מחקר חדש שהופיע זה מכבר ב"הרוורד ביזנס ריוויו", מציין שורה של יתרונות של עובדים משכימי קום. על פי המחקר, לעובדים הנוטים להשכים קום יתרון בהשגת מטרות לטווח ארוך ותחושת השליטה הפנימית שלהם חזקה יותר בהשוואה לעובדים אחרים.
מחבר המחקר הביולוג כריסטוף רנדלר, הצביע על הזיקה בין השכמה בשעות הבוקר המוקדמות להתנהגות וויטאלית בשעות אלו ובין שני אלו ליכולת הביצוע. רנדלר מסביר כי המאפיין את משכימי הקום היא היכולת 'לתפוס מומנטום' שתגרום לעוד ועוד אירועים להתרחש בזה אחר זה. על פי רנדלר, הצלחות קטנות בשעות הבוקר הם זרזים להצלחות נוספות בשעות שלאחר מכן ואלו מצידם יוצרים הצלחות נוספות במהלך כל שעות היום. בהתאם לכך, יום עבודה של עובד מסוג זה יהיה רצוף הצלחות כאשר כל אחת גוררת את זו הבאה אחריה ובסופו של יום, היקף הביצועים של עובדים מסוג כזה יהיו גבוהים במיוחד.
ממחקר זה ואחרים שנעשו בתחום, עולה כי רצוי להתחיל כבר את שעות הבוקר בביצוע מטלות כלשהן כמו מענה לדואר האלקטרוני, הכנת הדו"ח אותו צריך להציג בפני מועצת המנהלים, מעבר ותכנון הפגישות הצפויות במהלך היום ועוד. חדר כושר וארוחת הבוקר יופיעו רק לאחר מכן. הנסיעה למקום העבודה היא פרק זמן נוסף בו כדאי לבצע מטלות נוספות כמו מחשבות על תכנון פרויקטים, הצעות לשיפור תהליכים ורעיונות על הטמעת שיטות חדשות. בדרך זו, הישיבה במשרד אינה התחלה של יום העבודה אלא המשך של מה שהתחיל עוד שעות אחדות לפני כן.
יתרון נוסף למשכימי קום היא היכולת לסיים את המטלות בתום יום העבודה ולהותיר שעות אחדות של פנאי להמשך. מהמחקר עולה כי עובדים אלו נוהגים לבלות שעות ארוכות יותר עם בני המשפחה שלהם ולהשקיע זמן בתחביבים האישיים שלהם. תחושת שביעות הרצון משני אלה היא בעצמה משתנה המעצים את הוויטאליות של העובד וילווה אותו גם ביום המחרת. היכולת לחיות בתוך מעגל כזה היא נכנס לעובד עצמו ומעלה במידה ניכרת את התפוקה שלו בארגון. במחקר מודגש כי לא כולם יכולים להשכים קום ולהתחיל לבדוק מיילים עוד לפני הקפה- אבל תמיד כדאי לנסות.
בהיבט הפרקטי הנוגע לעבודה השוטפת של מנהל משאבי האנוש, יכולים ממצאי המחקר להוסיף נדבך נוסף בראיון האישי אותו הם עורכים לקבלת עובדים חדשים. התשובה לשאלה: "מתי אתה קם בבוקר ומהם הדברים הראשונים שאתה עושה?" עשויה לשפוך אור על התנהלות של עובד כזה במהלך יום העבודה כולו.