כאשר מתעורר קושי לגייס עובדים מקצועיים בעלי הכישורים הנדרשים, חברות רבות פונות לעובדים עצמאיים על מנת שימלאו את החלל החסר במצבת כוח האדם. עבודה עם ספקים חיצוניים עשויה להיות צעד עסקי חכם: פעמים רבות מדובר באנשים עתירי יכולות שמביאים לעסק את המוחיות שלהם ומחדירים התלהבות לעבודה. הם נוטים לשמור על רמת ביצועים גבוהה על מנת שהעסק שלכם ימשיך להיעזר בשירותיהם או ימליץ עליהם לעסקים אחרים. עם זאת, כמו לכל דבר, גם לעבודה עם ספקים חיצוניים יש חסרונות לצד יתרונות. מארי לורנץ מ-The Hiring Site מונה אותם.
היתרונות
בנוסף לעבודה באיכות גבוהה, לתרומתה של המומחיות המקצועית ולנקודת המבט החדשה שמביא איתו אדם מבחוץ, המעסיק נהנה מיתרונות נוספים כשהוא מעסיק ספקים חיצוניים:
• חיסכון בכסף. באופן כללי עובדים עצמאיים עולים פחות מאשר עובדים קבועים מפני שהמעסיק אינו צריך לספק להם הטבות, מרחב משרדי וציוד. הם גם חוסכים הוצאות שקשורות לביטוח לאומי, פנסיה וביטוחים.
• חיסכון בזמן שמוקדש לאימון ולהכשרה לתפקיד. רוב העצמאיים מביאים עמם התמחויות ספציפיות לתפקיד, כך שלמעשה הם מספקים תפוקה באופן מידי וחוסכים אובדן זמן וכסף שמושקעים בדרך כלל בהכשרת עובדים.
• הם מפחיתים את חשיפתם לתביעות משפטיות. בשונה ממועסקים במשרה מלאה, ספקים עצמאיים אינם זכאים לאותן זכויות מה שמפחית את מספר התלונות שהם יכולים להגיש נגד מעסיקים על הפרת זכויות אלה.
החסרונות
העסקת ספקים עצמאים אינה מתאימה לכולם ואינה פתרון קסם. כאשר נעזרים בעובדים חיצוניים, חשוב לשקול כמה סיכונים:
יש לכם פחות שליטה על העובדים שלכם. עובדים עצמאים רבים בוחרים בעבודתם במיוחד בגלל שהם נהנים מהאוטונומיה ומהעצמאות שבה. משמעות הדבר עבורכם כמעסיקים היא שתאבדו כנראה מידה מסוימת של שליטה על עבודת האדם ששכרתם.
ייתכן שהעבודה והתפוקה יהיו עקביות פחות. מכיוון שהם נדרשים רק עבור פרויקטים קצרי מועד, העובדים העצמאים תמיד באים והולכים, מה שיכול להיות לא נוח ולהפריע. יתר על כן, מכיוון שהספקים שונים זה מזה, כך משתנה גם איכות העבודה שהם מספקים. ההשפעות מרחיקות הלכת של חוסר היציבות הזה עלולות להיות חוסר שביעות רצון מצד הלקוחות ואיבוד עסקאות.
שלושה טיפים לעבודה עם עצמאיים
• הסכם כתוב. הזכות שלכם להפסיק עבודה של עצמאי מוגבלת לתנאי ההסכם הכתוב. לכן הכינו הסכם שמאפשר לכם גמישות בהפסקת עבודתו של הספק וכמו כן שמבטיח את זכויות היוצרים שלכם על המוצרים שהספק תרם, למשל מאמר, ספר או תצלום.
• כיסוי ביטוחי. בשונה מעובדים קבועים, עובדים עצמאים שעובדים עבורכם אינם תמיד מכוסים במקרה של פציעה במקום העבודה. הם עלולים לתבוע אתכם במקרה של פגיעה, לכן הטוב ביותר הוא לוודא שהם מבוטחים.
• סיווג. לפני תחילת העבודה עם עצמאיים, ודאו שברור לכם, להם ולמשאבי האנוש מהו מעמדם ובמה הוא שונה מזה של העובדים הקבועים.
עובד עצמאי(פרילנסר) יכול לתבוע כספיי פיצויים מהחברה ששוכרת את שירותיו ביחס לחשבוניות שהוא מנפיק
הוא יכול לטעון ליחסי עובד-מעביד…