הפרויקט התורן הבא במסגרת הניסיונות לשלב מגזרי נישה בחברה הישראלית הוא בדמותו של ליווי צמוד שיקבלו 300 נשים ערביות בתהליך ההשתלבות בעבודתן.
מאחורי היוזמה עומד המטה לפיתוח אזורי במשרד התמ"ת. מדובר להלכה בתוכנית פיילוט דו-שנתית, בה יקחו חלק מאות הנשים המתגוררות בשישה יישובים שונים בעיקר בצפון: שפרעם, מג'אר, נצרת, עכו וגם ברמלה וברהט בדרום. עבור המשתתפות תיבנה רשת תמיכה קבוצתית ופרטנית שתלווה אותן החל משלב ההכנה ליציאה לעבודה, דרך השמה ראשונית ועד השמה קבועה.
במטה מדברים על שבירת חסמים מנטליים בעיקר, הנובעים מהבדלים התרבויות. על-פי נתוני המנהל למחקר וכלכלה בתמ"ת, מ-2008 שיעור הנשים הערביות בשוק העבודה הוא כ-22% בלבד לעומת 67% בקרב נשים יהודיות.
אנשי התוכנית מקווים ש"תפעל לשדרוג ההון האנושי של המשתתפות בה, לצורך השמתן בעבודה וזאת באמצעות העצמתן והנעתן ממצב של תלות וחוסר ביטחון לקראת פיתוח אישי, בניית תכנית תעסוקתית ויצירת אופק תעסוקתי, כל זאת תוך התמודדות עם חסמים פנימיים וחיצוניים המאפיינים אוכלוסייה זו, ותוך השקעה בהעמקת והרחבת התשתיות היישוביות לקידום תעסוקה במגזר הערבי".
שילוב הנשים הוא צעד ראשון, כאמור, בתכנית מקיפה חדשה הכוללת פרויקטים לקידום ועידוד התעסוקה בקרב אוכלוסיות מיוחדות ואוכלוסיות ששיעור ההשתתפות שלהן בשוק העבודה הינו נמוך.
את המיזם הנוכחי מבצע התמ"ת יחד עם עמותת בעצמי ושני הגופים חתמו על הסכם שת"פ ביניהם. מטרתו המוצהרת של הפרויקט הזה היא להוביל לשינוי מהפכת התעסוקה בישראל באמצעות שילוב וקידום נשים מהאוכלוסייה הערבית, הדרוזית והצ'רקסית בעולם העבודה.
אבי פלדמן, מנהל המטה לפיתוח אזורי במשרד התמ"ת: "במסגרת המיזמים המשותפים, אנו בוחנים פלטפורמות חדשניות לפיתוח תעסוקתי והשמת אוכלוסיות מיוחדות הרחוקות ממעגל התעסוקה. אנו מכירים בניסיונם ויכולתם של ארגוני המגזר השלישי בנושאים אלו ולכן החלטנו לפעול בכיוון של מיזמים משותפים, המייצרים הפרייה הדדית מצד הגורמים השונים העושים במלאכה".
צביקה גולדברג, מנכ"ל "בעצמי": "שותפות בין משרד ממשלתי מקצועי ועתיר יכולת כמו התמ"ת לבין ארגון חברתי מנוסה ומיומן כ'בעצמי', היא נוסחה מצוינת ליצירת שינוי בחייהם של מובטלים, בכדי לאפשר להם לעבור מתלות ליוזמה ולעצמאות אישית וכלכלית".