לא רק לעיתונאים. 150 עובדי לשכת עורכי הדין התאגדו זה מכבר במסגרת ההסתדרות החדשה והקימו ועד פעולה.
על-ידי כך, הצליחו העובדים המאוגדים לסכל בינתיים את הכוונה לפטר כמה עובדים שכבר קיבלו זימון לשימוע. כך דיווח האתר הכלכלי גלובס.
על-פי הפרסום, מרבית העובדים שהתארגנו מועסקים בוועד המרכזי שמשכנו ברחוב דניאל פריש בתל-אביב הנחשב לחמ"ל הלשכה.
הרקע לצעדי ההתארגנות הוא תוכנית התייעלות מקיפה שנכפתה על הוועד המרכזי בראשותו של עו"ד דורון ברזילי, באמצעות המועצה הארצית של הלשכה בה קיים רוב לאופוזיציה בראשות עו"ד יורי גיא רון (היו"ר הקודם של הלשכה).
עוד קודם להתארגנות פוטרו שתי עובדות, ולאחר ההתארגנות זומנו שני עובדים לשימוע לפני פיטורים. אחת העובדות שזומנו לשימוע היא דווקא יו"ר ועד הפעולה שהוקם, עו"ד מורן קבלו – בתו של פיני קבלו, יו"ר סיעת העבודה בהסתדרות שכיהן בעבר כראש עיריית בית שאן. בהסתדרות סברו כי ההודעה על שימוע בעניינה של קבלו נעשתה שלא בתום לב תוך ידיעה כי קבלו היא ממובילות ההתארגנות ואף עומדת כאמור בראש ועד הפעולה, אולם בינתיים הליך פיטוריה הוקפא.
בשיחה עם "גלובס" סיפר אחד העובדים כי הוא וחבריו חשו שהמאבקים הפוליטיים בתוך הלשכה נעשים על גבם, ולכן החליטו להתארגן. לדבריו, נראה זה תמוהה כי האופוזיציה מכתיבה קיצוצים כאלה לקואליציה, במיוחד לאור העובדה שכשאותם גורמי אופוזיציה היו "בשלטון" הם דווקא הרחיבו את התקציב ואת השירותים השונים הניתנים לציבור עורכי הדין.
ראש לשכת עורכי הדין, עו"ד דורון ברזילי מסר בתגובה: "בכוונת הלשכה לפעול נגד הגזירות התקציביות הקיצוניות אותן כפתה המועצה הארצית על הוועד המרכזי. יחד עם זאת, כפי שהצהרתי בעבר, בכוונתי לבצע התייעלות מושכלת וזהירה, ולהצעיד את הלשכה למקום שבו כל חבר בלשכה יקבל תמורה מלאה בגין דמי החבר אותם הוא משלם, ומנגד, מנגנון הלשכה יהפך להיות חסכוני ויעיל. על התייעלות זו להיות מושכלת וזהירה, ותוך פגיעה מינימאלית בעובדים. באשר להתארגנות העובדים כארגון, הנני הראשון שמברך על כך וסבור כי הדבר חיוני בכל ארגון, ועל אחת כמה וכמה בלשכת עורכי הדין".