נטוורקינג מהו?

נטוורקינג מהו?

נטוורקינג מהו? Networking כללי, אישי, בעולם העסקים - ומה ההבדל בין יצירת קשרים בעולם לזה שבישראל.

שיתוף
Networking - נטוורקינג - יצירת קשרים

Networking היא רשת לקשרים עסקיים , אלו שאתם מנהלים היום ומה שחשוב יותר אלו שתרצו לנהל בעתיד אף שלא חשבתם מהם בדיוק.

זוהי רשת המורכבת מכלל האנשים ש'עברו לידכם' בחיים- חברים איתם למדתם בבית הספר התיכון, שרתתם איתם בצבא, למדתם איתם באוניברסיטה ועבדתם איתם גם בעבודות מזדמנות כשהייתם סטונדטים, אפילו כלל המכרים מהעבודות הקבועות שהיו לכם בחייכם. היא מורכבת גם מאלו שפגשתם בעשרות הזדמנויות שונות ומשונות, בטיול  להודו, בפאב השכונתי, בחדר הכושר ועוד ועוד.

כל אחד מאלו הוא קצה חוט וכמו כל חוט יש לו שתי קצוות, בקצה האחד העזרה שאתם יכולים לתת ובקצה השני העזרה שאתם יכולים לקבל. אתם אינכם מסוגלים להעלות על הדעת את מגוון האירועים בהם תוכלו להושיט עזרה לאלו שהכרתם וגם את מגוון האפשרויות בהם תוכלו להסתייע בהם, בחיים בכלל ובעסקים בפרט.

נטוורקינג כללי

זקוקים לרופא מומחה, למישהו שיקצר תהליכים בתור לניתוח, הסתבכתם בפלילים ואתם רוצים לדעת מי הפליליסט הכי טוב בעיר שיוציא אתכם מחדר המעצר וימתין יומיים עד שתארגנו את הכסף, שיפוצניק שאפשר לסמוך עליו, כזה שיתחיל ויסיים את הפרויייקט אצלכם בפרק זמן סביר, משרה מזדמנת לילדים שהשתחחרו זה עתה משירות צבאי, המלצות לנופש רומנטי עם החברה החדשה- בשביל זה יש חברים.

נטוורקינג בעסקים

חברים גם יסייעו לכם בשוק העבודה, הם אלו שיאתרו עבורכם משרה חדשה לאחר הקיצוצים בחברה שעבדתם בה כמה שנים. אחדים מהם גם ישכרו את שירותכם עבור החברה שהם מנהלים או שנמצאת ברשותם, הם ימליצו לחברים שלכם על המיזם החדש שפתחתם, הרי הם מכירים אתכם הכי טוב.

למעלה ממחצית המשרות במקומות העבודה הם תוצאה של קשרים אישיים, כאלו של המעסיקים שבחרו עובדים או של עובדים שפנו למעסיקים ואף עובדים שהביאו עובדים בגרסאות מבצעי ה"חבר מביא חבר". אתרים לגיוס עובדים ומודעות הדרושים בעיתונות מגייסים פחות ממחצית והנתונים האלו מספרים כמעט את כל הסיפור.

נטוורקינג בישראל

נטוורקינג (Networking) הוא מושג אמריקני, בתרבות של אנדוודואלים היה מישהו שחשב שצריך לבנות גם על קשרים. מרבית המחקרים כמו גם העצות בתחום זה מבוססים על התרבות הארגונית הזו. לנו הישראלים המושג מוכר מחיי היום יום הרבה יותר, גם לדור הצעיר שלא גדל על ברכי התרבות הקולקטיבית של העשורים הראשונים של המדינה.

"אם יש לך קשרים אתה לא צריך פרוטקציה" אומר הפתגם העממי. חלק ניכר מהקשרים הנוצרים בתרבות הישראלית היא תוצאה של השירות הצבאי, אלו שזחלת איתם בבוץ יהיו הראשונים לעזור, תמיד, בכל עניין, גם בעסקים. התיכון ותנועות הנוער, הלימודים באוניברסיטה – בעיקר הישיבה המשותפת בקפטרייה והסשנים אל תוך השעות הקטנות של הלילה לקראת הבחינות, הם מקור נוסף להכרויות, תרבות הפאבים היחודית גם היא לישראל ולאירופה (פחות בארצות הברית), היא מקום נוסף.

כל מה שנשאר הוא לזכור את האנשים האלו בעיקר בראש. רצוי גם את מספר הטלפון שלהם ,אם כי במדינה קטנה כמו שלנו תוכלו לאתר אותם תוך דקות ספורות, לא בהכרח מומלץ  לשלוח לכל אלו ברכות לשנה החדשה עם איור מצורף, זה נראה מזויף, לא כנה, אמריקני מידי, כן לנטוורקינג הישראלי חוקים משלו.

אז אל תפחדו ליצור קשרים (ואל תשכחו לשמור אליהם), אל תפחדו להשתמש בהם ויהיו פתוחים לבקשות מבחוץ – בסופו של דבר אנשים רוצים לעזור וישמחו לעזור למי שעזר להם בעבר.

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה