חברות רבות מספקות לעובדים שלהן רכבים, מחשבים ניידות וטלפונים סלולריים מצוידים במערוכת GPS. נושא החדירה לפרטיות הטמון בחובו של מכשיר GPS המאפשר לארגון לדעת היכן 'ממוקם' העובד בכל עת נידון לא אחת ולאחרונה הוא עלה לכותרות בעקבות תביעה משפטית שהגישו עובדי חברת Verizon New England בארה"ב.
עובדי חברת Verizon New England, אשר צוותים טכניים שלהם הנשלחים לביצוע משימות בבתי הלקוח, טענו כי החברה פוגעת בזכות שלהם לפרטיות מעצם העובדה שהיא מאלצת אותם לשאת מכשירים סלולאריים המחוברים למערכת GPS במסגרתה מנהלי החברה יכולים לדעת היכן נמצא כל עובד ועובד בכל עת.
עובדי החברה השייכים לאיגוד עובדי תעשיית האלקטרוניקה הגישו תביעה לבית המשפט כנגד מעסיקם בגין תנאי העסקה פוגעניים, המושתת על שני סעיפים מרכזיים: 1. שינוי תנאי העסקתם באופן חד צדדי (לטענתם החלפת מערכת התקשורת מביפרים לטלפונים סלולריים מבוססי GPS הינה בגדר שינוי תנאי העסקה). 2. הפרת זכות העובדים לפרטיות.
טענת העובדים התבסס על העובדה שמערכת GPS הינה חודרנית ופולשנית ומפרה, מעצם היכולות והפונקציות שלה, לפגוע בפרטיות העובדים וכי אי לכך, אין צורך להוכיח נזק קונקרטי אלא יש לבחון את ההיבט מבחינת 'ייתכנות', דהיינו ההסתברות לפגיעה בפרטיות מכל סוג שהיא.
החברה טענה מנגד כי מערכת ה-GPS איננה מיועדת לחדירה לפרטיות ברמת הפונקציה שלה. לטענתם, זהו מכשיר יעיל לסיוע לעובדים להתמצא (לאתר כתובות של לקוחות, העבר מסיבית של הודעות טקסט ועוד). החברה עוד ציינה כי היא הפיקה תועלת מהתקנת עזרים כגון מצלמות אבטחה וכן מצלמות נסתרות כדי לפקח על העובדים ולעקוב אחר תנועותיהם. החברה טענה ואף הצליחה להוכיח כי העובדים חתמו על הסכמים לשימוש בטלפונים הסלולריים שהחברה מספקת להם.
בית המשפט פסק נגד העובדים בטענה שלא הצליחו להוכיח את הפגיעה בחוק היסוד לחופש הפרטיות, וזאת מבלי לפסוק כי מעקב אחר עובדים באמצעות מערכת GPS איננה מהווה, בשום אופן, פגיעה בזכות לפרטיות.
משמע, העובדים אולי לא זכו הפעם אולם במקרה אחר, כאשר הטיעונים יוכחו ויגובו ברמה המספקת את מערכת בתי המשפט, ייתכן ויינתן פסק דין שונה.