כשנה בלבד מאז נכנס לתפקידו כסמנכ"ל חטיבת משאבים ומנהַל בנמל חיפה, הודיע תמיר נוימן למנהליו על רצונו להתפטר מתפקידו ולעזוב את החברה.
נוימן (50), נשוי ואב לשלושה, נכנס לתפקידו בדצמבר 2010 וצפוי לעזוב סופית בתחילת מאי 2012, כאשר יימצא לו מחליף ובתום תהליך חפיפה.
בהתייחסות ראשונה להחלטתו בשיחה עם HRus, אמר נוימן: "ארגון צריך להתאים למנהל ומנהל צריך להתאים לאדם", הסביר. "יש תחושה של חוסר התאמה אז אני עוזב".
חוסר התאמה באיזה מובן?
תמיר נוימן: "אני לא רוצה להרחיב. מבחינה אישית ומקצועית לא מתאים לי להמשיך לעבוד בנמל חיפה. אבל הכל ברוח טובה ועם הרבה כבוד והערכה לצוות הניהולי".
נוימן הוא בוגר קורס חובלים ומחזיק בתואר שני בתעשייה וניהול מהטכניון. ברזומה שלו סדרת תפקידי ניהול בענף משאבי אנוש, כאשר האחרון שבהם הוא ראש אגף משאבי אנוש באוניברסיטת חיפה במשך יותר משלוש שנים. קודם לכן שימש שנתיים כמנהל משאבי אנוש במפעלי מתכת חניתה ולפני כן היה שבע שנים באסם כמנהל משאבי אנוש של מפעל החברה ביקנעם.
אתה רואה הבדל בין משרת ניהול משאבי אנוש בגוף ארגוני מסועף כמו נמל, לבין תפקיד דומה בחברת מוצרי צריכה ובאוניברסיטה?
תמיר נוימן: "בנמל זה חטיבת משאבים, שזה אומר גם אגף מערכות מידע ומחשוב, ביטחון ותחבורה. זה תפקיד גדול יותר מאשר באסם, שבו עשיתי רק משאבי אנוש. לעצם שאלתך, ברור שכל ארגון הוא שונה מזולתו. אין שני ארגונים שהם זהים.
"המסר שלי באופן כללי זה שיש הרבה שונות וכל ארגון נבדל מרעהו. הארגון של נמל חיפה כולל ועדים מאוד חזקים וזה הבדל מאוד משמעותי בהשוואה לחברות האחרות ודומה לחברות הממשלתיות במשק. למעשה, הניהול הוא משותף עם הוועדים".
וזה לא בעוכריך בסופו של דבר?
תמיר נוימן: "זה לא בעוכרי. זו עובדה. זו חברה רווחית ומצליחה. ארבעת הנמלים הם חברות מצליחות".
כמי שישב "על השאלטר" של כוח האדם בנמל, אתה יכול לאשר את הדימוי של 'חבר מביא חבר' והעדפת קרובים בנמלים?
תמיר נוימן: "בוא נגיד שזה לא קיים בשנים האחרונות. זה היה קיים בעבר אני מניח, אבל בהחלט לא בשנים האחרונות".
לאן פניך מועדות מקצועית?
תמיר נוימן: "זה עדיין בבדיקה".
תמשיך בענף?
תמיר נוימן: (שותק) "זה עדיין בבדיקה. אני באמת לא יודע".