סקס סמים ומיון עובדים

סקס סמים ומיון עובדים

רבים מהממונים על משאבי אנוש נרתעים מלגייס עובדים הנתפסים בעיניהם כבלתי שגרתיים או אינם הולכים בתלם – אולם מתברר כי דווקא אלו עשויים בטווח הארוך לסייע לארגון

שיתוף
smoking

האם השתמשת פעם בסמים? שאלה זו מופיעה בטופס המיון או במבחן האמינות הממוחשב אותם נוהגים רבים מהארגונים להעביר למועמדים.

מה קורה כאשר התשובה היא "כן, פעמים אחדות"? סביר להניח שהמראיין יירתע לרגע ואף ישקול אם להמשיך את תהליך המיון. מצד אחד הוא לא רוצים לגייס "סטלן", כזה שיגיע יום יום לעבודה עם עניים טרוטות. לעומת זאת, בתרבות בה השימוש בסמים קלים בקרב צעירים נחשב לנורמה מקובלת, שימוש בסמים קלים פעמים אחדות דווקא מעיד על יכולת להשתלב בתרבות הזו, וזה עשוי אף לרמוז על יכולתו להשתלב בנקל בתרבות הארגונית במקום העבודה.

שימוש בסמים קלים פעמים אחדות מעיד גם על רצון בהתנסות בחוויות חדשות – עובד כזה עשוי לגלות התלהבות בלימוד תוכנות חדשות למשל. סביר להניח שהוא מהסוג שכל מעייניו ציות לכללים הפורמאליים, כזה שהולך בתלם ונרתע מכל חידוש.

שתיית אלכוהול  בחברה, גם היא עשויה להתגלות כמעלה נוספת… גם היא מעידה על יכולת להשתלב בחברה, יכולת להיות  נינוח יותר ולאבד שליטה לכמה רגעים. כמובן שהממונים על משאבי האנוש אינם רוצים שיכורים בארגון, אבל הם בהחלט עשויים לגלות עניין במועמדים הנוטלים חלק בפעילות החברתיות במקום העבודה, זורמים עם המתרחש ולא בכאלה הנוטים להסתגר מיד עם הגעתם לעבודה בתוך החדר ופותחים אותו רק על מנת לצאת לישיבה או בתום העבודה.

היכולת לתקשר באופן  חופשי  עם עובדים אחרים בארגון היא נכס, היא מאפשרת קבלת מידע בלתי פורמאלי שהוא חשוב לא פחות מהודעות המייל שהממונים על משאבי האנוש שולחים דרך קבע לעובדים.

גם היכולת לאבד שליטה היא חשובה, לא כל ארגון זקוק ל"פריק קונטרול", כזה שנמצא כל שעות העבודה בשליטה עצמית מוחלטת ולא משתף אך אחד במה שהוא מרגיש כלפי הסביבה, כלפי הארגון או כלפי הפרויקט החדש שהוטל עליו.

 

סדנת עולם העבודה החדש

תגובה 1

  1. מבחני האמינות המכילים שאלות כאלו אכן אינם רלוונטיים למציאות הקיימת, וניתן להתייחס אליהם אף כמיושנים.
    בארצות הברית בעיקר, ואף בארץ, ישנם גם מבחנים מודרניים יותר. במבחנים אלו, הדבר שחשוב אינו לבדוק האם המועמדים השתמשו בסמים או שתו אלכוהול, בדיוק מהסיבות שמצויינות בטור הנ"ל. המבחנים המודרנים באים להעריך את הסיכוי או הסבירות שמועמד/ת יסבו נזק כלשהו לארגון. נזק כזה יכול לבוא לידי ביטוי בעימות עם לקוחות, התנהלות לא מוסרית למול ספקים וכו'.
    עולם העבודה בו אנו חיים כיום שונה ומורכב הרבה יותר מזה שהיה קיים לפני 10 ו – 20 שנה (ברמת ערוצי תקשורת, העברת מידע וכו'), ולפיכך, כדאי גם להתאים את כלי המיון בהם אנו משתמשים למציאות המשתנה הזו ולאוכלוסיית המועמדים מולה אנו פועלים.

השאר תגובה