שיתוף

עבודה על פי המודל ההיברידי ואפשרות העבודה מהבית היא חלק חשוב בשוק העבודה העתידי, אבל יתכן שהוא לא יהיה החלק החשוב ביותר.

עובדים רוצים יותר ויותר חופש לבחור את מודל העבודה הגיוני ביותר והמתאים ביותר להם, הם רוצים את החופש לבחור את הערכים שלהם, והחופש להשיג את מה שהכי חשוב להם.

על אף הפיכת הארגונים ליותר ויותר דיגיטליים, ולמרות כניסת הרובוטיקה והבינה המלאכותית שאחיזתן בארגונים צפויה ללכת ולהתחזק בשנים הקרובות, העובדים האנושיים עדיין צפויים להמשיך להיות הנכס החשוב ביותר של כל חברה.

בד בבד, עובדים יוכלו לעבוד עבור מעסיקים בכל פינה בעולם וזה יספק להם הרבה יותר אפשרויות בחירה לגבי תנאי ההעסקה, השכר והגמישות שלהם.

מנגד, כאמור, הרובוטיקה והבינה המלאכותית יתפסו מקום נרחב יותר בכל ארגון, וזה יספק לארגונים את האפשרות לעבוד בצורה חכמה ויעילה יותר.

הצורך בטלנטים ובעלי מיומנויות ימשיך להיות חיוני ככל שיותר משימות יתבצעו באופן אוטומטי.

ככל הנראה, אחד הדברים שישתנו במידה רבה יהיה אופי העבודה. בנוסף לכלים טכנולוגים חדשים, ובנוסף להכשרות למקצועות חדשים, אופי העבודה ימשיך להתפתח בדרכים חדשות ומעניינות.

מצב זה יגביר את תחושת ההגשמה האישית של עובדים במקום העבודה ולכן יאפשר לשמר עובדים טוב יותר.

שיטות הניהול הישנות, המבוססות על פיקוד ובקרה יעלמו לחלוטין ככל שדורות המנהלים יתחלפו.

יועצים ארגוניים המתמקדים בתחום משאבי האנוש בארה"ב, צופים שההנהלות העתידיות של הארגונים יהיו הרבה יותר ממוקדות בהקשבה מכוונת ובמפגש עם העובדים, בלי קשר למקום המצאם הפיזי.

בנושא ההטבות, צופים היועצים שההטבות יהיו מותאמות לכל עובד באופן אישי. עוד צופים אותם יועצים, כי לרוב החברות יהיו צוותים מרוחקים (עובדים מהבית שמיקומם הגיאוגרפי יהיה חסר חשיבות) והסטיגמה השלילית של מנהלים סביב נושא העבודה מהבית תתפוגג. גמישות בעבודה צפויה להיות מרכיב מובנה בחבילת ההטבות לעובדים.

במבט קדימה הם מייעצים למעסיקים שרוצים להבטיח את עתיד הארגונים שלהם, לחשוב מחדש על נוהלי הגיוס וקליטת העובדים.

למשל, לספק לעובד החדש בעת הצטרפותו, מידע מלא לגבי מה החברה צופה לתפקיד שלו בעתיד, ואיך בנוי מסלול ההתקדמות וההכשרות שלו.

ריענון נהלי הגיוס והקליטה צריך להיות באופן שיעמיק את מחוברות העובדים לארגון ומאפשר לעובדים שליטה רבה יותר במסלולי הקריירה שלהם. בנוסף, זה יכול גם להגביר את המוטיבציה של העובדים ולאפשר שיתוף פעולה נרחב יותר בין מחלקות שונות בארגון.

לסיכום, אין ספק שעבודה מרחוק (מהבית) צפויה לא רק להשאר אלא שהיקפיה אף צפויים להתרחב.

בעולם יש כבר לא מעט חברות שמציעות לעובדיהן עבודה מהבית באופן מלא. העובדים מעריכים את הגמישות שמציע מקום העבודה ורבים – הנהלות של ארגונים ועובדים כאחד – מכירים ביתרונות של הגמישות הזו.

בנוסף, ארגונים יצטרכו ללמוד לאזן בין נוחות של העבודה מהבית לבין החיבור הנובע מאינטראקציות אישיות, כמו למשל סיעור מוחות, חשיבה משותפת על פיתוח רעיונות, גיבוש חברתי וכדומה.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה