לא רק עובדים שואלים את עצמם מתי הוא הרגע הנכון להיוועץ עם עורך דין לדיני עבודה ולקבל מידע לגבי הזכויות המגיעות להם, גם חברות רוצות לקבל את אותו סוג של מידע.
ישנם ארגונים וחברות שפועלים מזה שנים ומעולם לא התקשרו לעורך דין, כי למען האמת, הם לא רצו לשאת בהוצאות. חשוב לדעת עם זאת, כי לעתים קרובות חוסר המידע ואי ידיעת החוקים השונים בסופו של דבר תעלה להם יותר מאשר אם הם היו משלמים על שעה של ייעוץ. מנגד, ישנן חברות שמתייעצות עם עו"ד לכל היבט ותהליך גם הפשוט ביותר, וזה בטח לא הכרחי.
מתי ארגון צריך לשקול להיוועץ עם עו"ד לענייני עבודה?
כדי לשמור על הזכויות ועל החובות של הארגון, חשוב ואף הכרחי כי ארגונים ישקלו להעסיק עורך דין לענייני עבודה.
מבחינת הארגון, ישנם 3 מצבים בהם מומלץ לפנות לעו"ד לענייני עבודה:
1. כאשר תחושת הבטן שלך אומרת, 'משהו לא לגמרי בסדר'. לדוגמה, במצבים של פיטורין קשים שהובילו לסכסוך עם העובד או במקרים של הטרדה מינית בארגון, אם יש לך שיחה מוזרה עם מייצג מטעם אחד העובדים, אם התרחש אירוע אלים בארגון, כל דבר קיצוני שהתרחש ותחושת הבטן של אומרת לך שלא מומלץ להשאיר את העניין פתוח – זה הזמן להתייעץ עם עורך דין מנוסה.
2. כאשר אתה הולך לנסות משהו חדש. למשל אם אתה מגייס מנכ"ל חדש בתפקיד בכיר או מנהל מחלקה, אם נפתחת עבור העובדים שלך או המנהלים שלך תכנית מניות או אופציות, במקרים של מיזוג עם חברה אחרת, או פטנט שיצרתם ואתם רוצים להגן עליו- כל דבר חדש שכזה מצריך התייעצות עם עורך דין מנוסה שיידע לשמור על הזכויות שלכם ולוודא כי אתם פועלים כחוק. עורך הדין שלך יכול לסמן כמה בעיות עם ההצעה החדשה שקיבלתם ולתת לך כמה הנחיות הנדרשות להקטנת הסיכונים.
3. כאשר אתה צריך לעשות חקירה או ביקורת. אם אתה צריך להסתכל תחת זכוכית מגדלת על המדיניות הארגונית שלך או על הנהלים וכן במקרים בהם הוגשה תלונה כנגד הארגון או כנגד עובד בארגון, חיוני ליצור קשר במהירות עם עורך דין לענייני עבודה שיסייע לך בבדיקות. עורך דין יכול לתת לך את העצות הנכונות ביותר ולהגן עליך מפני תביעות משפטיות. הוא יכול לשמור, לעזור, למצוא, לתקן, ולאחר מכן להגן על העסק שלך.
עורך דין טוב לענייני תעסוקה יכול לעזור לך לחשוב על התוצאות האפשריות, להבהיר מה הגיוני ביותר עבור הארגון והן עבור העובדים, ולעזור לך להגיע עם האסטרטגיה הנכונה לטפל בנושא.
המטרה היא תמיד למנוע בעיות במקום לנסות נקות אותם לאחר מכן.
חשוב להבין כי האינסטינקט הראשוני של עורכי הדין יהיה בדרך כלל כדי להפחית את הסיכון. לכן, כאשר אתה שואל עורך דין אם אתה יכול או צריך לעשות משהו, התשובה היא לעתים קרובות "לא". עורכי הדין יסבירו לך איך להתמודד עם הסוגיה, מהן האפשרויות, ומהם הסיכונים והיתרונות של כל גישה.