תחלופת עובדים היא אחד מהדברים שמשאבי האנוש בכל ארגון שמכבד את עצמו מנסים למנוע. שימור עובדים הוא תמיד אחד מהיעדים של מחלקות משאבי האנוש. אבל אם חושבים על הארגון כעל גוף חי, עזיבה, תנועה ותחלופת כוחות, כל אלה אינם נשמעים כמו רעיון רע במיוחד. אם חושבים על הארגון כעל משפחה או שבט, אין שום דבר רע בזה שחברים בו יוצאים לרעות בשדות זרים וחוזרים עם ידע ורעיונות חדשים. ישנן חברות בעולם שבהן מתנהלות תכניות שאינן משתמשות בפיטורים של עובדים כדי ליצור תחלופה מלאכותית שיכולה הייתה לפגוע קשות במורל של כוח העבודה, אך כן מאפשרת לעובדים שרוצים להתפתח לצאת החוצה תוך ידיעה שהדלת תמיד תישאר פתוחה עבורם כשירצו לחזור הביתה, בתנאי שבתקופת היעדרם רכשו כלים רלוונטיים לארגון.
ארגון נאס"א מתמודד בימים אלה עם אתגרים רבים, ביניהם כוח עבודה מזדקן, תקציבים מצטמצמים ותחרות מתחזקת מצד Space X, Virgin Atlantic וסוכנויות ממשלתיות בעולם המתפתח. באתר משאבי אנוש HC Online נשמעת הטענה לפיה עזיבת עובדים היא ממש לא סוף העולם. זה אפילו מהלך הטומן בחובו הזדמנויות עסקיות חדשות.
לויזוס הרקלוס (Loizos Heracleous), פרוסור בבית הספר לעסקים וורוויק, מציין שבארצות הברית, סך כל העזיבה בתעשייה הפרטית היא 15%. בארגונים ממשלתיים המספר נמוך הרבה יותר ועומד על 7% עד 10%. בנאס"א המספרים צונחים נמוך אף יותר ל-5.2% או 1.7% כאשר לא מחשיבים את הפורשים לגמלאות.
עוזבים כדי לחזור
בעוד שארגונים רבים יחשיבו נתונים כאלה להישג מצוין, עזיבה בעצם מקבלת עידוד בתחומי המדע ובתחומים מבוססי מחקר, כיוון שהיא מעוררת רעיונות חדשים ומאפשרת לזוויות ראייה רעננות לקדם חדשנות. במהלך תקופת המלחמה הקרה בנאס"א, העובדים היו רשאים לעבור לתעשייה הפרטית, לרכוש ידע בשיטות טכנולוגיות ומחקריות חדשות, ואז לחזור ולהפרות ברעיונות חדשים את המדענים והמהנדסים בנאס"א.
בהתייחסו לשיעור העזיבה הנמוך בנאס"א, אמר הרקלוס: "בהנחה שאנשים חדשים בכל ארגון שהוא עוזרים להביא חשיבה, אנרגיה ויכולות חדשות ולתרום להחייאה מחדש, המספר הזה אינו אידיאלי." ואכן הרקלוס המליץ שנאס"א תטמיע תכנית שדומה לזאת שנכנסה ל- Sandia National Laboratories העובדת עבור מחלקת האנרגיה בממשל האמריקאי. שם המועסקים יכולים לעזוב את המעבדה ולייסד חברה חדשה או לעבוד בחברת טכנולוגיה קיימת, אך מובטחת להם תעסוקה בסנדיה אם יחליטו לחזור. "זה יאפשר למדענים מבריקים לא רק להגיע להישגים מצוינים בנאס"א, אלא גם יכול להביא להעברה וחילופי טכנולוגיה בתעשייה ובאוניברסיטאות," אמר הרקלוס על תכנית עידוד תחלופת העובדים.