נכשלת? התקבלת!

נכשלת? התקבלת!

מנכ"ל החברה להשכרת אתרי נופש HomeAway מסביר מדוע הוא מעדיף לגייס דווקא מועמדים שחוו כישלון

שיתוף
התקבלת לעבודה

התקבלת לעבודה

החברה להשכרת אתרי נופש HomeAway הונפקה בבורסה לניירות ערך בשנת 2011 והמנכ"ל המייסד בריאן שרפלס הוא דוגמה מהלכת לסיפור סינדרלה בעולם העסקים של ימינו. אז מדוע הוא מעדיף לגייס מועמדים שחוו כישלון בחייהם האישיים ו/או בעברם המקצועי ולא את הכוכבים שלא ידעו כישלון מהו?

שרפלס, שבעבר הפסיד עסקה בשווי 7 ספרות ב-3 שעות כאשר ניסה לקדם מיזם חדש בתחום השכרת הרכב, למד על בשרו את טעם הכישלון ואת ההשפעה (החוזקות, התובנות והיכולת להתמודד) שכרוכה בהתמודדות עם הכישלון הבלתי נמנע.

בראיון לאתר משאבי אנוש Human Resources Inc מסביר שרפלס את משנתו בנושא גיוס עובדים חדשים: "כשאני מתבונן בחוג החברים שלי, גם המצליחנים ביותר, כולם חוו כישלונות בין אם בחיים הפרטיים ובין אם בתחום המקצועי. לאחר הכישלון שלי למדתי שאני עדיין שואף להצליח ועדיין מוכן לקחת סיכונים אבל הפכתי לחכם יותר, זהיר יותר, ממוקד יותר. הכישרון הפך אותי לפרנואיד חכם."


רוצים לשמוע עוד? בואו לכנס מנהלי הגיוס ב-15 בדצמבר. לחצו כאן לפרטים


כיום, כשהוא מגייס עובדים לחברה הציבורית המצליחה HomeAway, שרפלס מנסה לחפש את אותם מועמדים שחוו כישלונות ויצאו מהם חזקים יותר, זהירים יותר, נחושים יותר, בשלים ובעלי פרופורציות ופרספקטיבה חדשה. הכישלון לדבריו מעצב לא פחות משהצלחה מעצבת אותנו בחיים האישיים או המקצועיים. הכישלון הופך עובד לבעל תובנות ייחודיות. מי שחווה כישלון ידע להתנהל בצורה זהירה יותר ומחושבת יותר ומצד שני, מי שחווה כישלון ומוכן לקום ולהתחיל מחדש, נדרש למידה גדושה יותר של אומץ וביטחון וזה מה שהופך אותו לנכס עבור הארגון.

שרפלס: "כמובן שאני לא מעביר את כל הראיון עם מועמדים בדיון על הכישלונות שלהם. אני רוצה לדעת על ההצלחות, על הניסיונות, על השאיפות וגם על הכישלונות כדי ללמוד איך המועמד התמודד איתם ומה הוא למד מהם. אני לא מחפש עובדים פרנואידים אלא את אלה עם הפרנויה הבריאה – אלה שמודעים לכישלונות ומתנהלים בחוכמה כדי להימנע מהם עד כמה שניתן.

"אני מנפה מועמדים שאומרים לי 'כישלון? מעולם לא נכשלתי. אני הצלחתי בכל מטרה שהצבתי לעצמי'. סוג כזה של עובד מביא איתו המון אגו למקום העבודה וזה גורם שלילי. אני מאמין שאנשים שפועלים על פי האגו ותמיד חושבים שהם צודקים, חסרים את אותה פרספקטיבה שנחוצה לנו כדי לבחון את עצמנו, כדי להיות זהירים וממוקדים יותר. ביטחון עצמי עודף יכול להפוך למכשול."

מעבר לתובנות שמביא איתו מועמד שחווה כישלון אך הצליח ללמוד ולהתחזק בעקבות החוויה, דרושה מנה לא מבוטלת של אומץ וביטחון עצמי כדי להודות בכישלון. מועמדים שמגיעים היום לראיון עבודה, בעיקר אלה שאינם עובדים, מנסים לעשות רושם כמה שיותר חיובי ואם צריך 'לעגל פינות' בקורות החיים או בדברים שנאמרים במהלך הראיון עצמו – הם יעגלו פינות. מועמד שיש לו את האומץ להודות בכנות בכישלונות, משדר למעשה חוזקות ואיכויות שמועמדים רבים פשוט אינם מסוגלים.

אי אפשר ללכת מבלי ליפול, אי אפשר לעבוד מבלי לטעות ואי אפשר להצליח בגדול מבלי לחוות כישלונות בדרך. מה שאנחנו לומדים מאותה התנסות שלילית הופכת לנכס בבוא היום ובפרט בשוק העבודה 'תזזיתי' נתון לשינויים ותמורות. על כן, היכולת להתמודד עם כישלונות, ללמוד מהם ולהמשיך הלאה מחוזקות וחכמים יותר, היא עוד אחת מהתכונות שכדאי לחפש אצל מועמד כאשר מגייסים על פי פוטנציאל ועל פי תכונות אישיותיות.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה