים היא תדמית בעייתית ומושחתת ותפקיד קשה ומאתגר. יש וואקום גדול שתפקיד נשים אלו הוא למלא אותו. המדינה שלנו צמאה לשורה של מנהיגות חזקות שיובילו את השלטון המקומי. היום קיימות רק שש ראשי רשויות נשים מתוך 256 הרשויות במדינת ישראל, נתון מביך ותעודת עניות לישראל. אני החלטתי שאני מתגייסת, לצד מנהיגות נוספות במדינה, כדי לשנות את המצב ולהצעיד אותנו קדימה אל העתיד שבו אחוז הנשים בשלטון המקומי יגדל משמעותית. נשים יקרות, שנת 2018 הולכת להיות ההזדמנות הגדולה שלנו לקחת את מה ששלנו, להוביל בשטח המוניציפלי ולרשת את האחוזים שלנו בשלטון המקומי. שילוב נשים בעמדות מפתח בישראל זו משימה לאומית. עלינו לפעול למען שוויון, פה יותר מכל מקום אחר, במקום שנוגע לחיים של כולנו.
היום הגיעו נשים מדהימות להכריז על המועמדות שלהן לראשות העיר שלהן פה בכנס הנשים של גני תקווה, גם במהלך הזה יש משהו כל כך מיוחד ויוצא דופן – ההתאחדות להכריז יחד, ככוח נשי חזק, יש בזה מסר גדול מאוד לנשים רבות ברחבי הארץ ולתושבי ישראל בכלל. אני שמחה וגאה שיפעת, קרן ורותם החליטו להכריז על מועמדותן אצלי במועצה, במקום שבו הכוח הנשי והשוויון המגדרי הם ערכים הנטועים חזק באדמה. שלוש הנשים האלו, בעלות רקורד עשייה יוצא מן הכלל ואני בטוחה שהן ינהיגו את הערים שלהן לעתיד חדש, ויצעידו את המדינה שלנו למחוזות אחרים"