הנסיעה לעבודה עושה רע – בעיקר לנשים

הנסיעה לעבודה עושה רע – בעיקר לנשים

מחקר חדש מגלה שהנסיעות מהבית לעבודה ובחזרה פוגעות בנשים הרבה יותר מאשר בגברים,

שיתוף
אשה בדרך לעבודה

אשה בדרך לעבודה

האם כשאתם נכנסים בבוקר למשרד הנשים נראות טרוטות עיניים יותר מאשר הגברים? ייתכן שאתם מייחסים זאת לעומס הגדול המוטל עליהן – עבודה בשכר ובנוסף ניהול משק בית וטיפול בילדים, משימות שעדיין אינן מתחלקות באופן שווה בין גברים לנשים. זה הסבר נכון, אבל חלקי, מכיוון שהשהייה בכבישים בדרך מהבית אל העבודה ובחזרה מעורבת גם היא בעומס הנפשי שנשים חוות.

מחקר של London School of Economics (בית הספר לכלכלה בלונדון) הראה שעל אף שהגברים מבלים בממוצע זמן רב יותר בדרכים, הנשים חשות את הסטרס הכרוך בנסיעות במידה רבה יותר מהם. המחקר שפורסם בכתב העת לכלכלת בריאות (Journal of Health Economics) מגלה שבעוד גברים אינם מושפעים מהנסיעה לעבודה, נשים סובלות מהשפעה שלילית שיש לה על בריאותן הנפשית. הנחת העבודה של החוקרים היא שהנסיעות תובעות נתח כלשהו של זמן מכל האנשים העובדים – גברים ונשים, ויצאו לבדוק כיצד נסיעה יום-יומית משפיעה על בריאותם הפסיכולוגית של בני שני המינים. הם סבורים שנשים נוטות יותר מאשר גברים לחוש בעקה הנגרמת מהנסיעות מכיוון שבממוצע הן מוציאות יותר זמן בטיפול במשק הבית ובילדים.

להיות אישה זו תמיד עבודה קשה יותר

ג'ניפר רוברטס, פרופסור לכלכלה באוניברסיטת שפילד, אמרה ל-HC Online: "אנחנו יודעים שנשים, בעיקר אלה שיש להם ילדים, נוטות יותר להוסיף סידורים יום-יומיים לנסיעות שלהן, כנו קניית מזון והבאת ילדים אל הגן ואיסופם משם. אילוצי זמן אלה והגמישות המופחתת הכרוכה בהם גורמים לנסיעות להיות לחוצות בדרך שלא היה נוצרת בתנאים אחרים."

במחקר התגלה גם שהנטל גדול יותר כאשר מדובר באמהות לילדים מתחת לגיל בית ספר, וההשפעה הפסיכולוגית שהן סובלות ממנה גדולה פי ארבעה מזאת שחשים גברים שלהם ילדים באותו גיל. ממצא מפתיע מהמחקר הוא שאפילו נשים ללא ילדים, שמצויות במערכות יחסים ממושכות, מושפעות מהנסיעות יותר מאשר הגברים.

אז מה עושים? הרשות למחקר בריאות הלב בבריטניה התייחסה למחקר ופרסמה כמה המלצות:

• אם שעות עבודה גמישות אינן אפשריות, נסו לצאת מהבית מעט מוקדם יותר וללכת למכון הכושר במקום העבודה, אם יש כזה, או הישארו מאוחר יותר אחרי העבודה וצאו לריצה או הליכה בקרבת המשרד כדי לבצע קצת פעילות גופנית.

• אם אתן מגיעות הביתה מאוחר, הימנעו מאלכוהול ומקפאין, אכלו ארוחה קלה ובריאה, עשירה בפירות וירקות. זה יעזור לכן לישון טוב יותר.

• אכלו ארוחת בוקר בריאה.

• אם אתן נוהגות לעבודה, החזיקו חטיפים בריאים במכונית, כמו פירות יבשים, אגוזים לא מומלחים ובקבוק מים. הם יעזרו לכם להימנע מקניות אימפולסיביות כשאתן עוצרות לתדלוק.

• נסו לארגן נסיעות משותפות עם קולגות או חברים כך שעלות הדלק והנהיגה תתחלק ביניכם. חברה במכונית עשויה להפוך את הרגעים בפקקים למעיקים פחות.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה