משכורת במודל 'עשה זאת בעצמך'

משכורת במודל 'עשה זאת בעצמך'

ישנם עובדים שמרכיבים לבד את השכר שלהם, קרי הם מחליטים אלו פרמטרים יכנסו ואיזה משקל יינתן לכל פרמטר, האם לפדות את הבונוסים או להשקיעם בתכנית מטיבה...

שיתוף
שכר

שכר והטבות

כדי להתמודד עם 4 ובקרוב אף 5 דורות במקום העבודה, חברות במשק נדרשות לגמישות ויצירתיות כדי לעמוד בציפיות של העובדים. ישנן חברות מובילות שהגדילו לעשות והן החלו לאפשר לעובדים להרכיב בעצמם את חבילות השכר שלהם, על פי קריטריונים ויעדים אישיים. המודל הזה אמנם חדש אבל הוא תופס תאוצה ויש לו אפילו שם שאומר הכול: My Pay, My Choice.

עובדים רבים אינם מבינים את מודל השכר שלהם ולכן הם נוטים לחשוב שהם 1. אינם משתכרים בצורה שמשקפת את ההישגים שלהם ו/או 2. הם משתכרים פחות מעמיתיהם למקצוע בחברות אחרות. במקרים רבים, הם משתכרים באופן זהה בשורה התחתונה ולעיתים הם נהנים מתנאים מטיבים יותר אולם הם לא מסוגלים להעריך את שווי התנאים וההטבות (ביטוחי בריאות משלימים למשפחה, רכב חברה, טלפון נייד ללא הגבלה, ארוחות צהריים, קרנות השתלמות בתנאים מטיבים ועוד).

בפני הארגון קיימת האפשרות הנפוצה ביותר לתקשר את השכר בפני עובדי החברה באמצעות אתר הבית או הפורטל הארגוני, מיילים, חוברות הסברה לעובדים חדשים ושיחות אישיות וקבוצתיות עם רפרנטים ממחלקת משאבי אנוש. או שהם יכולים לאמץ את המודל החדש My Pay, My Choice.

מודל שכר להרכבה עצמית

זה מודל שמאפשר לכל עובד לבחור: אלו פרמטרים הוא רוצה שירכיבו את השכר שלו (בונוסים על מכירות, עמידה ביעדים אישים, עמידה ביעדים קבוצתיים, חלוקת רווחים וכיו"ב) על פי סדר העדיפויות שלו כשהוא אף בוחר איזה משקל ליחס לכל פרמטר. הרכב השכר צמוד כמובן למדד ה-cost-to-company כך שהוא ריאלי ליכולות הפיננסיות של החברה ומאידך, הוא מתוכנן כך שישרת את מטרות החברה.

על פי דוח שהתפרסם ב-Indian Times, חברת פרוקטר & גמבל העולמית (המעסיקה כ-127,000 עובדים) השיקה את מודל השכר My Pay, My Choice לאחרונה, לאחר שבחברה זיהו צורך חדש של עובדים מדור ה-Y להשפיע על תנאי העבודה שלהם ולעצב אותם תוך מעורבות וחופש בחירה בכל דבר ועניין, לרבות השכר.

"הגענו למסקנה שחופש הבחירה הוא קריטי במקום עבודה שמעסיק מגוון רחב של עובדים מדורות שונים. אז אנחנו מציעים להם את חופש הבחירה. לדוגמה, עובד יכול לבחור לקבל כסף בתוספת לשכר היסוד או לשמור אותו בקרן ולצבור ריביות. אנשים רואים ערך רב בעצם ההזדמנות שניתנת להם לבחור ולהשפיע על השכר שלהם" כך אומרת סונאלי רויקודרי, מנהלת משאבי אנוש פרוקטר & גמבל הודו.

גם TCS  Tata Consultancy Services, ספקית פתרונות ה-IT, המעסיקה למעלה מ-120,000 עובדים, הבינה את הצורך של העובדים בחופש בחירה ואת הרצון שלהם להשפיע על השכר שלהם. על כן, החברה השיקה לאחרונה מודל בשם Bouquet of Benefits – משמע זר של הטבות. עובדי החברה רשאים לעצב באופן אישי את מודל השכר שלהם, מתוך מגוון תנאים והטבות. לכל עובד מותר לשנות את מודל השכר עד פעמיים בשנה כדי לאפשר לו להגיע למודל שכר אופטימלי שיתאים עד כמה שניתן לצרכים שלו. מהחברה נמסר שמודל השכר of Benefits Bouquet סייע לה לשמור על יציבות במצבת כוח האדם ביחס לענף המאופיין בתחלופת כוח אדם תמידית. 

כנס משאבי אנוש במגזר הציבורי

כנס פיתוח ארגוני

כנס AI למשאבי אנוש

כנס דיני עבודה

אין תגובות

השאר תגובה