עשרה טיפים לגיוס חכם

עשרה טיפים לגיוס חכם

תהליך גיוס מובנה עמוס בנהלים ובטפסים יכול להיראות כמו כאב ראש, אבל הוא יחסוך לכם את כאב הראש הגדול באמת שעלול לצמוח מגיוס לא נכון. הנה הצעות לגיוס יעיל ומופחת נזקים

שיתוף
טיפים לגיוס עובדים

טיפים לגיוס עובדים

מעסיקים זקוקים לתהליך גיוס מהוקצע על מנת לחשוף שקרי קורות חיים, לבחור את המועמדים הטובים ביותר ולמנוע תביעות. תהליך הגיוס הוא עניין יקר במובנים של זמן ניהול ושל הוצאות ישירות ויש בו שני סיכונים עיקריים: גיוס האדם הלא נכון והתמודדות עם תביעות של מועמדים ממורמרים שלא התקבלו.

לאחרונה התפרסמה ידיעה על אדם ממוצא אפריקאי שהגיש קורות חיים לחברת התעופה וירג'ין אטלנטיק ונדחה. כששלח שוב, לאותו תפקיד, את אותם קורות חיים תחת שם בדוי וולשי, הוא זומן לראיון. הפאשלה היא כמובן של מחלקת משאבי האנוש של וירג'ין. ידיעות נפרדות סיפרו על אדם שהצליח לקבל משרה של מנהל משרד בפירמת עורכי דין ידועה לאחר ששיקר בנוגע לכישוריו. לאחר שפוטר משם, הוא חזר על אותה תרמית ושוב הצליח לקבל משרה בשכר גבוה. בסופו של דבר אותו אדם מצא את עצמו בכלא בגין הונאה. לא רק הרמאי מצא את עצמו מספק הסברים למנכ"ל, בטח גם אנשי משאבי האנוש שגייסו אותו זומנו לשיחה, ולא מהסוג הנעים.

בתהליך הגיוס מעורבים אמון הדדי ולקיחת סיכון מצד המגייס. בעזרת חוש עריכה בסיסי אפשר להפוך קורות חיים של מועמד בינוני לכאלה של מגה-מקצוען. מעגלים למעלה ציונים, מעלימים פריטים לא מחמיאים, מנפחים הגדרות תפקיד, מותחים תקופות בעבודה יוקרתית לצדדים, והנה, קיבלנו מסמך שלא היה מבייש את הילרי קלינטון, שמעון פרס ונלסון מנדלה גם יחד. זה אומר שמאמץ דומה צריך להיות מושקע מכיוון מחלקת משאבי האנוש – המועמדים שוקדים על ניסיון תעסוקתי משופץ? אתם צריכים לשקוד על סינון יעיל – לא רק כזה שירחיק מועמדים לא ראויים, אלא גם כזה שלא יסבך אתכם בהמשך עם תביעות על אפליה. אז הנה כמה טיפים מובילים של שרה ראשטון באתר משאבי האנוש cipd.

עשרה טיפים לגיוס חכם

  1. ודאו שברורות לכם דרישות התפקיד ורשמו אותן לפניכם. נסחו את ההגדרות בעברית פשוטה, כך שיהיו מובנות גם לאנשים שאינם מכירים את הז'רגון של התעשייה שאליה אתם משתייכים. לא כולם יודעים ש-Creative Director זה לא תיאור כללי ל"מנהל יצירתי", אלא תפקיד במשרד פרסום.
     
  2. השתמשו בטופס הגשת מועמדות במקום להסתפק רק בקורות חיים. טופס הגשת מועמדות שבנוי היטב מקשה על מועמדים להעלים חללים בהיסטוריה התעסוקתית שלהם ומקל על מתמודדים הוגנים בתחרות.
     
  3. אם זה אפשרי, שקלו לשאול שאלה טכנית במהלך הראיון כדי לבחון האם באמת יש למועמד ניסיון מתאים. על שאלות כלליות כמו "איפה את/ה רואה את עצמך תורם/ת לחברה" קל יותר לענות, בעיקר למי שמנוסה בראיונות וטוב באלתורים.
     
  4. שקלו שימוש בטפסים בראיון, כך שכל מועמד נשאל את אותן שאלות (עליהן תמיד ניתן להוסיף אחרות), מה שמבטיח עקביות בגישה.
     
  5. רשמו הערות במהלך הראיון ושמרו עליהן. הן יכולות לשמש אתכם במקרה של תלונות מצד מועמד שלא התקבל, רק ודאו שאלה הערות מקצועיות בלבד.
     
  6. אם אתם משתמשים בשאלוני אמינות, ודאו שהם אינם מועברים למי שמקיים את הראיונות כדי שלא ייווצר מצב של הטיה נגד או בעד מרואיין כזה או אחר.
     
  7. מראיינים צריכים לעבור הכשרה. לא לכולם יש את הכישורים לראיין.
     
  8. לקראת קבלת החלטה, ודאו שבידיכם הניירת המקורית של כל מועמד ושאתם לא מסתמכים על מסירת פרטים בעל פה כדי לא לפתוח פתח לערבוב נתונים בין מועמדים.
     
  9. שקלו לבצע בדיקת רקע של המועמדים כדי לאמת את ההיסטוריה התעסוקתית שלהם.
     
  10. בקשו המלצות בכתב ונסו ליצור קשר עם הכותב כדי לוודא שאכן המכתב תקף.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה