נשים אובדות: רק 4% מנכ"ליות ב-400 חברות מובילות במשק

נשים אובדות: רק 4% מנכ"ליות ב-400 חברות מובילות במשק

ב-3% מהחברות ניצבו נשים בראש דירקטוריון ורק 16% מחברי הדירקטוריון בחברות היו נשים. נתוני מדד קידום נשים בתאגידים

שיתוף

מדד קידום נשים בתאגידים בישראל, מעין ברומטר חדש יחסית לעידוד שילובן של נשים בתפקידי מפתח בשוק העבודה, בחן לאחרונה את שיעור הנשים המנהלות ב-400 החברות המובילות במשק בתחומים שונים.

ברשימת התפקידים שנבדקו: יו"ר וחבר דירקטוריון, מנכ"ל, סמנכ"ל ומדווח למנכ"ל החברה בתחומי הפיננסיים, מסחר, שירותים, נדל"ן ואחרים.

מהמדד, המבוצע במשותף על-ידי חברת דן אנד ברדסטריט ועמותת כ"ן לקידום הנהגת נשים, עולה שמבין 400 החברות שנבדקו, ב-4% בלבד עמדו בראש מנכ"ליות, ב-3%  מהחברות ניצבו נשים בראש דירקטוריון ורק 16% מחברי הדירקטוריון בחברות היו נשים. 29% מהדירקטורים החיצוניים בחברות הם נשים ומבין המדווחים למנכ"ל בחברות הללו תועדו 20% כנשים.

ברשויות המקומיות המצב לא מעודד יותר, מבחינת הסגמנט הנשי. מתברר כי רק ב-7% מהרשויות מכהנות נשים כראש עיר ו-16% בלבד מחברי המועצה ברשויות הינם נשים.

יפעת זמיר, מנכ"לית עמותת כ"ן, התייחסה לדברים ופסקה ש"כשנשים אינן סביב שולחן קבלת ההחלטות, התרבות הארגונית מיטיבה פחות עם העובדים ועם הצלחת הארגון".  חיים כהן, מנכ"ל דן אנד ברדסטריט ישראל, הוסיף כי קידום השוויון המגדרי הוא נושא דרמטי המהווה חלק מפיתוח הציונות הכלכלית בישראל.

 

60% סמנכ"ליות HR

לאחרונה פורסם מדד קטליסט (ביוזמת שטראוס ובשיתוף שדולת הנשים), ללא קשר ישיר לזה הנוכחי, ובחן את שיעור הנשים בחברות הנסחרות במדד תל-אביב 100.

הצצה בנתוניו העלתה כי מבין היועצים המשפטיים של החברות שנבדקו, 66% הם נשים ובקרב סמנכ"לי משאבי אנוש – שימו לב – 60% הם נשים. לעומת זאת, 7% נשים בלבד בקרב סמנכ"לי מחקר ופיתוח או סמנכ"לי תפעול, לעומת תחום השיווק שבו כל סמנכ"ל שלישי הוא בעצם אישה.

 

אמהות חשות אפליה

מחקר אחר שערך בחודש שעבר מנהל מחקר וכלכלה במשרד התמ"ת העלה נתונים של תחושת אפליה בקרב אמהות עד גיל 6 בקבלה לעבודה ובמקום עבודתן הנוכחי.

תוצאותיו הראו כי 38% מהאמהות העובדות במגזר הפרטי חשות אפליה, לעומת 19% מהאמהות העובדות במגזר הציבורי. במגזר השלישי 27% מהאמהות העידו על תחושת אפליה. נתונים אלה גבוהים ב3% מהנתונים שעלו מסקר שנערך  בשנת 2009.

מהמחקר עלה כי האפליה מורגשת על ידי האמהות הן בתהליך קבלה לעבודה והן במקום עבודתן הנוכחי. במקומות העבודה נבדקו קריטריונים של שכר, קידום, תנאים, פיטורים או איום בפיטורים.

במגזר הפרטי 22% חשות את האפליה במקום העבודה הנוכחי. במגזר הציבורי 15% ובמגזר השלישי 19%.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה