פיטורים בעקבות האבולה

פיטורים בעקבות האבולה

בארצות הברית החוק מאפשר למעסיקים לפטר עובדים המסרבים לבצע משימות בשל החשש מהנגיף, אלא אם יוכיחו סיכון מוחשי ומידי

שיתוף
פיטורי עובדים

פיטורי עובדים

האם אתם מעסיקים עובדים המנקים את תא הנוסעים במטוסים? האם אתם מנהלים שליחי פיצה שחוששים מכך שהלקוח הבא הוא אולי נשא של אבולה? אם כן, כותב מרק גלבר מ-Aol Jobs, אנו מצטערים להודיעך שאלא אם קיימת סכנה ברורה ומוחשית של הידבקות בנגיף הקטלני, סירוב לבצע את תפקידך בשל הסיכון שבאבולה, עלול להיות רעיון לא מוצלח. בארצות הברית, למשל, זאת יכולה להיות עילה לפיטורים.

הנושא של סירוב לבצע עבודה בשל החשש מפני הנגיף הוא נושא חם אצל עורכי דין מאז שחולה האבולה תומס אריק דאנקן נפטר בבית חולים בדאלאס טקסס בחודש שעבר, מה שגרם להתפשטות החרדה מפני האבולה ברחבי ארצות הברית. על פי עורכת הדין קימברלי מור, המעסיקים נמצאים בצד הנכון ככל שזה נוגע לעניין העובדים שמשתמשים באבולה כסיבה לסרב לעבוד.

מלבד מונטנה, בכל המדינות בארצות הברית החוק מאפשר לחברות לפטר כל עובד שמסרב לבצע משימה. לכן, אם העובד אינו יכול להוכיח שהוא מסתכן במגע ישיר עם נשא אבולה – דבר שאינו סביר בהתחשב בעובדה שהסיכון למות משפעת גדול יותר – עדיף לו לבצע את תפקידו. יתר מכך, תלונות הקשורות באבולה יכללו ברוב המקרים אדם שגרם להפצה של הנגיף, ולא את המעסיק.

מי אשם בהדבקה?

אם מקרה כזה יגיע לבית המשפט, השופטים יצטרכו לקבוע מי גרם לחשיפה, מי לא ביצע את תפקידו כראוי בהקשר הזה. על פי מור, סביר להניח שהנאשם לא יהיה המעסיק אלא אם העובד יוכל להצביע על התנהלות לקויה שלו.

זוהי סוגיה חשובה מפני שיש למצוא את הגבול שמפריד בין שימוש באבולה כתירוץ לסירוב לבצע משימות, מה שיכול לגרום לאי סדר בקנה מידה גדול – דמיינו נהגי אוטובוס, מורים, קופאים, עובדי דלפק ועובדי ניקיון, לא כל שכן עובדי בריאות, שמסרבים לעשות את עבודתם – מול המחויבות של המעסיקים להגן על העובדים שלהם, וגם בזה אין להקל ראש.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה