מחקרם של פטר ג'. קוהן ומארי-קלייר וילוואל מהלשכה הלאומית למחר כלכלי בארצות הברית (NBER) עשוי לעורר חוסר נוחות אצל שוביניסטים ופמיניסטיות גם יחד. במאמר שכותרתו "האם נשים נמשכות לשיתוף פעולה יותר מאשר גברים?" כתבו שני הכלכלנים שהתשובה היא חיובית, אבל לא בטוח מהסיבות שאתם חושבים.
מחקרים מהעבר הראו שנשים מעדיפות עבודת צוות וגברים מעדיפים לעבוד לבד, וכי נשים מעדיפות סביבת עבודה לא תחרותית לעומת גברים שכן מעדיפים סביבת עבודה כזאת. נשים מתפקדות טוב פחות בסביבת עבודה תחרותית, גם אם איכות עבודתן השתוותה לזו של הגברים בסביבת עבודה שאינה תחרותית.
על פי ממצאיהם של קוהן ווילוואל הסיבה להעדפות השונות בנוגע לעבודה משותפת קשורה ליכולת היחסית, שהיא המידה שעל פי תפיסתך היכולות שלך משתוות לאלה של הקולגות שלך. במילים אחרות: המוטיבציה שלנו לשתף פעולה קשורה להשוואות שאנחנו עושים בין היכולות שלנו לבין אלה של האנשים שאנחנו עובדים איתם. השוני בין גברים לנשים בהקשר של עבודה משותפת נובע מכך שהגברים נוטים להעריך יותר מדי את היכולות של עצמם ולהפחית בערך יכולותיהם של שותפיהם לעבודה. הנשים, בניגוד לכך, נוטות להעריך בחסר את כישוריהן ולהתרשם לחיוב מכישורי העובדים המקבילים להן.
גברים יעבדו בצוות רק אם זה משתלם להם
דרייק בר מ-Fast ompany מזכיר שמה שמרתק בהשוואה הזאת הוא שהיא נוגעת גם לתגמולים. על פי המחקר, הנשים מודעות יותר מהגברים ל"סלידה מאי צדק", תחושת חוסר נוחות מכך שלא כולם זוכים לעסקה הוגנת, למשל כאשר חלק מהקולגות שלכם מקבלים הרבה יותר כסף מקולגות אחרים. גברים, אמור, רגישים פחות לחוסר הסימטריה הזה.
הטיה זו בתגמולים יכולה להשתנות באמצעות מעט הבניה חכמה, כך על פי מאמר ב-Atlantic שמראה כיצד קוהן ווילוואל יצרו תנאים שבאים ניתן להשיב את האיזון במשכורות או ליצור אותו מהיסוד. שני החוקרים קיימו ניסוי חכם שאפשר לגברים ולנשים לבחור בין עבודה בצוות לבין עבודה "סולו". בהמשך הם חזרו על הניסוי, שבו העלו את הרווחים מעבודת צוות מצטיינת ב-10%. לאחר שעשו זאת, מדד שיתוף הפעולה בין הגברים לבין הנשים נעלם. אצל שני המינים התחזק הרצון לעבוד בצוות, אבל הוא התחזק יותר אצל הגברים, שכנראה רגישים יותר לשינויים קטנים בתגמול על עבודת צוות.
המשמעות היא שאם התגמולים מכוונים בברור לעבודת צוות, גברים יקפצו על ההזדמנות לעבוד בצמידות רבה יותר לקולגות שלהם. הדבר מראה כיצד משהו פשוט כמו מבנה ארגוני – שאותו קל לזנוח ללא בדיקה – מעצב את התנהגותם של האנשים שהם חלק ממנו. מהמחקר הזה אפשר להבין שעל מנת לעודד עבודת צוות יעילה צריך לא רק לגרום לנשים לחוש נוח יותר, אלא גם לגרום לגברים לסמוך יותר על חבריהם לעבודה.
האם ניתן לקבל קישור/ את שם המחקר או המאמר שניתן לקרוא בו?