שיתוף

ככל שיותר טכנולוגיות נכנסות לתחום משאבי האנוש כך עולה החשיבות של ערך הנתונים כבסיס לשיפור קביעת האסטרטגיה והניהול השוטף של הביצועים.

לדוגמה, מדינות רבות החברות ב- OECD מתכוונות לפתח מגזר ציבורי מבוסס נתונים, שמכיר בנתונים כנכס אינטגרלי בקביעת מדיניות, אספקת שירותים, ניהול ארגוני וחדשנות.

לגישה האסטרטגית הזאת לגבי טכנולוגיות המיועדות לניתוח נתונים יכולה להיות השפעה חיובית על התוצאות העסקיות של ארגונים אם נוקטים במדיניות מבוססת נתונים ותכנון שירות מבוסס מידע.

ניהול משאבי אנוש מונחה נתונים (DDHRM) מאפשר ניהול אסטרטגי של המשאב האנושי על ידי שימוש בנתונים המצטברים במחלקות משאבי האנוש.

בעבר הסתמכה מדיניות משאבי האנוש על נהלים היסטוריים, על ניסיון עבר או על האינטואיציה של מקבלי ההחלטות. כל זאת, ללא הוכחות מדעיות או אובייקטיביות.

כיום, נתוני כוח האדם המגיעים ממקורות רבים, מהווים הזדמנויות לנהל את העובדים באמצעות מדיניות משאבי אנוש מבוססת נתונים.

לפיכך ארגונים יכולים יותר ויותר לגייס, להכשיר, להניע ולשמר את עובדיהם, באופן מדעי ואנליטי המבוסס על נתוני משאבי אנוש אובייקטיביים.

המלצת ה- OECD לשנת 2019 מציגה 14 עקרונות המתאימים למטרה זו. היא כוללת המלצה לפתח גישה ארוכת טווח, אסטרטגית ושיטתית לניהול אנשים, תוך שימוש בנתוני כוח אדם לצורך ניתוח אסטרטגי ומנבא, ותוך נקיטת כל הצעדים הדרושים להבטחת פרטיות הנתונים.

האפשרויות לאסוף נתונים על העובדים הן כיום כמעט בלתי מוגבלות, וללא ספק, יותר אי פעם.

הנתונים מספקים תמונת מצב של כוח האדם ומאפשרים הבנה טובה יותר של מערכי מיומנויות, מגוון כוח אדם וגיל.

המגמות והתבניות התעסוקתיות המסתמנות כתוצאה מניתוח הנתונים האדמיניסטרטיביים, יכולות להצביע על בריאות ארגונית באמצעות אטרקטיביות עבודה, יעילות תהליכי משאבי אנוש ומדידת שיעורי הניידות והתחלופה.

נתונים שניתן להסיק מסקרי עובדים יכולים לספק אינדיקציות עשירות לגבי מידת המחוברות של  העובדים ולגבי שביעות רצונם מסביבת העבודה שלהם.

אין ספק שנתוני משאבי אנוש נמצאים כיום בשפע. בעידן הביג דאטה, הודות להתפתחות טכנולוגיית המידע, ניתן לעבד ולנצל אותם בצורה יעילה יותר.

ניתן לאסוף נתונים אלה ממקורות פנימיים, כמו לדוגמה ממערכות המידע על משאבי אנוש או מסקרי עובדים, וממקורות חיצוניים, כמו למשל, מהרשתות החברתיות, ממגמות בשוק העבודה ועוד.

עם זאת, ברוב המדינות אוספים נתוני משאבי אנוש, אבל עדיין לא בטוחים איך להבין את כל הנתונים הללו או מה לעשות איתם.

בפני מנהלי משאבי האנוש ניצבים עדיין לא מעט אתגרים לפני שניתן יהיה לגרום לעיבוד הנתונים לעבוד בשיא היעילות.

העובדה שמנהלי משאבי האנוש לא מנצלים עדיין את הנתונים באופן מלא ולא ממצים את הפוטנציאל בולטת על רקע העובדה שתפקיד מידען נתונים הוא עדיין אינו תפקיד שכיח במחלקות משאבי אנוש.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה