מפעל פלסטיק פיטר ארבע עובדות שהואשמו בגנבה, תוך שלילת הזכאות שלהן לפיצויי פיטורין. העובדות פנו לבית הדין לעבודה וזה חייב את המפעל לשלם לעובדות פיצויי פיטורין אולם לפתע – החברה הפכה לחדלת פרעון ופורקה. במקומה הוקמה חברה חדשה. בית הדין הארצי לעבוד חייב את החברה החדשה לשלם לעובדות את מלוא התשלומים שלהם היו זכאיות.
מפעל למוצרי לפלסטיק פיטר עובדות שבתאים האישיים שלהן נתגלו מוצרים שיוצרו במפעל. הנהלת המפעל החליטה לפטר את עובדות הייצור הוותיקות תוך שלילה מוחלטת של פיצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת ואף ללא שימוע. בנוסף, ההנהלה אף הגישה כנגד העובדות תלונה במשטרה בגין גנבה.
העובדות פנו לבית הדין לעבודה ושם נפסק כי העובדות זכאיות לזכויותיהן הסוציאליות וכי הנהלת המפעל צריכה לשלם להן את זכויותיהן. מיד לאחר הפסיקה – החברה הפכה כאמור לחדלת פירעון.
העובדות לא אמרו נואש והגישו תביעה נגד שתי החברות: החברה שפורקה והחברה שהוקמה במקומה וכנגד בעל המניות בשתי החברות. טענת העובדות העיקרית הייתה שבעל המניות הפך את החברה לחדלת פרעון על מנת להתחמק מהתשלומים שמגיעים להן והקים חברה זהה העוסקת באותו תחום, רק תחת שם אחר, אך ורק במטרה להתחמק מחובותיו כלפי העובדות. לכן, העובדות דרשו מבית הדין לעבודה לחייב את החברה החדשה ואת בעל המניות בה לשלם להן את הכספים שלהם הן זכאיות.
בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע פסק שאכן העובדות זכאיות לפיצויים, אולם לחברה שהעסיקה אותן אין עוד יכולת כלכלית לשלם להן את הזכויות שלהן ולכן אי אפשר לתבוע אותה ואת בעלי המניות בה לשלם.
העובדות הגישו ערעור לבית הדין הארצי לעבודה וזה קבע "מדובר באותה גברת בשינוי אדרת"
בית הדין האזורי לעבודה קבע כי לאחר בחינה מעמיקה עולה שהחברה הוותיקה רוקנה את נכסיה, כשהיא מעבירה את כל שהיה לה (עובדים, הנהלה, מכונות, חומר גלם וכיו"ב) אל החברה החדשה. למעשה החברה העבירה את כל פעילותה מהשם הישן לשם החדש ולכן – מדובר באותה גברת בשינוי אדרת!
השופט בבית הדין הארצי לעבודה פסק שלא הייתה כל סיבה הגיונית להקמתה מחדש של החברה מלבד רצונו של בעל המניות להתחמק מתשלום החובות שלו כלפי העובדות. "המסך במקרה זה הוא כה שקוף שלא צריך להרימו", כך טען השופט ופסק כי לא היה כל צורך בהקמת חברה חדש למעט ניסיון להתחמק מתשלום הזכויות של העובדות שפוטרו. בית הדין האזורי לעבודה פסק שהחברה החדשה תשלם לעובדות את מלא הפיצויים שנפסקו לטובתן בבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, בנוסף על 10,000 ש"ח הוצאות משפט.
נפתחה ההרשמה לכנס דיני עבודה 2015 שיערך ב-26 במרץ. הבטיחו את מקומכם!