עקרונות משא ומתן אפקטיבי

עקרונות משא ומתן אפקטיבי

משא ומתן יעיל מהווה קרש קפיצה לברית פוטנציאלית עם הגורמים המשתתפים בו ומייצר תועלת הדדית

שיתוף
משא ומתן אפקטיבי

משא ומתן הגון מאפשר אינטראקציה והמשך מערכת יחסים נפלאה בהמשך. תוצאות משא ומתן חיוביות מושגות בהסכמה לתנאים שנקבעו וזה יכול להיות לגביי אספקת המוצר, עלות, איכות, אחריות, ושירות. באמצעות יצירת מערכת יחסים וקשר בריא כל הצדדים מרוויחים ולכן חשוב שמשא ומתן לא רק ישיג את מטרתו אלא אף יקדש את האמצעים.


 יום עיון בנושא משא ומתן יועבר ע"י בועז נחמד ב- 24.10.2017
למידע נוסף ורישום ליום העיון – לחצו כאן 


משא ומתן לא מאוזן

התוצאה הטובה ביותר של משא ומתן היא כאשר הושגה תועלת הדדית לכל הצדדים, אך מה קורה אם לא כל המעורבים חשים בכך? לפעמים אנשים מתמודדים עם משא ומתן שפשוט אינו שווה את המאמץ שלהם. זה קורה בעיקר כאשר הדרישות הלא הגיוניות של צד אחד יצרו הפסד עבור הצד השני או אפילו לשני הצדדים לטווח הארוך. במקרה זה שני הצדדים הנושאים יפסידו ולכן אל לך לוותר על עמדותיך. עדיף "לפוצץ" משא ומתן מאשר להיכנע לדרישות שיפגעו בך בסופו של דבר.

נכון שחשוב להיות גמיש אך עליך להתגמש מבלי להתפשר על מעמדך ומבלי לוותר על התפישה שלך בעניין. על התוצאה להיות הוגנת לשני הצדדים. מותר לך לשפר את מעמדתך תוך כדי המשא ומתן ובמידה ולא מתאפשר, לוותר עליו.

עמדות מוצקות

ההבדל בין הצלחה במשא ומתן לבין כישלון, נעוץ בעיקרו במידת הביסוס של עמדותיך. עמדות מוצקות שנבחנו היטב בטרם המו"מ ומאפשרות לך להיות סמוך ובטוח בהן, לרב יאפשרו משא ומתן אפקטיבי. כאשר העמדות שלך מוצקות ומבוססות אתה בטוח יותר באסטרטגיה שלך ולכן הכנה וביסוס הן שני מפתחות קריטיים בטרם התחלת המו"מ.

תקשורת

תקשורת במשא ומתן אינה צריכה להיות עוינת, גם כאשר הדעות והתובנות שונות בין שני הצדדים. תקשורת טובה יכולה לייעל את תהליך המו"מ ואפילו לשנות את תוצאותיו. כל אחד יכול לצאת מנצח באמצעות תקשורת טובה, ומשא ומתן הוא המקום בו היכולת שלך לדבר באופן רהוט ולהסביר את עמדותיך, באה לידי ביטוי באופן מיטבי.

כמו ברוב האינטראקציות, להתעצבן ולהרים את הקול אינם יעילים כמו להישאר רגועים ומחושבים ולחשוב כל הזמן רק על התוצאות. גם לשפת הגוף ולמימיקה כמובן, יש השפעה ניכרת על אפקטיביות השיח.

נקודות לעצמך

חשוב להכין לעצמך נקודות חשובות בטרם מתחיל המו"מ, כגון: באילו סעיפים תיתכן גמישות ובאילו לא תהיה מוכן להתגמש, מספרים ונתונים שתומכים בעמדות שלך, סעיפים להם בהם יש צורך בתשומת לב מיוחדת וחידוד הפרטים. ככל שתהיה מוכן יותר כך המו"מ יהיה מקצועי יותר וישמור עליכם מפני "פיזור" וכניסה לפרטים מיותרים. את רשימת הנקודות שרשמת לעצמך אל תשכח לקחת איתך לפגישת המו"מ כך שתהיה לצדך לכל אורכו.

סדנת עולם העבודה החדש

אין תגובות

השאר תגובה