מחקר: בכוחו של צוות משאבי אנוש להוביל לתוצאות פיננסיות טובות יותר

מחקר: בכוחו של צוות משאבי אנוש להוביל לתוצאות פיננסיות טובות יותר

נמצא כי קיים קשר ישיר בין ביצועים פיננסיים של החברה לבין מתן מעמד אסטרטגי בארגון לחטיבת משאבי האנוש

שיתוף

מחקר חדש שפורסם לאחרונה בארה"ב מוכיח כי קיים קשר ישיר בין כוחה של חטיבת משאבי האנוש של החברה לבין הביצועים הפיננסיים שלה. השוואת ביצועי מניות במשך 10 שנים עם מדדים לביצועי משאבי האנוש, מראה כי ביצועים גבוהים של צוות משאבי אנוש עשויים לתרום ערך ממשי להעלאת הביצועים הפיננסיים של הארגון. ביצועים גבוהים של משאבי אנוש זוהו באמצעות שימוש בדירוג 'החברות הטובות ביותר לעבוד עבורן' לשנת 2014 של מגזין Fortune , ואילו הביצועים הפיננסיים נלקחו מתוך אינדקס S&P 500 (מדד סטנדרד & פורס, הכולל 500 תאגידים).

הצלחה בביצועים

מהמחקר עולה כי 100 החברות הטובות ביותר, שבהן ביצועי משאבי האנוש הם החזקים ביותר, הובילו את האינדקס בקרוב ל-100 נקודות. זאת, משום שחברות המיטיבות לזהות עדיפות ברורה לשיפור ביצועי משאבי האנוש שלהן מצליחות לכוון את ההשקעות שלהן ואת מאמציהן העתידיים בצורה ישירה יותר.

התנאי: שותפות
"חברות בעלות ביצועים פיננסיים נמוכים יותר מאמצות גישה שרירותית להשקעות בסוגיות הנוגעות למשאבי אנוש", אומר ריינר סטראק, שותף בכיר ב-Boston Consulting Group ואחד ממחברי הדוח. "הן אינן מזהות עדיפויות ברורות, והן אינן ממקדות את ההשקעות שלהן".

בדוח מצוין כי תופעה זו של חטיבות משאבי אנוש המובילות להצלחה פיננסית זוהתה רק בחברות שבהן מנהיגי משאבי האנוש יכלו לפעול כשותפים של מנהיגי העסק. התפקיד האסטרטגי שמשאב האנוש שואפים אליו נטה לבוא לידי ביטוי אם צוותי משאבי האנוש עשו שימוש בזמינות הגדלה והולכת של ניתוחים וגישות מונחות נתונים אחרים בניהול.

על פי הדו"ח, הממצאים מצביעים על קשר חזק בין השימוש במדדי מפתח של משאבי אנוש למדידת ביצועים (KPIs) וניתוחים לבין תפקיד אסטרטג יותר של משאבי האנוש באופן כללי. כלומר, אין להיצמד למדדים הבסיסיים, אלא חשוב לפנות לכיוון של אינדיקטורים מתוחכמים יותר שבכוחם להעריך תפוקה של עובדים ונתונים קריטיים יותר.

מבצע כנסי 2025

אין תגובות

השאר תגובה